...

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

Hoe werken zonnepanelen voor uw huis?

 • Zonnepanelen bevatten cellen van halfgeleidend materiaal, meestal silicium
 • Bij blootstelling aan zonlicht ontstaat er een elektrische lading door het foto-elektrisch effect (meer hieronder)
 • De zonne-energie voedt zich met de zonne-omvormer(s) van uw systeem
 • De omvormer(s) verandert de energie in een bruikbare staat, passend bij de frequentie van het openbare stroomnet

Hieronder zullen we in meer detail uitleggen hoe zonnepanelen werken. 

Hoe werkt het fotovoltaïsche effect voor zonne-energie?

Bij zonnepanelen treedt het fotovoltaïsche effect op wanneer fotonen van de zonnestralen het halfgeleidende materiaal (meestal silicium) in de cel van de zonnemodule raken. De fotonen activeren elektronen, waardoor ze zichzelf bevrijden van het halfgeleidende materiaal.

Door de structuur van een zonnepaneel bewegen de vrije elektronen in één richting door de kruising van het paneel. Deze beweging creëert een elektrische stroom die vervolgens naar een omvormer wordt gestuurd om door uw huis te worden gebruikt.

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

Ponor (creatieve commons-afbeelding).

Fotonen raken het zonnepaneel waardoor elektronen vrijkomen tijdens het fotovoltaïsche effect. 

Hoe wordt zonne-energie in uw huis gebruikt?

De stroom die door uw zonnestelsel wordt opgewekt, is gelijkstroom (DC). Uw omvormer vangt vervolgens de DC-energie op en zet deze om (of ‘inverteert’) deze naar wisselstroom (AC) om deze in een bruikbare staat voor uw huis te maken. 

De meeste zonnesystemen voor thuis zijn “netgebonden”, wat betekent dat u verbonden bent met het elektriciteitsnet van het nutsbedrijf en het elektrische systeem van het huis. De verbinding is meestal via het elektrische hoofdpaneel, hoewel sommige systemen zijn gekoppeld aan “sub” of distributiepanelen. 

Overdag wordt de AC-elektriciteitsoutput van de omvormer(s) voor zonne-energie teruggevoerd naar het hoofdservicepaneel, en die elektriciteit wordt opgebruikt door elke belasting of vraag (verlichting, AC, ventilatoren, machines, wat dan ook), waardoor de zonne-energie panelen werken en produceren stroom voor uw huis.

Welk type zonnepaneel heeft het hoogste rendement?

Als we het over zonnepanelen hebben, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen twee hoofdtypen :

 1. Fotovoltaïsche panelen die elektriciteit produceren
 1. Thermische zonnepanelen die worden gebruikt voor verwarmingsdoeleinden

Fotovoltaïsche zonnepanelen

Fotovoltaïsche (PV) systemen zijn veelgebruikte zonnepaneelsystemen. Fotovoltaïsche systemen zetten zonlicht direct om in elektriciteit. 

Zonnecellen zijn gemaakt van halfgeleiders, zoals silicium, die het zonlicht absorberen en omzetten in elektriciteit . 

Zonnecellen zijn elektrisch met elkaar verbonden en samengepakt in een frame, beter bekend als een zonnepaneel. Wanneer je meerdere zonnepanelen met elkaar verbindt, vormen ze een zonnepaneel . En tot slot, wanneer u de bekabeling, beugels, omvormer, enzovoort toevoegt, vormt het hele systeem uw zonnepaneelsysteem .

De elektrische geleiders zijn bevestigd aan positieve en negatieve klemmen en vormen zo een elektrisch circuit . Van daaruit kunnen de elektronen worden opgevangen in de vorm van een elektrische stroom (elektriciteit). Deze stroom, samen met de spanning van de cel (die het resultaat is van het ingebouwde elektrische veld of de ingebouwde velden), definieert het vermogen (of wattage) dat de zonnecel kan produceren, en is hoe zonnepanelen zonlicht omzetten in elektriciteit.

Netgekoppelde vs. stand-alone PV-systemen 

Netgekoppelde systemen maken gebruik van het lokale elektriciteitsnet om ervoor te zorgen dat u nooit zonder elektriciteit zit . Als uw zonnepaneelsysteem in huis meer elektriciteit opwekt dan uw huishouden op een dag nodig heeft, kan deze overtollige energie worden teruggeleverd aan het landelijke elektriciteitsnet. Heeft u daarentegen meer elektriciteit nodig dan uw zonnepanelen hebben opgewekt, dan kan het net deze leveren.

Stand-alone PV-systemen zijn niet aangesloten op het net, maar laden in plaats daarvan een zonnebatterijsysteem op. Deze batterijen slaan de elektriciteit op die door uw panelen wordt opgewekt. Om uw apparaten te laten werken, wordt de opgeslagen elektriciteit van deze batterijen gebruikt. Stand-alone systemen worden gebruikt in gebieden die niet op een net kunnen worden aangesloten en zijn doorgaans duurder dan op het net aangesloten systemen omdat zonnebatterijen nog steeds vrij duur zijn.

Zonnebatterij-opslagsystemen

Zonnebatterijen slaan elektriciteit op die door zonne-energie wordt opgewekt en laten u deze ‘s avonds gebruiken wanneer uw zonnepanelen geen elektriciteit opwekken. U kunt gebruik maken van zonnebatterijen, of u nu wel of niet op het net bent aangesloten.

De kosten van een zonnebatterijopslagsysteem zijn niet laag, variërend van  1.000 tot  5.000 , afhankelijk van de grootte en capaciteit. Technologische vooruitgang leidt echter jaar na jaar tot nieuwe oplossingen en kan waarschijnlijk leiden tot een verlaging van de prijzen van zonnebatterijen .

Thermische zonnecollectoren

Thermische zonnepanelen gebruiken zonlicht om water op te warmen dat is opgeslagen in een cilinder, dat vervolgens kan worden gebruikt voor de verwarmingsbehoeften van uw huis. Thermische zonnepanelen worden op het dak gemonteerd, net als zonnepanelen, maar zien er iets anders uit, omdat ze in plaats van cellen meerdere leidingen hebben die water opwarmen . Een verwante technologie zijn thermodynamische panelen , die warmte onttrekken aan de omgevingslucht.

Zowel thermische zonne- als thermodynamische panelen kunnen worden gebruikt voor ruimteverwarming, maar meestal voorzien ze in de behoefte aan sanitair warm water (SWW) van huishoudens.

VOOR BETAALBARE ZONNEPANELEN KIJK OP BOL.COM

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

Zijn zonnepanelen de juiste keuze voor uw huis?

Zonnepanelen maken gebruik van een van de krachtigste maar gratis bronnen van de natuur: de energie die door de zon wordt geproduceerd. Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche systemen (PV-systemen) genoemd, gebruiken halfgeleidertechnologie om energie uit zonlicht om te zetten in elektriciteit die uw huishouden van stroom kan voorzien.

Maar zijn ze de juiste oplossing voor uw huis?

Door de groeiende populariteit van zonnepanelen zijn de prijzen het afgelopen decennium met 60% gedaald . De prijzen van zonnepanelen zijn de afgelopen jaren gestaag gedaald, omdat er nieuwe technologieën zijn ontdekt om zonne-energiecomponenten kostenefficiënter te maken. Bovendien helpen zonnepanelen niet alleen om uw energierekening te verlagen, maar kunnen ze u ook helpen geld te verdienen met overtollige opgewekte elektriciteit.

De 3 belangrijkste voordelen van zonnepanelen zijn dus:

 • Elektriciteit het hele jaar door – Zonnepanelen wekken schone, emissievrije elektriciteit op om uw huis het hele jaar door van stroom te voorzien, terwijl ze door hun lange levensduur van meer dan 25 jaar een goede investering op lange termijn zijn.
 • Verhoog de marktwaarde van uw eigendom en verdien geld met zonnesubsidies – Het verkopen van overtollige elektriciteit opgewekt door uw zonnepanelen is een ander voordeel dat zonnepanelen bieden. Je verdient niet alleen geld aan SEG, maar verhoogt ook de marktwaarde van je huis. 
 • Verklein uw ecologische voetafdruk – Een huis op zonne-energie verkleint de ecologische voetafdruk en helpt bij het elimineren van schadelijke emissies in huis.

Om u te helpen bij uw overstap naar zonne-energie , Hebben wij in deze gids de meest nuttige informatie verzameld, waaronder:

 • De totale prijzen van zonnepanelen
 • Financiële prikkels om u te helpen het meeste uit uw investering te halen
 • Praktische informatie over installatieprocedures en kosten
 • Eigenschappen van zonnepaneel die de efficiëntie beïnvloeden , evenals de beste modellen die er zijn
 • Antwoorden geven op alle veelvoorkomende online vragen

Zijn zonnepanelen de investering waard (4kW systeemvoorbeeld)?

Laten we een  4kW-zonnepaneelsysteem nemen  als een gemiddeld PV-systeem in een huis

Het heeft een vermogen van 3.400 kWh per jaar en kost ongeveer 4.000 Als je dit vergelijkt met het gemiddelde jaarlijkse elektriciteitsverbruik van een huishouden, dat ligt rond de 3.200-4.100 kWh , kunnen zonnepanelen in perfecte omstandigheden 83-106% van je elektriciteitsvraag dekken. Dit is echter afhankelijk van zonuren en energieverbruik. Bovendien kunt u met incentives zoals de Slimme Export Garantie (SEG) zelfs geld verdienen voor overtollige energie die terug naar het net wordt geëxporteerd!

Dus zelfs als er vooraf een aanzienlijk bedrag voor nodig is, kan investeren in zonne-energie op de lange termijn een groot rendement opleveren. Als u een analytische uitsplitsing wilt van seizoensinvloeden en maandelijkse energie-output, lees dan verder.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van zonnepanelen, en u wilt verschillende installateurs vergelijken, dan zijn wij er om u te helpen.

Lees meer in onze gids

 • Hoe werken zonnepanelen?
 • Zijn zonnepanelen efficiënt?
 • Kosten van zonnepanelen op basis van systeemgrootte
 • Voor- en nadelen van zonnepanelen
 • Welke soorten zonnecellen zijn er?
 • 10 beste zonnepaneelsystemen voor thuis
 • Installatiehandleiding voor huishoudelijk zonnepaneel in 7 stappen
 • Hebben zonnepanelen invloed op de woningverzekering?
 • Hoe vindt u de juiste leverancier?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

                       afbeelding: SunPower

Zijn zonnepanelen efficiënt?

Zonnepanelen zijn zeer efficiënt. Hoewel het rendement van zonnepanelen op zonnige dagen hoger is, hebben ze geen direct zonlicht nodig om te werken. Zonnepanelen kunnen ook op bewolkte dagen en tijdens het winterseizoen een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit produceren.

Zonnepanelen zijn juist meer geschikt voor koudere temperaturen. Zonnepanelen kunnen oververhit raken in landen met zeer warm weer. Daarom is het weer in Nederland het grootste deel van het jaar ideaal voor de efficiëntie van het product.

Zonnepanelen zijn efficiënt in besneeuwde klimaten

Een fenomeen dat bekend staat als het ‘ albedo-effect ‘ zorgt ervoor dat zonnepanelen zeer effectief zijn, zelfs in besneeuwde klimaten . De witte kleur van de sneeuw weerkaatst het zonlicht, waardoor er meer elektriciteit kan worden geproduceerd – op dezelfde manier waarop skiërs en snowboarders gemakkelijk kunnen verbranden op de pistes. Uiteraard moet eerst de sneeuw van de zonnepanelen worden geruimd om het systeem te laten werken. Als uw panelen door iets worden bedekt, zal dit hun efficiëntie verminderen.

Een typische commerciële zonnemodule heeft een efficiëntie van 15-20% . Een belangrijke uitdaging van de PV-industrie is om de efficiëntie van de module te verbeteren en tegelijkertijd de kosten per cel laag te houden.

Natuurlijk zijn er veel factoren die van invloed kunnen zijn op de efficiëntie van uw systeem, van het type zonnepaneel tot de visstand en seizoensinvloeden.

Er is een algemene misvatting dat zonnepanelen niet goed werken in de winter. Zonnepanelen kunnen echter ook in de winter effectief zijn als u ze goed voorbereidt en onderhoudt.

De onderstaande afbeelding toont de gemiddelde energie-output die het hele jaar door wordt geproduceerd door een op het zuiden gericht 4kW- zonnepaneelsysteem voor huishoudelijk gebruik op een dak dat onder een hoek van 40 graden staat. Zonnepanelen produceren in de winter genoeg energie om 33-51% van een huis van stroom te voorzien.

Het vermogen van zonnepanelen wordt gemeten in kilowattuur (kWh). Om de gemiddelde energie-output te vinden, voegt u het minimumcijfer en het gemiddelde cijfer toe. Om de maximale output te vinden, telt u ze alle drie bij elkaar op.

4 belangrijkste factoren die de efficiëntie van zonnepanelen beïnvloeden

U wilt de efficiëntie van uw zonnepanelen maximaliseren om het meeste uit uw investering in zonne-energie te halen en uw uitgaven voor energierekeningen te verlagen. Belangrijke factoren om te overwegen zijn locatie, hoek, richting, geschiktheid van het dak, grootte van het zonnepaneelsysteem en correct onderhoud. Laten we een voor een kijken.

1. Locatie, hoek en richting

Is het PV-systeem zo geplaatst en gehoekt dat zonnecellen de maximale hoeveelheid zonlicht kunnen opvangen ?  wil je er zeker van zijn dat je zonnepanelen van 9.00 uur tot 15.00 uur aan zonlicht worden blootgesteld. 

Het beoordelen van de geschiktheid van uw dak om zonnepanelen te weerstaan, is een cruciale stap bij het bepalen van de efficiëntie van het systeem. De oriëntatie en hoek van uw dak hebben veel te maken met hoeveel zonlicht uw panelen zullen krijgen. 

De optimale richting voor zonnepanelen  is op het zuiden, omdat de panelen dan zo lang mogelijk aan zonlicht worden blootgesteld. Volgens experts is een dakhellingshoek van 34° de beste positie voor zonnepanelen.

Energie-output per dakhoek en oriëntatie
Dakhoek Oriëntatie
Noord West135° Westen90° Zuid-West45° zuiden Zuid-Oost–45° Oosten–90° Noord-Oost–135°
83,5% 83,5% 83,5% 83,5% 83,5% 83,5% 83,5%
15° 73,6% 83,5% 90,2% 93,7% 90,8% 83,0% 74,3%
30° 64,0% 79,4% 93,3% 99,3% 94,5% 81,2% 65,4%
34° 61,7% 78,4% 93,5% 100,0% 94,8% 80,4% 63,1%
45° 55,6% 75,1% 92,5% 99,9% 94,1% 77,3% 56,9%
60° 47,4% 68,7% 87,5% 95,7% 89,4% 70,7% 48,3%
90° 30,3% 49,6% 66,1% 72,6% 67,8% 50,5% 30,7%

Als uw dak niet de optimale oriëntatie en hoek heeft, kunt u beugels installeren om de hoek enigszins aan te passen. Laat dit echter beoordelen door een gecertificeerde installateur.

Zonne-PV-expert :

Als een huis niet optimaal is (bijv. gedeeltelijke kleur van bomen of een rare dakhoek), kan een huiseigenaar de elektriciteit uit hun array maximaliseren door micro-omvormers of DC-optimisers te gebruiken in plaats van conventionele omvormers die beter zijn voor grootschalige zonneparken. De meeste zonne-installateurs zouden een of beide van deze opties aanbieden omdat het verliezen bij gedeeltelijke kleur voorkomt . U kunt ook Google Sketchup gebruiken om te zien hoe groot de deal is met bomen bij u thuis.

2. Geschiktheid voor daken

Bij het overwegen van zonnepanelen voor uw dak is het belangrijk om te bedenken of het dak sterk genoeg is om het gewicht van het zonnestelsel te dragen. Een systeem van 4 kW heeft bijvoorbeeld normaal gesproken 16 panelen van 250 W, wat neerkomt op een totaal gewicht van ongeveer 280 kg .

Tegenwoordig zijn de meeste materialen geschikt om zonnepanelen te dragen – alleen leien en houten daken kunnen te broos zijn. 

Bedenk daarnaast of uw dak groot genoeg is om zonnepanelen op te plaatsen. Je hebt minimaal 30 cm ruimte rondom je zonnepanelen nodig, hier moet je dus rekening mee houden bij het berekenen van de beschikbare dakruimte. Zo heeft een 4kW systeem met 16 panelen minimaal 29 m2 dakoppervlak nodig .

3. Grootte van het zonnepaneelsysteem

Zonnecellen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Hoe groter het zonnepaneelsysteem, hoe meer elektriciteit er wordt opgewekt. Nadat je je elektriciteitsbehoefte hebt berekend, heb je een beter idee van de grootte van het paneel dat je nodig hebt.

Monokristallijne panelen staan ​​bekend als het meest efficiënte type zonnepaneel op de markt, wat betekent dat u minder panelen (en dus minder dakruimte) nodig hebt om zoveel elektriciteit op te wekken als een polykristallijn systeem.

4. Onderhoud

Om de levensduur van uw systeem te maximaliseren is het belangrijk om het juiste onderhoud aan uw zonnepanelen uit te voeren. Gelukkig hebben zonnepanelen gedurende hun levensduur van 25-30 jaar  niet veel onderhoud nodig .

Laat uw panelen regelmatig nakijken door uw installateur of door een andere gecertificeerde dienstverlener. Als u dit zelf doet, kan uw garantie vervallen als u uw panelen daarbij beschadigt.

Wat u zelf kunt doen, is ervoor zorgen dat uw panelen altijd schoon zijn. Dit houdt in dat u bladeren en takken van uw zonnepaneelsysteem verwijdert en ze afspoelt met een tuinslang – vermijd ze af te sponzen of aan te raken.

De esthetiek van een zonnepaneel

De esthetiek van het zonnepaneelsysteem kan erg belangrijk zijn. De gebruikelijke paneeltypes variëren van zilverkleurig omlijst met blauwe cellen tot strak ogende volledig zwartepanelen. WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

VOOR BETAALBARE ZONNEPANELEN KIJK OP BOL.COM

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Een 4kW -zonnepanelensysteem zou ongeveer 16 zonnepanelen nodig hebben met een vermogen van 250W, terwijl een 5kW- systeem 20 zonnepanelen omvat .

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je huis van stroom te voorzien, hangt af van een aantal factoren: 

 1. Uw huidige elektriciteitsverbruik
 2. Uw energiedoelen (hoeveel van het verbruik u van plan bent te dekken)
 3. Uw dakcapaciteit
 4. Het aantal zonuren in jouw omgeving

Aangezien deze factoren van huis tot huis verschillen, is het belangrijk om elk huishouden op een unieke manier te beoordelen .

De eerste stap is het identificeren van uw huidige energieverbruik. Dit meet je in kilowattuur (kWh), en het is belangrijk om de tijd te nemen die nodig is om dit zo nauwkeurig mogelijk te berekenen.

Hoe u uw zonnebehoeften kunt berekenen
 • Controleer uw elektriciteitsrekening om uw stroomverbruik (in kWh) te zien . U kunt ofwel maand na maand berekenen of uw maand-/kwartaalverbruik bij elkaar optellen voor een jaarcijfer.
 • Bepaal hoeveel van uw elektriciteitsrekeningen u met uw zonnepanelen wilt dekken – dit kan variëren van 10-100%. Uw beslissing is van invloed op de systeemomvang en -kosten.
 • Bereken hoeveel zonnepanelen er daadwerkelijk op uw dak passen. Een gemiddeld zonnepaneel neemt ongeveer 1,44 m2 dakoppervlak in beslag . Vergeet niet minimaal 30 cm vanaf de dakrand mee te nemen. Pas de systeemgrootte aan als u zich realiseert dat u niet genoeg ruimte heeft voor alle door u berekende panelen.

Zonnepanelen ESS pakket compleet

Productbeschrijving

zonnepanelen 275Wp (Polykristallijn) (Q-Cells)
met zilverkleurig aluminium frame
1 GoodWe 1500-NS omvormer + WifiOnline monitoring + mobiele Apps EzViewer
Inclusief S-Flex bevestigingssysteem voor uw schuine pannen dak in portret opstelling
Inclusief gelijkstroom bekabelingCompleet doe het zelf installatie pakket met 6 panelen, goed voor een opbrengst van 1650 Wp of wel ongeveer 1500 kWh per jaar op het zuiden zonder kleur werking.

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

 

Kosten van zonnepanelen op basis van systeemgrootte

Het gemiddelde huishoudelijke zonnepaneelsysteem kost  3.500 tot 10.000 . De totale kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van het aantal panelen dat u nodig heeft voor uw woning, wat weer afhankelijk is van uw energieverbruik.

Over het algemeen geldt: hoe duurder het systeem, hoe meer elektriciteit het kan opwekken – en dus hoe meer besparingen het kan opleveren. De jaarlijkse besparing op uw elektriciteitsrekening is afhankelijk van de systeemgrootte, hoeveel u kunt verdienen en uiteindelijk hoe lang het kan duren om break-even te draaien .

De systeemgrootte wordt bepaald door het aantal panelen en het wattage van elk paneel; hierdoor kunt u de systeemgrootte aanpassen aan uw behoeften, bijvoorbeeld een 3,5 kW zonnepaneel hebben. 

Als u commerciële zonnepanelen installeert, zullen de afmetingen enorm verschillen, en dit zal worden weerspiegeld in de kosten.

Meest voorkomende zonnepaneelsystemen
 • 1kW zonnepaneelsystemen
 • 2kW zonnepanelen systemen
 • 3kW zonnepaneelsystemen
 • 4kW zonnepaneelsystemen
 • 5kW zonnepaneelsystemen
 • 6kW zonnepaneelsystemen
 • 12kW zonnepaneelsystemen

Is het de moeite waard om zonnepanelen te kopen?

Met inkomsten kunt u veel sneller break-even maken met zonnepanelen, waardoor zonnepanelen financieel de moeite waard worden – naast de voor de hand liggende milieuvoordelen. Bovendien worden zonnepanelen, met voortdurende verbeteringen aan technologie, steeds betaalbaarder . 

Rekening houdend met de eerder genoemde kosten, besparingen en inkomsten, kunt u uw investering in zonnepanelen binnen de levensduur van het systeem helemaal terugverdienen.

Dus als je jezelf ooit hebt afgevraagd of zonnepanelen de moeite waard zijn , is het antwoord: ja, dat zijn ze.

Verlagen zonnepanelen de elektriciteitsrekening?

Zonnepanelen helpen om uw elektriciteitsrekening te verlagen. Hoeveel u op uw rekeningen kunt besparen, hangt af van waar u woont.

Verhogen zonnepanelen de waarde van uw huis?

Zonnepanelen kunnen de waarde van uw huis verhogen omdat ze uw huis energiezuiniger maken . Dit is een van de verbeteringen aan uw huis die uw huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers , aangezien de nieuwe eigenaren kunnen profiteren van dezelfde voordelen als een lagere elektriciteitsrekening . 

Natuurlijk zal de grootte van het zonnepaneelsysteem van invloed zijn op hoeveel de waarde zal toenemen , en houd er rekening mee dat verschillende gezinnen verschillende gewoonten op het gebied van energieverbruik hebben. Dat betekent dat het ene systeem geschikt kan zijn voor sommige gezinnen en ontoereikend voor andere.

Voor sommige kopers zijn zonnepanelen geen waardevolle toevoeging aan een woning, het hangt dus wel af van persoonlijke voorkeur.

Is het de moeite waard om goedkope zonnepanelen te kopen?

Zonnepanelen kunnen inderdaad duur zijn, en sommigen zullen de goedkoopste oplossing willen vinden . Goedkope zonnepanelen kunnen de installatiekosten betaalbaarder maken , Investeren in zonne-energie is immers een beslissing met langetermijngevolgen.

Wanneer u overweegt zonnepanelen in uw huis te installeren, mogen de prijzen van zonnepanelen niet de enige factor zijn. Maar goedkopere zonnepanelen kunnen een betaalbaar alternatief zijn.

Kun je gratis zonnepanelen krijgen?

Het is niet meer mogelijk om gratis zonnepanelen te krijgen. De gratis zonnepanelenregeling werd in het verleden aangeboden door aanbieders van zonnepanelen. 

Aanbieders van zonnepanelen boden in het verleden aan om gratis zonnepanelen te installeren, zodat huiseigenaren de opgewekte elektriciteit kunnen gebruiken om hun huizen van stroom te voorzien. In ruil daarvoor zouden deze providers de betalingen innen, waardoor het een winstgevende regeling voor het bedrijf wordt.

VOOR BETAALBARE ZONNEPANELEN KIJK OP BOL.COM

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

Zijn er subsidies voor zonnepanelen?

In het Nederland zijn er verschillende financieringsmogelijkheden voor zonnepanelen. Informeer hiervoor bij de overheid.

Een andere mogelijkheid voor zonnepanelenfinanciering is de nieuwe verlaging op energiebesparende producten. 

Over het algemeen worden financieringsopties en overheidsregelingen van maand tot maand aangekondigd of gewijzigd.

Zonnepanelen hebben veel voordelen en spelen een belangrijke rol in de voortgang naar duurzaamheid . In 2018 wekte het 3,9% van zijn totale elektriciteit op met behulp van zonne-energie. De zonnecapaciteit zal in de loop der jaren alleen maar toenemen.

Zonnecellen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar zorgen ook voor een aanzienlijke besparing op uw elektriciteitsrekening. Hoewel er nadelen zijn aan zonnepanelen, wegen de voordelen op lange termijn van investeren in zonne-energie ruimschoots op tegen de nadelen. 

Door de jaren heen is er een lichte toename van het aantal zonuren , waardoor u steeds meer uit uw investering in zonnepanelen kunt halen.

Zonnepanelen kunnen een geweldige manier zijn om gratis in uw huishoudelijke elektriciteitsbehoeften te voorzien, maar er zijn ook nadelen aan zonnepanelen waarmee u rekening moet houden. Hieronder staan ​​de belangrijkste voor- en nadelen van deze duurzame energiebron op een rij.

Voordelen van zonnepanelen

Pluspunten
 • Goedkopere elektriciteitsrekeningen
 • Verdien geld terug
 • Verklein uw ecologische voetafdruk
 • Efficiëntie het hele jaar door
 • Laag onderhoud
 • Onafhankelijk van het net

Goedkopere elektriciteitsrekeningen

Met een toename van elektrische gadgets komt een stijging van de energierekeningen. U kunt uw elektriciteitsrekening verlagen door zonnepanelen in uw huishouden op te nemen.

De energie die door zonnepanelen wordt geproduceerd, is volledig gratis en overtollige energie kan altijd worden opgeslagen voor toekomstig gebruik of terug naar het net worden geëxporteerd.

Verdien geld terug met zonnepanelen

 je kunt geld verdienen door overtollige elektriciteit terug te verkopen aan het net.

Dit betekent dat kleinschalige zonne-PV-generatoren hun investering kunnen terugverdienen .

Verklein uw ecologische voetafdruk 

Door over te stappen op zonne-energie verkleint u uw ecologische voetafdruk aanzienlijk omdat het een groene, hernieuwbare energiebron is. In tegenstelling tot traditionele elektriciteitsopwekkers, zoals fossiele brandstoffen, steenkool en olie, stoot zonne-energie geen schadelijke kooldioxide (CO 2 ) of andere vervuilende stoffen uit. 

Uit schattingen blijkt ook dat zonnepanelen voor huishoudelijk gebruik ongeveer één ton CO 2 per jaar kunnen besparen, wat betekent dat slechts één installatie gedurende de levensduur ongeveer 25 ton CO 2 kan compenseren .

Efficiëntie van zonnepanelen het hele jaar door

Zonnepanelen kunnen het hele jaar door efficiënt werken . Terwijl ze optimaal werken tijdens de zonnige maanden , produceren ze ook een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit tijdens bewolkte dagen en in de winter.

“In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hebben zonnepanelen geen warmte nodig om effectief te zijn. Ze hebben alleen zonlicht nodig. Dat betekent dat zonnepanelen ook op bewolkte dagen effectief kunnen zijn, en zeker ook tijdens de wintermaanden!”

Weinig onderhoud vereist 

Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 25-30 jaar  en hebben in deze jaren weinig onderhoud nodig. Een omvormer van goede kwaliteit moet misschien om de 10-15 jaar worden vervangen, maar afgezien daarvan kunt u onder normale omstandigheden genieten van de voordelen van zonne-energie. 

Het is een goed idee om uw installateur regelmatig te laten komen om uw systeem te inspecteren , in geval van kabelproblemen of losse beugels. 

Maak uw zonnepanelen ook regelmatig schoon en zorg ervoor dat er geen bladeren of takken op zitten. Op het dak gemonteerde zonnepanelen zijn in wezen zelfreinigend, omdat regen kan helpen het stof van het systeem te verwijderen. 

Zorg er ten slotte voor dat er geen bomen zijn die kleuren over uw panelen werpen, omdat dit hun efficiëntie zou verminderen. 

Zonnepanelen zijn ideaal in afgelegen gebieden waar het te duur zou zijn om hoogspanningslijnen te verlengen om ze aan te sluiten op elektriciteitsnetten. Zonne-PV-systemen zijn een betaalbare, effectieve oplossing voor afgelegen huizen in landelijke gebieden van het land.

Ook is er de mogelijkheid om zonnebatterijen te integreren in uw zonnepaneelsysteem. Zonnebatterijen slaan de energie op die door zonnecellen wordt verzameld en . deze voor regenachtige dagen of voor gebruik gedurende de nacht.

Investering op lange termijn

Hoewel zonnepanelen als duur kunnen worden beschouwd, kunt u gratis elektriciteit opwekken.

Nadelen van zonnepanelen

nadelen
 • Hoge initiële kosten
 • Afhankelijk van zonlicht
 • Specifieke plaatsing van zonnepanelen

Hoge initiële kosten

Investeren in zonnepanelen kan duur zijn. U kunt ongeveer 3.000 tot 10.000 aan initiële kosten verwachten. Hoewel je geld terug kunt verdienen aan je zonnepanelen door energie te exporteren naar het net, kunnen de hoge installatiekosten voor sommigen moeilijk te voldoen zijn.

Aanzienlijk efficiënter overdag

Zonnepanelen zijn afhankelijk van zonlicht. Hoewel ze geen direct zonlicht nodig hebben om te werken, verliezen ze hun efficiëntie als ze niet volledig worden blootgesteld aan zonlicht. Bovendien kunnen ze ‘s nachts geen energie produceren en zijn ze minder effectief tijdens donkere winters.

Een effectieve oplossing hiervoor is om ‘s nachts over te schakelen op het hoofdstroomnet. Als alternatief kunnen huizen met een netonafhankelijk systeem overdag energie opslaan in zonnebatterijen, die vervolgens ‘s nachts kunnen worden gebruikt.

Plaatsing van zonnepanelen

Onnauwkeurige plaatsing van zonnepanelen kan de effectiviteit van elektriciteitsopwekking aanzienlijk verminderen. Woont u in een gebied omringd door grote gebouwen of hoge bomen, dan zal het rendement van uw zonnepanelen minder zijn.

Zorg ervoor dat er geen gebouwen of bomen zijn die het zonlicht blokkeren en verwijder altijd takken en bladeren van de panelen.

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

Welke soorten zonnecellen / zonnepanelen zijn er?

De meest voorkomende soorten zonnepanelen voor huishoudelijk gebruik zijn monokristallijne panelen , polykristallijne panelen en dunnefilmzonnepanelen . Er zijn nog meer soorten zonnepanelen op de markt, maar deze drie worden het meest gebruikt voor huishoudelijke doeleinden.

Deze drie soorten zonnepanelen produceren allemaal elektriciteit uit zonlicht, maar het is belangrijk om je bewust te zijn van hun belangrijkste verschillen.

Monokristallijne zonnepanelen

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?Monokristallijne zonnepanelen danken hun naam aan het feit dat ze uit één stuk silicium zijn gemaakt . Ze staan ​​bekend als het meest efficiënte type zonnepaneel op de markt en zijn te herkennen aan hun strakke, zwarte uiterlijk.

Wanneer geproduceerd, is het materiaal dat wordt gebruikt monokristallijn silicium, dat vervolgens in wafels wordt gesneden. Hierdoor kunnen de elektronen vrij stromen, wat resulteert in de hoge efficiëntie . Dit maakt ze ook tot het duurste type zonnepanelen voor huishoudelijk gebruik.

Voordelen:

 • Ze hebben de hoogste efficiëntie met 15-20%.
 • Ze zijn ruimtebesparend dankzij hun hoge efficiëntie.
 • Ze presteren beter bij weinig zonlicht dan polykristallijne panelen.

nadelen:

 • Het zijn de duurste siliciumzonnecellen op de markt.
 • Het prestatieniveau lijdt als de temperatuur stijgt. Het verlies is echter nog steeds kleiner in vergelijking met andere typen zonnecellen.
 • Bij de productie van monokristallijne panelen ontstaat meer afval. Doordat elk van de vier zijden van de cellen wordt uitgesneden, belandt het aanvankelijk gebruikte silicium in het afval (dat echter kan worden gebruikt bij de productie van polykristallijne panelen).

Polykristallijne zonnepanelen

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?Polykristallijne zonnepanelen worden geproduceerd door verschillende stukjes silicium samen te smelten tot vierkante mallen, waardoor de zonnecellen ontstaan. Omdat er meerdere kristallen in elke zonnecel zijn, is er minder ruimte voor elektronen om te bewegen, wat resulteert in een lager rendement in vergelijking met monokristallijne cellen.

Polykristallijne panelen zijn gemakkelijker te produceren dan monokristallijne panelen, en dus ook goedkoper . Ze hebben meestal een blauwe uitstraling, in plaats van de zwarte tint van monokristallijne panelen.

Voordelen:

 • Ze zijn goedkoper dan hun monokristallijne tegenhangers.
 • Tijdens de productie ontstaat er minder afval.

nadelen:

 • Polykristallijne panelen hebben een lagere energie-efficiëntie van 13-16%.
 • Ze zijn minder ruimtebesparend dan monokristallijne panelen vanwege hun lagere energie-efficiëntie. Met andere woorden, je hebt meer fysieke panelen nodig om dezelfde hoeveelheid energie te produceren.
 • Ze hebben een kortere levensduur dan monokristallijne panelen, omdat ze iets minder bestand zijn tegen temperatuurstijgingen. In de praktijk is dit verschil echter minimaal.
Recycling van zonnepanelen

Wanneer monokristallijne of polykristallijne zonnepanelen het einde van hun levensduur bereiken, worden deze zonnepanelen gerecycled . 95% van het glas, 85% van het silicium en alle metalen worden hergebruikt. Dit brengt echter kosten met zich mee, aangezien thermische en chemische verwerking op hoge temperatuur wordt gebruikt. Dunnefilmpanelen kunnen ook worden gerecycled met een ander industrieel proces.

Dunne-film zonnepanelen

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?Dunne-film zonnepanelen zijn gemakkelijker te produceren omdat ze minder materiaal nodig hebben . Om die reden zijn ze het goedkoopste type zonnepaneel op de markt. Dunne-film zonnepanelen worden gemaakt door folies van een of meer PV-materiaal op een ondergrond te plaatsen en kunnen tot een flexibel paneel worden gemaakt. Er zijn verschillende soorten dunnefilmcellen , waaronder silicium, cadmium en koper.

Dunnefilmpanelen zijn het minst efficiënt op de markt en nemen de meeste ruimte in beslag. Ze zijn beter bestand tegen hoge temperaturen, waardoor ze geschikt zijn voor warmere landen.

Voordelen:

 • Ze zijn het goedkoopste type zonnepaneel dat beschikbaar is.
 • Ze kunnen flexibel zijn, waardoor ze openstaan ​​voor nieuwe soorten toepassingen, zoals het installeren van zonnepanelen op campers .
 • Ze zijn temperatuurtolerant.

nadelen:

 • Ze zijn vier keer minder efficiënt dan monokristallijne panelen.
 • Lage energie-efficiëntie betekent ook dat ze het minst ruimtebesparend zijn.
 • Dunne-filmpanelen hebben over het algemeen de kortste levensduur van de drie typen.

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

VOOR BETAALBARE ZONNEPANELEN KIJK OP BOL.COM

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

10 beste zonnepaneelsystemen voor thuis

Het kan moeilijk zijn om de beste zonnepanelen op de markt in het VK te vinden, omdat er zoveel verschillende merken en modellen zijn om uit te kiezen. Het antwoord op ‘wat zijn de beste zonnepanelen voor mijn huis?’ zal van huishouden tot huishouden verschillen. Het hangt ervan af of u zich richt op efficiëntie , kracht , grootte of duurzaamheid .

Om je te helpen hebben we een lijst samengesteld met de 10 beste zonnepanelen.

 • SunPower Maxeon 3
 • Peimar SM325M (FB)
 • SunPower P19-320-BLK
 • Yingli PANDA Bifacial 72CL
 • LG NeON R 365
 • Scherpe NU-AF
 • Q. Cellen Q.Peak Duo BLK-G6
 • Panasonic HIT N340
 • Panasonic HIT N300
 • Amerisolar AS-6P30

Hoe u de beste zonnepanelen kiest (10 criteria)

Er zijn veel factoren om te evalueren wanneer u op zoek bent naar de beste zonnepanelen voor uw huis. We hebben de top 10 zonnepanelen geanalyseerd op de volgende tien criteria:

 1. Type: Er zijn twee soorten zonnepanelen die de markt domineren: monokristallijn en polykristallijn.
 2. Vermogen: Het ‘vermogen’ van een zonnepaneel wordt gemeten in watt (W). Dit cijfer geeft de energie-output van een paneelsysteem weer in standaard testomstandigheden.
 3. Rendement: Het rendement van zonnepanelen, uitgedrukt in procenten, meet hoeveel zonlicht kan worden omgezet in bruikbare elektriciteit. De meeste zonnepanelen voor woningen hebben een rendement van 15-20%.
 4. Vermogenstolerantie: deze factor bepaalt hoeveel uw systeem kan afwijken van het opgegeven vermogen (watt). Deze afwijking kan worden uitgedrukt in procenten of in watt. Als een 100W paneel een vermogenstolerantie heeft van +3% / −0%, dan kan het werkelijke vermogen variëren tussen 100-103W. Als de vermogenstolerantie +5W / −0W is, varieert het werkelijke vermogen onder reële omstandigheden tussen 100W en 105W.
 5. Temperatuurcoëfficiënt: u wilt weten in hoeverre de efficiëntie van uw paneel wordt beïnvloed door temperatuurstijging. Temperatuurcoëfficiënt drukt de procentuele afname van het vermogen uit per temperatuurstijging van 1°C (na 25°C).
 6. Grootte: Als u een beperkte dakruimte heeft, kan de fysieke grootte van een paneel uw topprioriteit zijn. De afmetingen van de top 10 zonnepanelen staan ​​vermeld in L×B×H.
 7. Gewicht: Weten hoe zwaar uw zonnepaneelsysteem zal zijn, is belangrijk. Als uw dak niet erg sterk is, zult u moeten kiezen voor lichtgewicht panelen.
 8. Productgarantie: Fabrikanten van zonnepanelen bieden garanties op hun apparatuur, zodat ze lang meegaan. Garanties op onze lijst variëren van 10-25 jaar.
 9. Prestatievermindering: elk zonnepaneel zal gedurende zijn 25-jarige levensduur een soort prestatievermindering ondergaan. Na het 1e jaar is er meestal een rendementsdaling van 2-3% en daarna elk jaar 0,2-0,7%.
 10. Maximale windbelasting: U wilt dat uw zonnepanelen bestand zijn tegen alle weersomstandigheden in het VK, inclusief harde wind en orkanen. Deze tolerantie is getest door fabrikanten en wordt uitgedrukt in pascal (Pa). Hoe hoger het getal, hoe hoger de windtolerantie, maar de meeste panelen zijn gecertificeerd om 2.400 Pa te weerstaan, wat overeenkomt met 140 mph.

Top 10 zonnepanelen

SunPower Maxeon 3

SunPower ontwikkelt sinds 1985 zonnepanelen en is een van de meest bekende in de VS gevestigde fabrikanten van zonnepanelen op de markt. Ze bieden maar liefst 25 jaar productgarantie op hun panelen. 

Hun Maxeon 3-paneel is een van de krachtigste zonnepanelen voor huishoudelijk gebruik die er zijn met 400 watt en een indrukwekkend rendement van 21,2%. De temperatuurcoëfficiënt is ook een van de laagste, wat betekent dat voor elke stijging van 1°C boven 25°C slechts 0,29% efficiëntie verloren gaat.

SunPower Maxeon 3-specificaties
Type Stroom efficiëntie Vermogenstolerantie: Temperatuurcoëfficiënt Maat Gewicht
Mono 400W 21,2% +20W / −0W −0,29% / °C 1.690 × 1.046 × 40 mm 19,0 kg
WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?
 • Productgarantie: 25 jaar
 • Prestatievermindering: 2,0% eerste jaar, daarna 0,2% per jaar
 • Maximale windbelasting: 4.000 Pa

Bovendien heeft het SunPower Maxeon 3-paneel de laagste prestatievermindering van alle vermelde panelen, met slechts 2% degradatie in het eerste jaar en 0,2% elk volgend jaar. Het heeft ook een van de hoogste maximale windbelastingen van 4.000 Pa, wat betekent dat uw panelen zelfs tijdens een orkaan van categorie 5 veilig zijn.

SunPower’s Maxeon 3 is een van de hoogste kwaliteit panelen die momenteel op de markt is, dus als u op zoek bent naar een premium product dat een zeer hoge mate van efficiëntie behoudt, dan is dit uw oplossing.


Peimar SM325M (FB)

Peimar, een in Italië gevestigd bedrijf, is gespecialiseerd in ontwerp, onderzoek en productie van fotovoltaïsche modules met een hoog rendement. Hun panelen hebben een modern design, gebruikmakend van bijpassende zwarte cellen en panelen en hebben een lange levensduur. 

Dit SM325M (FB)-model is een hoogwaardig monokristallijn paneel van 325 W dat werkt met een hoog rendement van 19,48%.

Peimar SM325M (FB) Specificaties:
Type Stroom efficiëntie Vermogenstolerantie: Temperatuurcoëfficiënt Maat Gewicht
Mono 325W 19,48% -0 / +5W −0,37% / °C 1.665 × 1.002 × 40 mm 18,6 kg
WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?
 • Productgarantie: 20 jaar
 • Prestatievermindering: 3,0% eerste jaar, daarna 0,59% per jaar
 • Maximale windbelasting: 5.400 Pa

Peimar SM325M (FB) heeft een productgarantie van 20 jaar en een vermogensgarantie van 30 jaar. Dit model heeft een prestatievermindering van 3% in het eerste jaar en 0,59% vanaf het tweede jaar.

Peimar-panelen zijn ontworpen om klanten een maximale output te bieden met superhoge prestaties, waardoor ze ideaal zijn voor woningen met beperkte ruimte en moeilijke weersomstandigheden.

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?


SunPower P19-320-BLK

Het P19-320 paneel van SunPower is een kleinere versie die geschikt is voor beperkte ruimte. De opvallende kenmerken zijn het lichtgewicht, compacte formaat. Met slechts 18,7 kg heeft dit monokristallijne paneel nog steeds 320 W vermogen en een efficiëntie van 19%.

SunPower P19-320-BLK-specificaties
Type Stroom efficiëntie Vermogenstolerantie: Temperatuurcoëfficiënt Maat Gewicht
Mono 320W 19,0% +16W / −0W −0,37% / °C 1.690 x 998 × 40 mm 18,7 kg
WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?
 • Productgarantie: 25 jaar
 • Prestatievermindering: 3% het eerste jaar, daarna 0,6% per jaar
 • Maximale windbelasting: 2.400 Pa

De productgarantie van 25 jaar van SunPower geeft u gemoedsrust. Het P19-320-paneel heeft ook een relatief lage prestatiedegradatie, met een verlies van 3% in het eerste jaar en slechts 0,6% elk volgend jaar. Ten slotte zorgt dit paneel voor de standaard gecertificeerde maximale windbelasting van 2.400 Pa.

Als je een huis hebt met een klein dak en een lichtgewicht paneel nodig hebt, dan is het model Sunpower P19-320 iets voor jou.


Yingli PANDA BIFACIAL 72CL 

Yingli produceert sinds 2003 zonne-PV-producten en is gevestigd in China. Het Yingli PANDA BIFACIAL 72CL-paneel kan zonlicht van beide zijden van het paneel absorberen, wat ideaal is voor op de grond gemonteerde systemen of verhoogde systemen op platte daken, aangezien het licht op de achterkant van het paneel kan kaatsen. Dit model heeft een vermogen van 390W en een hoog rendement van 20,5%. 

Hoewel het compact van formaat is – met een verbazingwekkend dun paneel van 6 mm – is de PANDA BIFACIAL 72CL met 27,5 kg het zwaarste paneel op onze lijst. Het heeft een iets lagere vermogenstolerantie dan andere modellen, maar de prestatievermindering en temperatuurcoëfficiënt zijn bovengemiddeld.

Yingli PANDA BIFACIAL 72CL Specificaties:
Type Stroom efficiëntie Vermogenstolerantie: Temperatuurcoëfficiënt Maat Gewicht
Mono 390W 20,5% +5W / −0W −0,38% / °C 1.975 × 992 × 6 mm 27,5 kg
WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?
 • Productgarantie: 10 jaar
 • Prestatievermindering: 2,0% eerste jaar, daarna 0,5% per jaar
 • Maximale windbelasting: 2.400 Pa

Yingli biedt de kortste productgarantie van de fabrikanten op onze lijst, maar hun prestatiegarantie garandeert een rendementsverlies van slechts 2% in het eerste jaar en daarna elk jaar 0,5%. Ten slotte is de maximale windbelasting de industriestandaard van 2.400 Pa, wat betekent dat het paneel winden tot 240 mph kan weerstaan.

Als u op zoek bent naar een geweldig allround bifaciaal zonnepaneel, dan is Yingli’s PANDA BIFACIAL 72CL-paneel misschien wel het beste zonnepaneel voor uw behoeften.

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?


LG NeON R 365W

LG, de Zuid-Koreaanse elektronicagigant, is ook een fabrikant van premium zonnepanelen. De NeON R-serie bestaat uit betrouwbare, efficiënte en duurzame zonnepanelen. Het 365W-paneel is de middenklasse van de drie modellen en heeft met 21,1% de op één na hoogste efficiëntiescore op onze lijst. LG biedt 25 jaar productgarantie.

Het meest indrukwekkende kenmerk van dit paneel is de maximale windbelasting van 5.400 Pa. Dit betekent dat het NeON R 365W-paneel winden tot 309 mph kan weerstaan: sterker dan alle geregistreerde winden in het VK.

LG NeON R-specificaties
Type Stroom efficiëntie Vermogenstolerantie: Temperatuurcoëfficiënt Maat Gewicht
Mono 365W 21,1% +11W / −0W −0,3% / °C 1.700 × 1.016 × 40 mm 18,5 kg
WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?
 • Prestatievermindering: 2,0% eerste jaar, daarna 0,5% per jaar
 • Productgarantie: 25 jaar
 • Maximale windbelasting: 5.400 Pa

Het NeON R 365W paneel heeft een lage temperatuurcoëfficiënt van -0,3% per 1°C stijging. Bovendien heeft het een lage prestatiedegradatie van 2% in het eerste jaar en 0,5% elk volgend jaar. Al deze indrukwekkende functies zijn verpakt in een lichtgewicht zonnepaneel van slechts 18,5 kg.

Al met al is dit een krachtig, efficiënt, duurzaam en lichtgewicht zonnepaneel.


Scherpe NU-AF 370W

De in Tokio gevestigde, internationaal erkende elektronicafabrikant begon in 1963 met de productie van fotovoltaïsche producten. Het NU-AF 370W-zonnepaneel van Sharp is een van de kleinste zonnepanelen, met slechts 1.960 x 992 x 40 mm. Dit is ideaal voor daken met beperkte ruimte. Het heeft een bovengemiddelde vermogenstolerantie van +19W en een gemiddelde temperatuurcoëfficiënt van -0,375% / °C.

Sharp NU-AF-specificaties
Type Stroom efficiëntie Vermogenstolerantie: Temperatuurcoëfficiënt Maat Gewicht
Mono 370W 19,0% +19W / −0W −0,375% / °C 1.960 × 992 × 40 mm 22,5 kg
WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?
 • Prestatievermindering: 3,0% eerste jaar, daarna 0,7% per jaar
 • Productgarantie: 10 jaar
 • Maximale windbelasting: 2.400 Pa

Het NU-AF 370W-paneel heeft slechts 10 jaar garantie, wat een van de kortste productgaranties op de markt is. Het heeft ook een prestatievermindering van 3% in het eerste jaar en 0,7% in de jaren daarna, wat hoger is dan de andere panelen op deze lijst. 

Over het algemeen kan het Sharp NU-AF 370W-model het beste zonnepaneel zijn voor diegenen die willen investeren in een compact, krachtig zonnepaneel.

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?


Q.Peak Duo BLK-G6 345W

Q CELLS is een Duitse fabrikant van zonnepanelen die robuuste en betrouwbare producten aanbiedt, waaronder de Q.Peak Duo BLK-G6 serie. De krachtigste van de serie is het 345W-paneel, dat een efficiëntie van 19,3% heeft.

Q CELLS Q.Peak Duo BLK-G6 Specificaties
Type Stroom efficiëntie Vermogenstolerantie: Temperatuurcoëfficiënt Maat Gewicht
Mono 345W 19,3% +5W / −0W −0,36% / °C 1.740 × 1.030 × 32 mm 19,9 kg
WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?
 • Productgarantie: 12 jaar
 • Prestatievermindering: 2% het eerste jaar, daarna 0,5% per jaar
 • Maximale windbelasting: 4.000 Pa

Naast het vermogen en de efficiëntie hebben de panelen van de Q.Peak Duo-serie een indrukwekkende maximale windbelasting van 4.000 Pa, waardoor dit enkele van de meest stevige panelen op de markt zijn.

Qua temperatuurcoëfficiënt, afmeting en gewicht zit dit Q CELLS paneel in het gemiddelde bereik. Met een garantie van 12 jaar en een prestatievermindering van slechts 2% in het eerste jaar en 0,5% in de jaren daarna, zou u investeren in een betrouwbaar zonnepaneelmodel.


Panasonic HIT N340

Panasonic produceert sinds 1975 zonnepanelen en is uitgegroeid tot een premium fabrikant, wat tot uiting komt in de 25 jaar garantie. De HIT N340-module heeft een indrukwekkende efficiëntie van 20,4% en een lage-temperatuurcoëfficiënt van −0,258% / °C, waardoor slechts 0,258% van zijn efficiëntie verloren gaat bij elke stijging van 1 °C.

Panasonic HIT N340 Specificaties:
Type Stroom efficiëntie Vermogenstolerantie: Temperatuurcoëfficiënt Maat Gewicht
Mono 340W 20,3% +34W / −0W −0,258% / °C 1.590 × 1.053 × 40 mm 19,0 kg
WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?
 • Productgarantie: 25 jaar
 • Prestatievermindering: 3% eerste jaar, daarna 0,5% per jaar
 • Maximale windbelasting: 2.400 Pa

De vermogenstolerantie van de HIT N340 is ook toonaangevend in de sector. Bij +34W/−0W kan het maximale uitgangsvermogen van het HIT N340-paneel zelfs 374W zijn. Als het op gewicht aankomt, is dit paneel relatief licht in vergelijking met andere op onze lijst.

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?


Panasonic HIT N300

Een ander model in de HIT N-serie van Panasonic is het 300W-paneel, dat een geweldig middenklassemodel is voor diegenen die op zoek zijn naar een lichtgewicht oplossing, aangezien het slechts 18 kg weegt. Ondanks dat het een minder krachtige versie van het N340-model is, heeft het nog steeds een modulerendement van 19,5%.

Panasonic HIT N300-specificaties
Type Stroom efficiëntie Vermogenstolerantie: Temperatuurcoëfficiënt Maat Gewicht
Mono 300W 19,5% +30W / −0W −0,258% / °C 1.463 × 1.053 × 35 mm 18,0 kg
WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?
 • Productgarantie: 25 jaar
 • Prestatievermindering: 3% het eerste jaar, daarna 0,5% per jaar
 • Maximale windbelasting: 2.400 Pa

De indrukwekkende vermogenstolerantie van +30W / −0W betekent dat het HIT N300-paneel een maximaal uitgangsvermogen van 330W kan hebben. De temperatuurcoëfficiënt is, net als zijn HIT N340-tegenhanger, een indrukwekkende −0,258% / °C.


Amerisolar AS-6P30

Amerisolar is een fabrikant van zonnepanelen in de Verenigde Staten en produceert al 25 jaar zonnepanelen. Hun AS-6P30-model heeft een vermogen van 280 W en is het enige polykristallijne paneel op onze lijst.

In vergelijking met zijn monokristallijne tegenhangers heeft het een lager rendement van 17,5%. Bovendien is de temperatuurcoëfficiënt −0,41% / °C, wat aan de bovenkant van het industriegemiddelde ligt. Aan de andere kant is de prestatievermindering superieur aan die van andere marktspelers, met slechts 2,5% efficiëntieverlies in het eerste jaar en 0,5% elk jaar daarna.

Amerisolar AS-6P30 Specificaties:
Type Stroom efficiëntie Vermogenstolerantie: Temperatuurcoëfficiënt Maat Gewicht
Poly 280W 17,5% +8W / −0W −0,41% / °C 1.640 × 992 × 40 mm 18,5 kg
WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?
 • Productgarantie: 12 jaar
 • Prestatievermindering: 2,5% eerste jaar, daarna 0,5% per jaar
 • Maximale windbelasting: 2.400 Pa

Het AS-6P30-model is een relatief lichtgewicht zonnepaneel en heeft een maximale windbelasting van 2.400 Pa. Al met al is het een geweldig polykristallijn zonnepaneel.

 

VOOR BETAALBARE ZONNEPANELEN KIJK OP BOL.COM

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?


Wat zijn de meest gerenommeerde fabrikanten van zonnepanelen?

wat zijn a-merk zonnepanelen.

Sinds de opkomst van het gebruik van hernieuwbare energie is er een toename van fabrikanten van zonnepanelen op de wereldmarkt. Bij GreenMatch werken we zowel met veteranen uit de industrie die al sinds de jaren zestig fotovoltaïsche modules produceren, als met nieuwe spelers op de markt die vooruitgang boeken op het gebied van zonne-energietechnologie.

Hier is een overzicht van de top 12 fabrikanten van zonnepanelen die momenteel op de markt zijn:

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

VOOR BETAALBARE ZONNEPANELEN KIJK OP BOL.COM

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

Installatiehandleiding voor huishoudelijk zonnepaneel in 7 stappen

Het installatieproces van zonnepanelen moet correct worden uitgevoerd om het meeste uit uw zonnepaneelsysteem te halen, anders zullen uw panelen hun maximale efficiëntie niet bereiken.

Voordat u uw zonnepanelen plaatst, komt een MCS-gecertificeerde installateur uw dak beoordelen . Ze kijken naar basisfactoren, zoals dakoriëntatie en hellingshoek, dakafmetingen en hoe sterk uw dak is (om te weten hoeveel gewicht het kan dragen).

Om u een idee te geven van het installatieproces van zonnepanelen, volgt u onze eenvoudig te begrijpen 7-stappengids:

Stap 1: Zet de steiger op

Om de veiligheid van het montageteam te waarborgen, worden er rondom uw huis steigers geplaatst.

Stap 2: Bevestig dakankers

Nadat de steiger is opgesteld, arriveert het montageteam. Het team begint met het bevestigen van de dakankers, die de basis voor de zonnepanelen zullen houden. Welke soorten ankers worden gebruikt, hangt af van het type dakpan dat uw woning heeft.

Stap 3: Bevestig het frame

Nadat de ankers zijn geïnstalleerd, is het tijd om het frame, dat bestaat uit aluminium staven, te bevestigen. De staven moeten in een rechte richting en evenwijdig aan elkaar worden gemonteerd.

Stap 4: Installeer de zonnepanelen

Nadat het frame is bevestigd, kan de installatie van de zonnepanelen beginnen. De panelen worden op het aluminium frame geklemd, maar in het begin niet te strak om wat ruimte te hebben om ze later iets te kunnen verstellen. Zodra alle panelen op hun plaats zijn opgesteld, worden ze stevig vastgemaakt aan het frame.

Stap 5: Sluit de zonnepanelen aan

Nu de panelen stevig aan het frame zijn bevestigd, is de volgende stap om ze te bedraden. In de meeste gevallen komen de panelen bedraad van de fabrikant. Deze draden moeten echter worden aangesloten op de omvormer, die zich meestal op zolder bevindt. 

De omvormer is een onderdeel van het zonnepaneel dat de opgenomen energie van de panelen omzet in wisselstroom , die vervolgens kan worden gebruikt door huishoudelijke apparaten.

Onderdelen die mogelijk moeten worden vervangen

Omvormers zijn het onderdeel in een zonnepaneel met de kortste levensduur. Omvormers van goede kwaliteit moeten elke 10-15 jaar worden vervangen. De vervangingskosten voor zonne-PV-omvormers variëren afhankelijk van een aantal factoren, maar beginnen meestal vanaf £ 500.

Tijdens de installatie van de bedrading zal de stroomtoevoer naar het huishouden moeten worden afgesloten.

Stap 6: Maak definitieve verbindingen met de consumenteneenheid

Nadat de panelen zijn aangesloten op de omvormer, worden de laatste aansluitingen op de consumentenunit gemaakt. Ook wordt er een opwekkingsmeter aangesloten, die meet hoeveel stroom uw panelen daadwerkelijk produceren. Slimme meters en zonnepanelen werken heel goed samen en kunnen het uitlezen van meters veel gemakkelijker maken.

Stap 7: Test de zonnepanelen

Nadat de panelen, de omvormer en de generatiemeter allemaal op elkaar zijn aangesloten, moet de installatie worden getest. Zodra dit is voltooid, is het installatieproces van het zonnepaneel met succes voltooid.

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

Heeft u bouwvergunningen nodig voor zonnepanelen?

 voor de meeste huishoudelijke zonnepaneleninstallaties hoef je geen bouwvergunning aan te vragen, zowel voor PV- als verwarmingsinstallaties.

Er zijn echter beperkingen voor installaties van bepaalde afmetingen. Als uw zonnepanelen meer dan 200 mm uit uw dak steken, moet u eerst toestemming aanvragen. 

Als uw gebouw zich in een beschermd gebied bevindt, moet u zich bovendien houden aan enkele richtlijnen voor bouwvergunningen .

Hebben zonnepanelen invloed op de woningverzekering?

In de meeste gevallen, wanneer u zonnepanelen op uw dak installeert, zou uw verzekering u volgens de huidige voorwaarden moeten dekken. Aangezien een installatie van zonnepanelen echter een wijziging van de woningstructuur met zich meebrengt , is het altijd aan te raden om contact op te nemen met uw huidige verzekeringsmaatschappij voordat u tot installatie overgaat.

Het is belangrijk op te merken dat uw inboedelverzekering mogelijk geen dekking biedt voor eventuele schade door uw zonnepaneel of diefstal van het systeem. Daarom is het belangrijk om met uw verzekeringsmaatschappij te bevestigen dat uw panelen ook worden gedekt.

Het plaatsen van zonnepanelen is een waardevolle investering voor zowel woningen als bedrijven. Ze zijn een grote stap in de richting van duurzaamheid, verlagen de energierekening en kunnen zelfs een manier zijn om geld terug te verdienen.

4 redenen om zonnepanelen te installeren

1. U bespaart geld op uw elektriciteitsrekening

Door gratis energie op te wekken met uw eigen zonnepanelen hoeft u minder energie in te kopen bij uw leverancier en ziet u al snel een verlaging van uw rekeningen.

2. U verkleint uw ecologische voetafdruk door gebruik te maken van hernieuwbare energie

In tegenstelling tot standaardelektriciteit vereist de productie van zonne-elektriciteit geen verbranding van fossiele brandstoffen en zonnepanelen stoten geen koolstof uit in de atmosfeer.

3. Je wekt het hele jaar door energie op – ook op bewolkte dagen!

Terwijl zonnepanelen natuurlijk effectiever zijn in de zomer wanneer er meer uren zonlicht zijn, zullen zonnepanelen ook energie opwekken op bewolkte dagen en kunnen ze dus het hele jaar door bijdragen aan de energievoorziening van uw huis.

4. U kunt uw afhankelijkheid van het Nationale electriciteits netwerk verminderen

Door energie op te wekken uit zonnepanelen komt u een aantal stappen dichter bij onafhankelijkheid, aangezien u steeds minder elektriciteit hoeft in te kopen bij uw leverancier. Als u ook een zonnebatterij-opslagsysteem installeert, kunt u zonne-elektriciteit die u overdag niet hebt gebruikt behouden voor gebruik ‘s nachts, wat weer een stap dichter bij energievrijheid is en de besparing op de energierekening verhoogt.

Zonnepanelen Compleet Pakket 4550 Wp | 14 x 325 Wp 

Productbeschrijving

 • 14 Zonnepanelen JA Solar 325wp
 • 1 Omvormer Goodwe 4200D-NS
 • Montagemateriaal Van der Valk Schuin dak (dakpannen) en plat dak (bituum)
 • Bekabeling DC + Connectoren
 • Aardedraad (verplicht)

Een compleet doe het zelfpakket voor 14 zonnepanelen. Goed voor een jaarlijkse opbrengst van 4122 kwh. Staat gelijk aan de totale verbruik, van een gemiddeld gezin aan stroom verbruik, in Nederland.

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?

WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN? VIND DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR JE HUIS HOE WERKEN ZONNEPANELEN VOOR UW HUIS? HOE KIES JE DE BESTE BETAALBARE EN GOEDKOPE ZONNEPANELEN?