...

OORZAKEN VAN WENKBRAUW HAAR VERLIES + BEHANDELING

OORZAKEN VAN WENKBRAUW HAAR VERLIES + BEHANDELING

Sinds Cara Delevingne de trend heeft gezet voor dikke wenkbrauwen (alhoewel vrouwen aan de oostkant van de Prime Meridian hun wenkbrauwen weelderig en sterk hebben gehouden sinds het begin der tijden), is de zoektocht om je wenkbrauwhaar uiterst verzorgd en in vorm te houden, geworden de primaire schoonheidsbelang van alle vrouwen. Dus nu dat de wenkbrauwen in de vlijmscherpe focus van schoonheidsnormen zijn gekomen waar vrouwen (opnieuw) aan moeten vasthouden, kan het voor sommigen een behoorlijke schok worden wanneer ze hun wenkbrauwhaar beginnen te verliezen. Op een dag poets je je dikke, weelderige wenkbrauwen liefdevol en het volgende moment zie je dat je ze wanhopig vult met elk wenkbrauwpotlood dat je in handen kunt krijgen. Je bent in de war. Je bent angstig. Je weet niet wat er aan de hand is. En je probeert elke willekeurige hack uit die het internet naar je spuwt om te stoppen met het verliezen van je wenkbrauwhaar. Lady, je moet even kalmeren. Zoek eerst uit waarom je je wenkbrauwhaar verliest. Laten we eens kijken naar enkele mogelijke oorzaken van uw haarverlies.

OORZAKEN VAN WENKBRAUW HAAR VERLIES + BEHANDELING

Omdat wenkbrauwen zo'n essentieel onderdeel zijn van het inkaderen van je gezicht, kan het verliezen van haar een grote reden tot bezorgdheid zijn, omdat het de manier waarop je eruit ziet drastisch kan veranderen. Nu zijn er een aantal redenen waarom u uw wenkbrauwhaar zou kunnen kwijtraken - extern en intern. Dus laten we een kijkje nemen ...

 1. Te veel geplukt : ik weet de verleiding om je wenkbrauwen te epileren als je de pijn van het rijgen niet wilt verdragen. Maar als je je wenkbrauwhaar trekt, trek je het uit de follikel en beschadig je het wezenlijk. En het herhaaldelijk plukken van je haar, kan haarfollikels permanent beschadigen en voorkomen dat ze nieuwe haren produceren.
 2. Huidaandoeningen : Er zijn tal van huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis, seborrheic dermatitis of een infectie in het haarzakje die jeuk, roodheid en ontsteking rondom je wenkbrauwen kan veroorzaken. Krassen op de huid rond dat gebied kan ervoor zorgen dat je haar uitvallen. Aangezien u in dit geval uw haarzak niet beschadigt, kan uw wenkbrauwhaar binnen een paar weken weer groeien.
 3. Schildklierdisfunctie : aangezien de schildklier veel lichaamsfuncties reguleert door hormonen vrij te geven, kan een verstoring van het functioneren van de schildklier haarverlies veroorzaken, inclusief wenkbrauwhaar. Als uw schildklier onderactief is, kan dit ertoe leiden dat u het buitendeel van uw wenkbrauw verliest. De enige manier om schildklierstoornissen te behandelen is door middel van medicatie. Er is echter nog steeds geen garantie dat uw wenkbrauw haar zal teruggroeien.
 4. Nutrient Deficiency: Eventuele tekorten aan voedingsstoffen die haaruitval op de hoofdhuid kunnen veroorzaken, kunnen hetzelfde effect hebben op uw wenkbrauwen. Deze omvatten ijzer, zink, eiwit, vitamine D, vitamine B12, biotine en omega-3 vetzuren.

OORZAKEN VAN WENKBRAUW HAAR VERLIES + BEHANDELING

Shutterstock

 1. Haarverliescondities: auto-immuun- en ontstekingsaandoeningen zoals alopecia areata, lichen planopilaris, frontale fibroserende alopecia en androgenetisch haarverlies beschadigen de haarzakjes en kunnen haarverlies op uw hoofdhuid veroorzaken, evenals wenkbrauwen.
 2. Stress: Emotionele en fysiologische stress kan een paar haarverliescondities veroorzaken die uw wenkbrauwen kunnen beïnvloeden. Telogen-effluvium kan bijvoorbeeld uw haar laten vervellen. Dan is er trichotillomanie, een psychiatrische aandoening die wordt veroorzaakt door stress die wordt gekenmerkt door de drang om je eigen haar naar buiten te trekken (dat kan zijn van je wenkbrauwen, wimpers of hoofdhuid).
 3. Veroudering: Je kunt beginnen met het verliezen van haar uit je hoofd en wenkbrauwen naarmate je ouder wordt, want dat is hoe veroudering werkt.

Hoe voorkom je haarverlies van je wenkbrauwen met behulp van natuurlijke methoden

Laat me je in je spoor stoppen voordat je begint te rouwen om het verlies van je wenkbrauwen. Omdat ik goed nieuws voor je heb! Er zijn tal van natuurlijke remedies die je thuis kunt uitproberen om je wenkbrauwen terug in hun oude glorie te herstellen. Hier zijn een paar waarvan bekend is dat ze het meest effectief zijn ...

1. Ricinusolie

OORZAKEN VAN WENKBRAUW HAAR VERLIES + BEHANDELING

Shutterstock

Het is bekend dat Castorolie al sinds mensenheugenis snellere en dikkere haargroei bevordert. Het doet dit door de haarzakjes van binnenuit te voeden.

Hoe te gebruiken
 • Breng ricinusolie aan op je wenkbrauwen met een wattenstaafje.
 • Masseer de olie een paar minuten in je wenkbrauwen.
 • Laat het een half uur staan ​​voordat u het afwast met lauw water.

[Lees:  Hoe Castor Oil gebruiken voor uw wenkbrauwen ]

2. Olijfolie

Er zijn 2 voedingsstoffen in olijfolie die het geweldig maken voor het behandelen van wenkbrauw haaruitval. Ten eerste helpt het oliezuurgehalte vocht vast te houden aan de haarwortels. Ten tweede is het rijk aan vitamine E, dat de haargroei bevordert door de bloedcirculatie te verbeteren.

Hoe te gebruiken
 • Verwarm een ​​halve theelepel olijf in de magnetron voor een paar seconden.
 • Masseer je wenkbrauwen enkele minuten met deze warme olijfolie.
 • Was het na 30 minuten af.

3. Aloë Vera

OORZAKEN VAN WENKBRAUW HAAR VERLIES + BEHANDELING

Shutterstock

Aloë vera-gel die rechtstreeks uit het blad wordt gebruikt, heeft krachtige vochtinbrengende eigenschappen die uw haarzakjes kunnen stimuleren en uw wenkbrauw haar helpen terug te groeien.

Hoe te gebruiken
 • Knijp de gel uit een aloë verablad of gebruik biologische aloë vera-gel die te vinden is in uw plaatselijke apotheek.
 • Masseer je wenkbrauwen een paar minuten lang met aloë vera-gel.
 • Was het na 30 minuten af ​​met lauw water.

4. Fenegriekzaden

Fenegriekzaden zijn gevuld met eiwitten, vitamine B3 en lecithine die uw wenkbrauw haaruitval kunnen stoppen en de haargroei kunnen bevorderen.

Hoe te gebruiken
 • Week een theelepel fenegriekzaad 's nachts in water.
 • Vermaal ze tot een pasta.
 • Meng een halve theelepel kokosolie in de pasta.
 • Breng dit mengsel aan op je wenkbrauwen en laat het een nacht staan.
 • Was de pasta de volgende ochtend af met water.

5. Melk

Nee, ik ga je niet elke ochtend een glas melk drinken zoals ik je moeder ben (hoewel je echt elke dag melk zou moeten drinken). Ik ga je vragen om het op je wenkbrauwen te zetten! Melk werkt als een natuurlijke conditioner en is gevuld met eiwitten die goed zijn voor de haargroei.

Hoe te gebruiken
 • Breng wat melk aan op je wenkbrauwen met behulp van een wattenstaafje.
 • Laat de melk drogen.
 • Was het na 20 minuten af.
 • Volg deze routine twee keer per dag.

6. Uiensap

OORZAKEN VAN WENKBRAUW HAAR VERLIES + BEHANDELING

Shutterstock

Nu is deze huisremedie misschien een beetje stinkend naar jouw smaak, maar de resultaten zijn het allemaal waard! Uien bevatten zwavel en flavonolen waarvan is vastgesteld dat ze kale plekken op de plek behandelen en die je wenkbrauwen helpen om ook terug te groeien.

Hoe te gebruiken
 • Maal een ui en gebruik een zeef om het sap van de pasta te scheiden.
 • Masseer je wenkbrauwen met het uiensap gedurende 5 minuten.
 • Laat het uisap drogen.
 • Was het af met water.
 • Volg deze routine twee keer per dag.

[Lees:  Hoe uiensap te gebruiken voor haargroei ]

7. Eigeel

OORZAKEN VAN WENKBRAUW HAAR VERLIES + BEHANDELING

Shutterstock

We weten allemaal dat eieren wonderen doen in diepe conditionering van je haar. Dus het komt niet als een verrassing dat ze ook geweldig zijn in het behandelen van wenkbrauw haarverlies. Dit komt omdat eieren eiwitten, vitamine D en zwavel bevatten, die essentieel zijn voor het behoud van een goede haargezondheid.

Hoe te gebruiken
 • Scheid de eigeel van een ei van zijn wit.
 • Klop de dooier tot hij romig is.
 • Breng deze geklopte dooier aan op je wenkbrauwen met een wattenstaafje en laat het 20 minuten intrekken.
 • Afwassen met koud water.
 • Volg deze routine twee keer per week.

Naast het volgen van deze volledig natuurlijke huismiddeltjes, zijn er een paar tips die je in gedachten kunt houden om wenkbrauw haaruitval te voorkomen en je wenkbrauw haar weer te laten groeien.

Tips voor het voorkomen van wenkbrauwverlies

 • Vermijd het plukken van je wenkbrauwen zo veel als je kunt want het veroorzaakt niet alleen wenkbrauwverlies, maar kan ook ingegroeide haartjes en infecties veroorzaken.
 • Probeer voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten, ijzer, zink, omega-3-vetzuren en vitamine A, E en C in uw dieet op te nemen om een ​​goede wenkbrauwhaargroei te bevorderen. Deze voedingsmiddelen kunnen bestaan ​​uit eieren, vis, mager vlees, linzen, groene groenten, noten en zuivelproducten.
 • Volg elke dag een goede vochtregulerende routine voor je huid en zorg ervoor dat deze goed gehydrateerd is.

Dus het wordt tijd dat je stopt met piekeren over je wenkbrauw haaruitval en actie onderneemt om het te voorkomen! Probeer de remedie die je het beste bevalt en reageer hieronder om ons te laten weten hoe het voor jou is gelukt!

Antwoorden van experts op vragen van lezers

Is het normaal dat wenkbrauw haar eruit valt?

Hoewel het normaal is om elke dag een paar strengen wenkbrauw haar te verliezen, kan het een punt van zorg zijn wanneer je genoeg haar begint te verliezen dat er opvallende haarloze vlekken op je wenkbrauwen ontstaan.

Veroorzaakt het potlood van de wenkbrauw wenkbrauw haaruitval?

Nee, het gebruik van een wenkbrauwpotlood veroorzaakt geen wenkbrauw haaruitval.

Hoeveel wenkbrauwharen kun je op een dag verliezen?

Je kunt elke dag gemiddeld 10 wenkbrauwharen loslaten.

Waarom valt mijn wenkbrauwhaar er aan één zijde uit?

Als u haar aan de buitenkant verliest, kunt u problemen met uw schildklier hebben. Raadpleeg onmiddellijk een arts.

KIJK VOOR DE GROOTSTE COLLECTIE HAAR PRODUCTEN EN TOOLS OP BOL.COM 

OORZAKEN VAN WENKBRAUW HAAR VERLIES + BEHANDELING

  OORZAKEN VAN WENKBRAUW HAAR VERLIES + BEHANDELING