...

GIDS VOOR HET KOPEN VAN LUXE TUINMEUBELEN

GIDS VOOR HET KOPEN VAN LUXE TUINMEUBELEN

GIDS VOOR HET KOPEN VAN LUXE TUINMEUBELEN

Nu het warmere weer eraan komt, gaat de aandacht natuurlijk naar de tuin. Je denkt aan het ontvangen van vrienden, het hosten van barbecues en het rustig nippen van cocktails terwijl je achterover leunt in de kleur.

Maar om al die dingen met plezier te doen, heb je de juiste tuinmeubelen voor buiten nodig. Zonder de juiste accessoires zullen alle geplande evenementen lastig zijn (of helemaal niet doorgaan).

In deze post nemen we alles door wat u moet weten over luxe tuinmeubelen die bij uw levensstijl passen. U krijgt deskundige inzichten waarmee u meer kunt vermaken en genieten van uw vrije tijd dan u ooit voor mogelijk had gehouden.

Hoe u het juiste luxe tuinmeubilair voor buiten kiest

Bij het kiezen van luxe tuinmeubelen helpt het om bij de basis te beginnen en van daaruit verder te bouwen. Ligstoelen, eettafels voor in de tuin en zitbanken zijn het absolute minimum. Dan kun je daarenboven extra elementen inbrengen die resoneren met je persoonlijke visie, zoals salontafels, bijzettafels en vuurkorven.

De huidige markt voor luxe tuinmeubelen is totaal anders dan een generatie geleden. De materiaalwetenschap is zo ver gevorderd dat veel items een vergelijkbaar niveau van comfort en stijl bieden als hun tegenhangers in het interieur. De luxe relaxfauteuils en sofa’s van tegenwoordig hebben bijvoorbeeld prachtige bekleding die is ontworpen om zelfs de grootste buitenruimtes aan te vullen.

In de volgende paragrafen bespreken we enkele van de materiële opties die beschikbaar zijn voor luxekopers, hun voordelen en mogelijke nadelen.

Touw Luxe Tuinmeubelen

GIDS VOOR HET KOPEN VAN LUXE TUINMEUBELEN

Leveranciers zijn begonnen met het maken van luxe tuinmeubelen van touw. Dit materiaal bestaat uit verschillende koorden die over een stevig frame zijn geregen om een ​​stijlvol, organisch patroon te creëren. De touwconstructie zorgt voor natuurlijke demping en kan de hardheid van een metalen of houten constructie compenseren in combinatie met geschikte bekleding.

Vaak zullen ontwerpers het touw weven of draaien om artistieke aantrekkingskracht toe te voegen. Strak vlechtwerk ziet er geweldig uit in combinatie met klassieke buitenruimtes, zoals patio’s en terrassen.

Touw is lichtgewicht en comfortabel. Het biedt ook een rustieke uitstraling en een verbluffende textuurkwaliteit. Als u echter kinderen of huisdieren heeft, kunnen de koorden een gevaar vormen.

Rotan luxe tuinmeubelen

GIDS VOOR HET KOPEN VAN LUXE TUINMEUBELEN

Rotan is misschien wel het meest opwindende materiaal voor tuinmeubilair dat momenteel op de markt verkrijgbaar is. Oorspronkelijk weefden leveranciers het van palmen, maar nu gebruiken ze duurzamere en waterbestendige synthetische equivalenten.

Luxe rotan lijkt een beetje op een meer substantiële versie van stroweefsel. Het roept tijdloos design en schoonheid op, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan buitenomgevingen, van modern tot klassiek.

Rotan van goede kwaliteit is misschien wel het meest robuuste buitenmateriaal dat er is. Meubels zien er natuurlijk uit, maar zijn ook bestand tegen veranderingen in weer en temperatuur. Het heeft een natuurlijke elasticiteit, waardoor het bijzonder comfortabel is in combinatie met kussens en kussens.

Het nadeel? Meubels van rotan hebben de neiging nogal omvangrijk te zijn, wat betekent dat ze in de winter veel opbergruimte kunnen innemen.

Houten luxe tuinmeubelen

GIDS VOOR HET KOPEN VAN LUXE TUINMEUBELEN

Hout is een typisch natuurlijk bouwmateriaal dat een immens karakter geeft aan uw buitenruimtes. Het is zowel verfijnd als ontspannen en biedt een gelukkig medium.

De keuze aan luxe houtsoorten op de markt is immens. Ceder, ask, teak en redwood zijn allemaal mogelijke opties. Elk item heeft een andere nerf, waardoor elk stuk dat je koopt uniek is.

Houd er echter rekening mee dat alle houtsoorten kunnen kromtrekken, opzwellen en draaien en vatbaar zijn voor infiltratie door andere tuinorganische stoffen. U moet dus regelmatig oliën en behandelingen aanbrengen om ervoor te zorgen dat het in goede staat blijft.

Metalen luxe tuinmeubelen

GIDS VOOR HET KOPEN VAN LUXE TUINMEUBELEN

Verkopers gebruiken al meer dan een eeuw metaal als materiaal voor tuinmeubilair vanwege de robuustheid en duurzaamheid. Het biedt een mate van eenvoud en schoonheid die je elders moeilijk kunt vinden. Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende afwerkingen en verven, zodat u het kunt afstemmen op uw visie voor uw tuin.

Het voordeel van metalen tuinmeubelen is de combinatie van stijl en duurzaamheid. Je kunt hem het hele jaar door buiten laten staan, zelfs onder de zwaarste omstandigheden, zolang het metaal maar goed is behandeld. Veel smeedijzeren versies zijn voorzien van prachtig rolwerk dat een vintage, bijna magische esthetiek genereert.

Het nadeel is dat meubels van onbewerkt metaal oncomfortabel kunnen zijn. Veel ontwerpen worden echter gecombineerd met bijpassende bekleding.

Gestoffeerde luxe tuinmeubelen

Ten slotte – en misschien wel het meest opwindende – zijn gestoffeerde tuinmeubelsets. Deze elegante items bootsen de vorm en het comfort van binnenmeubels na, maar zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. De meeste zijn voorzien van speciale waterbestendige stoffen, waardoor ze er het hele jaar door goed uitzien en lekker ruiken. Er zijn zitbanken en fauteuils beschikbaar, evenals ligstoelen, fauteuils en zelfs bedden.

De bekleding biedt enorm veel comfort en ondersteuning – ideaal om een ​​hele middag ontspannen door te brengen. Maar materialen zijn niet zo duurzaam als metaal of rotan. En het kan zijn dat je sommige elementen undercover moet . als je ze niet meer gebruikt.

Shop luxe tuinmeubelsets

Koop luxe tuinligstoelen

Alles voor de tuin is te vinden bij onze partners! Bekijk de actuele prijs en voorraad