...

DE BESTE NATUURLIJKE HAARUITVAL REMEDIES | STOP HAARVERLIES OP EEN NATUURLIJKE MANIER

DE BESTE NATUURLIJKE HAARUITVAL REMEDIES | STOP HAARVERLIES OP EEN NATUURLIJKE MANIERDE BESTE NATUURLIJKE HAARUITVAL REMEDIES | STOP HAARVERLIES OP EEN NATUURLIJKE MANIER

 

Kijk Voor De Grootste Collectie Haarverzorgings en Gezondheids Producten Op Bol.Com 

DE BESTE NATUURLIJKE HAARUITVAL REMEDIES | STOP HAARVERLIES OP EEN NATUURLIJKE MANIER

DE BESTE NATUURLIJKE HAARUITVAL REMEDIES | STOP HAARVERLIES OP EEN NATUURLIJKE MANIER

Er is geen twijfel mogelijk, we willen allemaal een luxueuze, volle haardos. Hoewel haarverlies het meest geassocieerd wordt met mannen, lijden vrouwen ook aan dit probleem - en helaas is haarverlies bij vrouwen tegenwoordig veel minder acceptabel in de samenleving. Volgens de American Hair Loss Association, vormen vrouwen eigenlijk 40 procent van de Amerikaanse haarverliespatiënten. ( 1 ) Zo'n veel voorkomend probleem bij zowel vrouwen als vrouwen, het is niet verrassend dat zoveel mensen op zoek zijn naar oplossingen voor haarverlies overal.

Voorkom en keer haaruitval tegen met deze natuurlijke remedies!

Heb je de laatste tijd meer haar in je penseel opgemerkt dan je vroeger zag, of ruzie je haar uit in bosjes? Kijk je in de spiegel en zie je de hoofdhuid waar je vroeger alleen haar zag? Het verliezen van 50 tot 150 haren per dag wordt als normaal beschouwd, maar als je meer begint te verliezen, wordt het een probleem, om nog maar te zwijgen van zichtbaar merkbaar. Wat zit er echt achter je haarverlies, en hoe kun je de oorzaak behandelen, niet alleen de symptomen, met effectieve haaruitvalremedies?Het is gebruikelijk dat haarverliespatiënten zich wenden tot haarvervangingschirurgie en uitwendige haarverliesproducten in de hoop dat ze hun volle haardos terug krijgen - of op zijn minst wat van wat eens was. Maar is dat de beste manier om haaruitval te verminderen? Als het om een ​​probleem gaat, is de eerste stap het vinden van de oorzaak. Laten we het hebben over de echte oorzaken van haaruitval en wat u vandaag kunt doen om uw haaruitval op natuurlijke wijze te stoppen en hopelijk om te keren. Om te beginnen zijn er veel voedingsmiddelen en vitamines voor de haargroei die de bank niet zullen breken, maar echt een verschil kunnen maken. Er zijn ook veel andere natuurlijke remedies tegen haarverlies, zoals essentiële olie van rozemarijn, waarvan is aangetoond dat ze net zo goed werken als conventionele plaatselijke producten. ( 2 )


Natuurlijke haaruitvalremedies

Het goede nieuws is dat met veranderingen in levensstijl om stress te verminderen, dieetverbeteringen en het gebruik van andere natuurlijke haarverliesmiddelen je haargroei snel kunt verbeteren.

Top Hair Loss Remedies: voedingsmiddelen om te eten

Een voedingspatroon dat rijk is aan voedingsstoffen en voedingsstoffen is cruciaal om een ​​gezonde haargroei te ondersteunen. Er zijn veel voedselkeuzes die kunnen helpen haaruitval te voorkomen, maar dit zijn enkele van mijn persoonlijke favorieten:

 • Biologisch voedsel  Kies deze voedingsmiddelen omdat ze vrij zijn van chemicaliën. Chemicaliën kunnen fungeren als hormoonontregelaars die de haargroei verstoren.
 • Pompoenpitten  - Pompoenpitten zijn een van de topproducten met een hoog gehalte aan zink, wat noodzakelijk is voor een gezonde haargezondheid. Onderzoek heeft ook aangetoond dat een tekort aan zink te maken heeft met hypothyreoïdie en haaruitval. ( 3 )
 • In het wild gevangen vis  - Wild gevangen vis zoals zalm bevatten veel omega-3 vetten , die ontstekingen verminderen en de haargroei en haarverdikking ondersteunen.
 • Groene thee - Groene thee bevordert de ontgifting en bevat antioxidanten die de haargroei bevorderen. Het kan ook de omzetting van testosteron in DHT stoppen.
 • Superzaden  - Chia-, vlas- en hennepzaden bevatten veel vezels en gezonde vetten die de haargroei kunnen helpen.
 • Botbouillon  - rijk aan eiwitten, collageen en aminozuren, bottenbouillon  het perfecte voedsel voor het stimuleren van een gezonde haargroei.
 • Cafeïne  - Ja, niet technisch gezien, een voedsel, maar cafeïne is aangetoond dat het de haargroei stimuleert. Volgens onderzoek stimuleert cafeïne haarschachten en helpt ze om sneller te groeien door de effecten van DHT te dempen, een stof die berucht de haargroei vertraagt. ( 4 )

Top Hair Loss Remedies: voedingsmiddelen om te vermijden

Er zijn ook voedingsmiddelen die ik aanraad om zoveel mogelijk te elimineren of te vermijden, zoals:

 • Transvetzuren  - Er is aangetoond dat ongezonde vetten zoals transvetzuren de ontsteking en productie van DHT verhogen, wat haarverlies kan veroorzaken. Blijf uit de buurt van gehydrogeneerde oliën zoals maïsolie en sojaolie, die zijn geladen met transvetten .
 • Suiker - Suiker speelt een rol bij hormonale onevenwichtigheden, draagt ​​bij aan insulineresistentie, verhoogt DHT en veroorzaakt ontstekingen, die allemaal tot haarverlies kunnen leiden.
 • Bewerkte voedingsmiddelen - Voedingsmiddelen die in hoge mate worden verwerkt, zijn vaak geladen met ongezonde vetten, suiker en natrium, dus ze zijn zeer contraproductief voor een gezonde haargroei.
 • Alcohol - Alcohol kan ontstekingen verhogen en levertoxiciteit veroorzaken, wat leidt tot haaruitval. Zowel zwaar drinken als roken zijn beide in verband gebracht met een verhoogd risico op haarverlies. ( 4b )
 • Cafeïne - Wacht, zei ik niet het tegenovergestelde hierboven? Ja, in kleine hoeveelheden kunnen biologische  koffie en thee de haargezondheid gunstig beïnvloeden, maar je wilt het niet overdrijven omdat te veel cafeïne uitdroging, hormonale onevenwichtigheden en zelfs de productie van DHT kan veroorzaken.

Top Hair Loss Remedies: supplementen

 1. Proteïnepoeder van botbot (1-4 porties per dag, afhankelijk van het lichaamsgewicht en individuele behoeften):  u kunt ook uw dagelijkse dosis botten bouillon uit een eiwitpoeder halen. Botbouillonpoeder is rijk aan eiwitten, collageen, gelatine, glucosamine, chondroïtine en belangrijke mineralen die vaak ontbreken in het gemiddelde dieet. Deze essentiële voedingsstoffen ondersteunen en bevorderen een gezonde haargroei en een breed scala aan extra gezondheidsvoordelen.
 2. Saw palmetto (320 milligram per dag):  een natuurlijke DHT-blocker die de haargroei aanzienlijk kan verbeteren.
 3. Pygeum (100 milligram 2x per dag):  adresseert de oorzaak van haarverlies door DHT-bindingsplaatsen te blokkeren en de gezondheid van de prostaat te verbeteren.
 4. Pompoenzaadolie (8 gram of 1 eetlepel per dag):  remt de vorming van DHT door het hele lichaam en bevat vetzuren die dik haar ondersteunen.
 5. Visolie (1.000 milligram per dag):  Visolie helpt ontstekingen te verminderen en haar dikker te maken.
 6. Aloe vera sap (1/2 kop 2x dagelijks en shampoo):  Aloë vera sap kan van nature helpen om het haar dikker te maken.
 7. Ashwagandha (500 milligram per dag):  Adaptogene kruiden zoals ashwagandha helpen je lichaam aan te passen en omgaan met stress, hormonen in balans te brengen en cortisolspiegels te verlagen (ook bekend als het verouderingshormoon), die allemaal bijdragen aan een gezonde haargroei.
 8. Rhodiola (500 milligram per dag):  Nog een geweldig adaptogeen kruid om stress te weerstaan ​​en de haargroei te bevorderen.
 9. B-Complex-vitamines (1 tablet per dag):  B-vitamines helpen bij een gezond stressmanagement. Biotine of B7 helpt je haar op natuurlijke wijze te verdikken en vitamine B5 (pantotheenzuur) ondersteunt je bijnieren.
 10. Zink (8 milligram per dag voor vrouwen / 11 milligram per dag voor mannen):  Een van de tekenen van een tekort aan zink is haarverlies. Zink verhoogt ook je immuunsysteem en helpt je darm te herstellen.

Top Hair Loss Remedies: essentiële oliën en andere oliën voor het stimuleren van de haargroei

Vraagt ​​u zich af hoe u het haar op natuurlijke wijze kunt laten groeien? U kunt essentiële oliën gebruiken om een ​​aantal van de beste lokale remedies voor thuisverlies te maken.

 • Rozemarijn is een van de top essentiële oliën als het gaat om het verbeteren van de haardikte en groei. Van rozemarijnolie wordt aangenomen dat het het cellulaire metabolisme verhoogt dat de haargroei stimuleert. Uit onderzoek dat in 2015 is gepubliceerd, blijkt zelfs dat rozemarijnolie lijkt te werken, evenals minoxidil, een conventionele plaatselijke haarverliesbehandeling.
 • Nardusolie staat bekend om het bevorderen van de haargroei en het vertragen van het grijpproces van vergrijzing. Een dierstudie uit 2011 wees uit dat nardusolie een positief effect had op de haargroeiperiode. Bij het gebruik van nardus-extract was er 30 procent minder tijd nodig om het haar terug te laten groeien op de geteste ratten, wat het veelbelovend maakt voor menselijk gebruik. ( 5 )
 • Lavendel, tijm, cederhout, salie en pepermunt zijn andere geweldige opties die de hoofdcirculatie kunnen helpen verhogen. Een aanbeveling om nieuwe haargroei te stimuleren is om drie tot vier druppels pepermunt, rozemarijn en salie te combineren in één eetlepel olijfolie (ik raad ook kokosolie of jojobaolie aan). Masseer het mengsel vervolgens eenvoudig een of twee keer per dag zachtjes in het betreffende gebied (en). ( 6 , 7 )

Misschien wilt u ook mijn  Rosemary, Cedarwood & Sage Hair Thickener , een drievoudige bedreiging voor etherische olie tegen haaruitval.

Emotionele stress verminderen

Emotionele stress kan ook een belangrijke oorzakelijke factor zijn bij haarverlies. Krijg voldoende slaap en plan tijden van rust en plezier in je week in. Het is ook een geweldig idee om therapeutische massage zoveel mogelijk in je leven op te nemen, samen met andere natuurlijke stressverlichters . Massages helpen niet alleen de algemene stressniveaus te verlagen, maar ze helpen ook om je algemene bloedsomloop te verbeteren, inclusief de bloedstroom naar je hoofdhuid. Betere doorbloeding van de hoofdhuid helpt de haargroei te bevorderen.

Bonustip : het wegwerken van een roos probleem kan helpen bij natuurlijke haargroei. Roos is in verband gebracht met een verhoogd risico op haaruitval, dus het aanpakken van roosproblemen kan een direct positief effect hebben op de haargroei. ( 8 ) Gelukkig zijn er veel effectieve remedies tegen natuurlijke roos .


Oorzaken van haarverlies

Er zijn meestal vier hoofdoorzaken van haaruitval: ( 9 )

 • Erfelijkheid (familiegeschiedenis)
 • Hormonale veranderingen
 • Medische omstandigheden
 • medicijnen

De medische term voor haaruitval is alopecia en er zijn twee hoofdtypen. Ten eerste is alopecia areata de diagnose wanneer het immuunsysteem van je lichaam de haarzakjes aanvalt, waardoor je haar uitvalt. Androgenetische alopecia is een overgeërfde haaraandoening waarbij het haar dunner wordt en dan uiteindelijk uitvalt. Dit is het genetische haarverlies dat bekend staat als kaalheid bij mannen of vrouwen.

Hormonen bij zowel mannen als vrouwen zijn verantwoordelijk voor veel lichaamsprocessen. Als het gaat om haar, spelen hormonen een belangrijke rol. Hormonen kunnen een rol spelen in het haarpatroon dat u op uw hoofd aantreft, evenals in de rest van uw lichaam. Hormonale veranderingen en onevenwichtigheden die de haargroei beïnvloeden, kunnen te wijten zijn aan zwangerschap, bevalling, menopauze en problemen met de schildklier. Het goede nieuws is dat hormoongerelateerd haarverlies doorgaans tijdelijk is en dat normale haargroei terugkeert zodra het hormonale evenwichtterugkeert.

Als je een moeder bent, herinner je je waarschijnlijk tijdens de zwangerschap hoe vol je haar was. Veel vrouwen zeggen dat de momenten waarop ze zwanger zijn, de tijden zijn waarin hun haar er het beste uitziet. En dan herinner je je ongetwijfeld de nasleep van die maanden van prachtig haar. Al het haar dat beetje bij beetje uitgevallen zou moeten zijn, komt nu in korte tijd in enorme hoeveelheden haarverlies tevoorschijn. Dit wordt telogeneffluvium genoemd . Dit komt voor bij 40 procent tot 50 procent van de vrouwen, en dit komt door de verandering in hormonen tijdens de zwangerschap. Gelukkig is het slechts een tijdelijk haarverlies. ( 10 )

De hormonen waar we het over hebben als het gaat om haarverlies zijn de groep hormonen die androgenen worden genoemd . De drie soorten androgeenhormonen zijn testosteron, androstenedione en dihydrotestosteron, beter bekend als DHT. We hebben allemaal gehoord van testosteron en associëren het waarschijnlijk met het mannelijke "macho" hormoon. In feite bevatten het lichaam van zowel mannen als vrouwen alle drie deze hormonen in een bepaalde hoeveelheid, en hun onevenwichtigheid kan bijdragen aan haarverlies bij beide geslachten.

 

 

Kijk Voor De Grootste Collectie Haarverzorgings en Gezondheids Producten Op Bol.Com 

DE BESTE NATUURLIJKE HAARUITVAL REMEDIES | STOP HAARVERLIES OP EEN NATUURLIJKE MANIER

DE BESTE NATUURLIJKE HAARUITVAL REMEDIES | STOP HAARVERLIES OP EEN NATUURLIJKE MANIER


Mannelijk versus vrouwelijk haarverlies

Op 35-jarige leeftijd heeft 66 procent van de Amerikaanse mannen een zekere hoeveelheid detecteerbaar haarverlies. Een hoog percentage, toch? Op de leeftijd van 50, ongeveer 85 procent van de mannen hebben aanzienlijk dunner wordend haar, volgens de American Hair Loss Association. ( 11 )

De oorzaak van haaruitval bij mannen is te wijten aan de gevoeligheid van de haarzakjes voor DHT (5α-dihydrotestosteron). DHT is een mannelijk androgeen hormoon dat ervoor zorgt dat de follikels krimpen, wat resulteert in een kortere levensduur en minder haarproductie. Normaal gesproken begint na haaruitval een ander haar te groeien van dezezelfde follikel, maar als DHT hoog is, neemt de haargroei af. Mannelijke kaalheid (androgenetische alopecia bij mannen) volgt een patroon van een terugwijkende haarlijn die doorgaat naar een "M" -vorm en vervolgens doorgaat naar de bekende "U" -vorm.

Vrouwelijke patroonkaalheid (androgenetische alopecia bij vrouwen) wordt gekenmerkt door dunner worden aan de bovenkant of in het midden van het hoofd. Haarverlies bij vrouwen is meestal te wijten aan hoge niveaus van stress, hormonale onbalans , schildklieraandoeningen of toxische blootstelling. Vrouwen hebben waarschijnlijk de meeste kans op haarverlies door hormonen. Denk aan zwangerschap, menopauze, anticonceptiepillen en andere hormonale veranderingen waar vrouwen zo vaak doorheen gaan. Het hebben van polycysteus ovariumsyndroom (PCOS) is een ander hormonaal gerelateerd gezondheidsprobleem dat kan bijdragen aan haarverlies van de hoofdhuid maar ongewenste haargroei op ongewenste plaatsen.

Onderzoek toont ook aan dat er een mannelijk equivalent van PCOS kan zijn gerelateerd aan mannelijk haarverlies. Een onderzoek toonde aan dat mannen met vroegtijdige mannelijke kaalheid een hormonaal profiel hadden dat vergelijkbaar was met vrouwen met PCOS en dat ze ook een significant hogere insulineresistentie hadden. ( 12 ) Hieruit blijkt hoe goed hormoonevenwicht bij mannen ook belangrijk is voor de gezondheid, met name de gezondheid van het haar.


Conventionele haaruitvalbehandeling

Er zijn verschillende opties als het gaat om conventionele behandeling van haaruitval, die allemaal gepaard gaan met aanzienlijke bijwerkingen, tenzij u kiest voor een pruik of haarstuk. De meest gebruikelijke conventionele middelen voor haaruitval omvatten topische minoxidil, orale finasteride, lokale of orale hormonen en steroïden, haartransplantaties en haarhersteloperaties. ( 13 )

Een voorbeeld van een zeer vaak gebruikte en conventionele topicale behandeling is minoxidil . Een van de meest bekende versies is Rogaine. Conventionele haargroeiproducten zoals Rogaine zijn zonder recept verkrijgbaar en kunnen door zowel mannen als vrouwen worden gebruikt. Finasteride is een oraal medicijn voor haaruitval alleen bij mannen en vereist een recept. Zowel minoxidil als finasteride raken niet de oorzaak van haaruitval en werken alleen om haar opnieuw te laten groeien zolang u deze medicijnen gebruikt. Als u stopt met het gebruik, stopt de haargroei, indien aanwezig, als die er is.

Chirurgie is een andere conventionele optie die duurder en invasiever is. Ten eerste is er een haartransplantatie-operatie, waarbij het haar uit een ander deel van de hoofdhuid wordt gehaald, waar het haar goed groeit en het naar een kalende of dunner wordende plek brengt. Deze operatie wordt meestal uitgevoerd voor mannelijke kaalheid. Slechts ongeveer 5 procent van de vrouwen die lijden aan haarverlies zijn naar verluidt goede kandidaten voor haartransplantatiechirurgie . Dit komt door het feit dat vrouwen in tegenstelling tot mannen die de neiging hebben om haar te verliezen in geconcentreerde gebieden, typisch haarverlies ervaren over hun hoofdhuid. ( 14 )

Haarherstel chirurgie is een andere conventionele behandelingsoptie en kan op een aantal manieren worden uitgevoerd. Eén manier is om de kale hoofdhuid te verwijderen en de haarproducerende hoofdhuid dichter bij elkaar te brengen om het kalende gebied te verminderen. Een andere vorm van chirurgie houdt in dat apparaten tijdelijk onder de hoofdhuid worden geplaatst om de gebieden die op dit moment haar produceren uit te rekken, zodat het gebied van kalende gebieden afneemt. Er is ook een operatie aan de hoofdhuidflap, waarbij een stuk hoofdhuid haar produceert en het operatief op een plaats waar wordt gekalmeerd.

Een meer recente conventionele behandelingsoptie voor haarverlies is laagwaardige lasertherapie die gebruik maakt van licht- en warmtebehandeling voor genetische haaruitval (androgenetische alopecia) bij zowel mannen als vrouwen. Tot op heden zijn de meningen van artsen over deze behandeling vermengd met het feit dat veel mensen het volledig afwijzen. ( 15 )


Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot haarverlies Remedies

Als het gaat om conventionele behandelingen voor haaruitval, zijn er veel mogelijke bijwerkingen waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u een van deze opties gaat gebruiken. Zorg ervoor dat u de waarschuwingen zorgvuldig leest en houd ze serieus in overweging, want veel van de bijwerkingen zijn vrij ernstig. Ernstige bijwerkingen van minoxidilproducten zoals Rogaine kunnen bijvoorbeeld zijn: ongewenst gezichts- / lichaamshaar, duizeligheid, snelle / onregelmatige hartslag , flauwvallen, pijn op de borst, zwelling van handen / voeten, ongewone gewichtstoename, vermoeidheid en ademhalingsmoeilijkheden. ( 16 )

Bijwerkingen van finasteride  kunnen impotentie, verlies van interesse in seks, moeite met een orgasme, abnormale ejaculatie, zwelling in uw handen of voeten, gevoel van vaagheid, hoofdpijn, loopneus en huiduitslag zijn.

Bij haartransplantatie-operaties is het belangrijk om te weten dat het je geen ogenblikkelijke perfecte haardos geeft. Het komt vaak voor dat de haren direct na de transplantatie uit de transplantaten vallen en dat ze dan ongeveer drie maanden niet teruggroeien. Mogelijke bijwerkingen en complicaties van haarvervanging of transplantatiechirurgie zijn pijn, tijdelijke gevoelloosheid of benauwdheid, bloeding, infectie, zwelling van het gezicht, littekens, slechte groei van transplantaten en een onnatuurlijk uiterlijk van het getransplanteerde haar. ( 17 )

Als u zwanger bent, borstvoeding geeft of als u zich zorgen blijft maken over de gezondheid, moet u uw arts raadplegen voordat u conventionele of natuurlijke middelen tegen haarverlies gebruikt. U moet er ook voor zorgen dat uw behandelingsoptie geen interactie heeft met bestaande medicijnen of supplementen. Bovendien kan het combineren van natuurlijke en conventionele behandelingen (zoals minoxidil met essentiële oliën) ongewenste bijwerkingen veroorzaken.


Laatste gedachten over haaruitvalremedies

Haarverlies is meestal meer dan alleen een vervelend lichamelijk probleem. Voor veel mensen die haaruitval ervaren, is het dagelijkse lijden heel reëel en neemt het op veel manieren een enorme tol van hen op. Onderzoek heeft aangetoond dat haarverlies "dramatische en verwoestende emoties bij patiënten kan veroorzaken, wat een negatief effect kan hebben op hun zelfbeeld, lichaamsbeeld en / of zelfvertrouwen." ( 18 )

Je haaruitval maakt je misschien niet als je ideale zelf, maar het is belangrijk om de dingen in het juiste perspectief te houden, omdat mentaal en emotioneel downhill gaan over je haarverlies alleen maar bijdragen aan, in plaats van te helpen, je probleem. Het lijdt geen twijfel dat het verminderen van je stress de staat van je haar (en je leven) zal helpen, dus probeer de negatieve zelfbespreking te verminderen omwille van je haargezondheid en je totale gezondheid van het lichaam.

Als u een vrouw bent die haaruitval ervaart, is het een bijzonder goed idee om uw schildkliergezondheid te laten evalueren om te zien of hypothyreoïdie of hyperthyreoïdie de oorzaak kan zijn van uw haarproblemen. Deskundigen zijn het erover eens dat het haar op uw hoofd een indicator is van uw algehele gezondheid, dus wat u doet om uw algehele gezondheid te verbeteren, kan een direct positief effect hebben op uw haar.

Ik weet dat het frustrerend kan zijn om je haar te verliezen, maar verlies de hoop niet. Met een gezond dieet en een gezonde levensstijl en consistent gebruik van natuurlijke haarverliesmiddelen en een dosis geduld, is het echt mogelijk dat uw haar in de nabije toekomst sneller en dikker wordt.

DE BESTE NATUURLIJKE HAARUITVAL REMEDIES | STOP HAARVERLIES OP EEN NATUURLIJKE MANIER

 

Kijk Voor De Grootste Collectie Haarverzorgings en Gezondheids Producten Op Bol.Com 

DE BESTE NATUURLIJKE HAARUITVAL REMEDIES | STOP HAARVERLIES OP EEN NATUURLIJKE MANIER

DE BESTE NATUURLIJKE HAARUITVAL REMEDIES | STOP HAARVERLIES OP EEN NATUURLIJKE MANIER