...

BESTE ZONNEPANELEN VOOR CAMPER CARAVAN BOOT TENT OF TUINHUIS WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR KAMPEREN MET CAMPER EN CARAVAN?

BESTE ZONNEPANELEN VOOR CAMPER CARAVAN BOOT TENT OF TUINHUIS WAT ZIJN DE BESTE ZONNEPANELEN VOOR KAMPEREN MET CAMPER EN CARAVAN?

De zonsondergang tegemoet rijden voor een caravantrip is spannend! Maar niet als je landt in gebieden zonder elektriciteitsaansluitingen. Een geweldige manier om in de wildernis door te gaan met koken en een film te kijken, is door zonnepanelen op uw caravan toe te voegen. Laten we eens kijken naar de beste caravanzonnepanelen die uw reis soepeler zullen laten verlopen.

Hoe werken zonnepanelen voor campers en caravans?

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Elk paneel bestaat uit een aantal fotovoltaïsche cellen. Elke cel zet zonlicht om in elektriciteit.De elektriciteit wordt opgevangen en opgeslagen in uw batterijen. De batterijbank neemt echter alleen de energie op als de spanning binnen een bepaald bereik ligt. Zonlicht is variabel. De stand van de zon aan de hemel, bewolking, kleur van gebouwen en bomen hebben allemaal invloed op de consistentie van het zonlicht. Zelfs hoe het zonlicht op een enkel zonnepaneel valt, is inconsistent. Sommige cellen kunnen in direct zonlicht staan, terwijl andere in de kleur kunnen staan.Zonnepanelen produceren dus elektriciteit met een inconsistente spanning.De elektriciteit die door de zonnepanelen wordt geproduceerd, moet worden geregeld, waarbij variabele spanning wordt omgezet in iets dat de batterij kan accepteren.Een laadregelaar regelt de zonne-energie.  

Basisdiagram van hoe camper zonnepanelen werken

De juiste zonnepanelen voor campers kiezen

U kunt uw batterijen opladen via een aansluiting, windenergie, generatoren en zelfs uw motor en zonnepanelen.De meeste elektrische systemen voor campers gebruiken een combinatie van 2 of 3 van deze methoden, dus vertrouw niet op één methode voor 100% van hun elektriciteit.Voor ons komt het overgrote deel van onze stroom uit onze zonnepanelen. De motor laadt de accu op terwijl we ook rijden, maar we willen hier niet te veel op vertrouwen, omdat we graag dagen achter elkaar rondhangen zonder te reizen.Dus om het eenvoudig te houden en om het punt duidelijker te illustreren, gaan we in dit bericht elke andere bron van elektrische voeding negeren. Om de juiste zonnepanelen voor uw camper te kiezen, berekent u uw verwachte stroomverbruik en vergelijkt u dit met de panelen.Het heeft geen zin om zonnepanelen te installeren als ze niet aan uw wensen voldoen.Voeg te veel panelen toe en u geeft meer geld uit dan nodig is en gebruikt meer ruimte op uw dak.Te weinig panelen en je wekt niet genoeg energie op om je apparaten van stroom te voorzien, waardoor het leven in een camper minder comfortabel is dan je had gepland.

Producttesten en vergelijking

Onze recensent gebruikte een strikte reeks richtlijnen om het beste van het beste voor onze lijst te bepalen:

 1. Hoeveelheid geleverde stroom
 2. Consistentie van geleverde stroom
 3. Eenvoudige installatie en gebruik

De grootste bepalende factor voor wat hier ging, is de hoeveelheid geleverde stroom. Een hogere opbrengst zorgde voor een hogere plaats op de lijst. De volgende (zeer dicht bij gebonden) gids is hoe consequent het de kracht leverde die het pochte. Verschillende panelen vielen van onze lijst omdat ze niet consistent konden bieden wat was beloofd.

Ten slotte waren installatie- en gebruiksgemak (inclusief gewicht en flexibiliteit) heel belangrijk. We hebben de prijs niet besproken, aangezien zonnepanelen behoorlijk kunnen variëren in kwaliteit en kosten op basis van waar ze van gemaakt zijn. Als de montage nodig was, kost het het paneel over het algemeen een beetje op onze lijst


Dit zijn de beste camper en caravanzonnepanelen


1.  De 100W zonnepaneelkit van Eco-Worthy

Beste Caravan Zonnepanelen

De 100 W zonnepaneelkit van Eco-Worthy

Specificaties:

 • Afmetingen: 106 x 56 x 6 cm
 • Gewicht: 9,87 kg
 • Wattage/Spanning: 100W, 12 Volt

Deze panelen zijn eenvoudig, effectief en duurzaam – het beste van het beste.

We hebben deze slanke man om verschillende redenen gekozen als de beste kit. Een van de belangrijkste voordelen waar u naar uit kunt kijken, is een hoogwaardig ontwerp – waardoor het Eco-Worthy-zonnepaneel betrouwbaar is in de slechtste weersomstandigheden. Als je van roadtrippen op willekeurige tijden van het jaar houdt, is deze stoere keuze een goede keuze – of het nu wind of zonneschijn is!

Het 100 W-model is niet alleen zeer efficiënt, maar ook perfect voor het opladen van accu’s in de vrije tijd en voor het leveren van stroom aan andere systemen die zonne-energie gebruiken, zowel voor stationair als mobiel gebruik. De laadregelaar is voorzien van gebruiksvriendelijke accessoires waaronder de LCD interface met een volautomatische bediening. 

De installatie is eenvoudig en alles valt onder Eco-Worthy. U krijgt 5 jaar garantie op de materialen en afwerking en 25 jaar overdraagbare vermogensverzekering.

Onze recensent vond dit product geweldig. Het was zeer eenvoudig te installeren, lichtgewicht en efficiënt. Voeg daaraan toe dat het extreem duurzaam en weerbestendig is, en de dingen zien er nu behoorlijk goed uit. De meerdere garanties (minimaal 5 jaar) zijn de kers op de taart. Het enige nadeel hiervan is dat ze geen enkele documentatie in het pakket bevatten.

Pluspunten

 • Eenvoudig te installeren.
 • Sterk gebouwd.
 • Weerbestendig.
 • Meerdere garanties.

blankblank


2.  Het monokristallijne zonnepaneel van Photonic Universe

Beste monokristallijne caravanzonnepanelen

Het monokristallijne zonnepaneel van Photonic Universe

Specificaties:

 • Afmetingen: 155 x 75 x 7,4 cm
 • Gewicht: 14,42 kg
 • Wattage/Spanning: 160 W, 13 Volt

Een hoge capaciteit en fantastische efficiëntie leverden dit een toppositie op onze lijst op.

Dit monokristallijne zonnepaneel van 160 W voldoet aan de hoogste kwaliteits- en prestatienormen. Dit paneel is een van de beste draagbare opties voor campers, omdat u een kabel van 5 m krijgt (de ideale lengte voor zonnekabels) die ondanks hoge daktemperaturen uitstekend werk levert.

Het uithoudingsvermogen van dit paneel maakt het ideaal als u op zoek bent naar een duurzaam paneel voor elke off-grid situatie. Je kunt het installeren op alles wat beweegt, inclusief boten, caravans en dingen die niet bewegen (ja, zet die tent aan!). Het wattage kan een 12V-batterij opladen om meerdere apparaten en apparaten van stroom te voorzien. Het wordt geleverd met een stevige verzegelde metalen constructie die het waterdicht en weerbestendig maakt.

Het paneel is geschikt voor permanent buitengebruik en meerdere van deze panelen kunnen worden aangesloten om extra stroom te creëren. Elk paneel heeft ook een uniek serienummer voor kwaliteitscontrole en betere garantiebescherming.

Onze recensent vond dit product geweldig. Het is eenvoudig te gebruiken, produceert een enorme hoeveelheid stroom en kan worden gecombineerd met andere panelen voor een nog betere output. De batterij gaat lang mee met een minimale lading en is geweldig voor een aantal toepassingen. Het grootste nadeel is echter dat de batterij iets langzamer oplaadt dan we idealiter zouden willen.

Pluspunten

 • Het paneel kan tot 13V produceren (zelfs op een saaie dag). Je batterijen blijven opgeladen.
 • Het kan worden gecombineerd met een of meer panelen met gelijke of lagere capaciteit voor een hogere output.
 • Geweldige batterijvoeding.

 


3. Het 100W flexibele zonnepaneel van Brillihood

Beste flexibele caravanzonnepaneel

Het 100W flexibele zonnepaneel van Brillihood

Specificaties:

 • Afmetingen: 103 x 71 x 6 cm
 • Gewicht: 3,12 kg
 • Wattage/Spanning: 100 W, 12 Volt

Het lichtgewicht en efficiënte ontwerp van dit paneel verdiende de hoogste score.

Waarom hebben we deze buigzame noedel tot een van de beste gekroond? Zoals je ogen je waarschijnlijk al vertelden, maakt de vorm dit zonnepaneel zeer veelzijdig en gemakkelijk te hanteren of te dragen. Het flexibele paneel van Brillihood heeft niet de stijfheid die traditionele zonnepanelen onmogelijk maakt om op gebogen oppervlakken (zoals het dak van een caravan) te passen.

Dit model kan in tandem worden aangesloten op een batterij- en laadregelaar (of regelaar) voor een breed scala aan stroomtoepassingen. Het maximale vermogen (Pmax) ligt in het bereik van 100 Watt, spanning bij Pmax van 18V en stroom bij Pmax van 5,55A. Met een vermogenstolerantie van +/- 3% en een ingebouwde microcontroller kun je uitkijken naar een constante stroomtoevoer.  

U kunt de activiteiten van het paneel volgen dankzij een LCD-scherm met een instelbare parameter. Er zijn ook beschermende functies tegen elektrische naties zoals kortsluiting, open circuits, omgekeerde of overbelaste stromen. U zult zeker genieten van het volledige 3-traps PWM-laadbeheer en er zijn twee USB-poorten om telefoons en laptops op te laden.

Onze recensent was dol op deze set vanwege het slanke, gemakkelijk te verplaatsen frame. Het is ongelooflijk licht van gewicht in vergelijking met sommige andere apparaten op deze lijst ( hoest, hoest #2) , en werkt geweldig op gebogen oppervlakken dankzij het flexibele ontwerp. Het is ook ongelooflijk duurzaam – het heeft eigenlijk maar één nadeel. De positie van de aansluitdoos maakt het een beetje lastig om te monteren, maar dat is gemakkelijk te begrijpen voor hoe geweldig dit ding is.

Pluspunten

 • Slank, licht en draagbaar.
 • Flexibel en monteerbaar op gebogen oppervlakken.
 • Geschikt voor alle atmosferische omstandigheden.
 • Duurzaam.

blankblank


4.  Zonnepanelen van Photonic Universe

Beste zonnekit met een 5A-controller

De beste zonnekit met een 5A-controller van Photonic Universe

Specificaties:

 • Afmetingen: 49,6 x 39,6 x 5,2 cm
 • Gewicht: 2 kg
 • Wattage/Spanning: 20W, 12 Volt

Krachtig, betaalbaar en eenvoudig te installeren, u zult zeker van deze panelen houden.

Denkt u erover om uw vaste verblijfplaats op te geven en in uw caravan of camper te gaan wonen? Deze zonnekit zou een goede keuze kunnen zijn. Het is ontworpen voor permanent gebruik buitenshuis.

Dit paneel kan u voorzien van directe stroom of de mogelijkheid om een ​​12 V accu op te laden. De directe stroomoptie is geschikt voor zaken als ventilatoren en lichten, terwijl de batterij een lange lijst met apparaten van stroom kan voorzien.

Tijdens het opladen wordt de 12 V accumodule beschermd door een 5A laadregelaar. De controller heeft een reeks veiligheidsfuncties om overladen, ontladen, tegenstroom en vele andere te voorkomen. Dankzij de Pulse Width Modulation-technologie heeft de controller inderdaad een hoge capaciteit om lading te accepteren en op te slaan.

Maar is dit schepsel goed in de buitenlucht? Ja, de polykristallijne cellen zijn duurzaam en het paneel is ontworpen met verzegeld aluminium. Dit zorgt ervoor dat uw paneel veilig en stevig genoeg blijft om jarenlang gratis stroom te leveren. De hele unit is ook waterdicht om bestand te zijn tegen een klap in het gezicht door regen en storm.

Dit model heeft ook een 5V 1.2A USB-poort om alle USB-apparaten op te laden. U kunt in contact blijven met uw dierbaren, zelfs als u met uw caravan op pad gaat. Een andere goede eigenschap is een paar laadklemmen om te gebruiken voor directe 12 V-batterijvoeding.

Onze recensent vond dit om één reden geweldig: het is betaalbaar. Voeg daar nog aan toe dat het gemakkelijk te gebruiken, effectief en weerbestendig is, en het ziet er best goed uit. Voor een paneel dat op het moment van publicatie slechts euro 59,99 kostte, is dit een koopje, zelfs als het een beetje moeilijk te installeren is vanwege de inflexibiliteit.

Pluspunten

 • Eenvoudige installatie.
 • Weerbestendig.
 • Effectieve prestaties.
 • Betaalbaar

blankblank


5. Het monokristallijne zonnepaneel van Regogy

Beste monokristallijne zonnepaneel voor off-grid

Het beste monokristallijne zonnepaneel, ideaal voor off-grid door Regogy

 

Specificaties:

 • Afmetingen: 110,8 x 53,8 x 6,8 cm
 • Gewicht: 7,46 kg
 • Wattage/Spanning: 100 W, 12 Volt

Sneeuwbestendig en duurzaam, deze zonnepanelen zullen u overal goed van pas komen.

Deze compacte krachtpatser biedt een scala aan voordelen. Behalve dat het een knappe duivel is, is de kit ook zeer veelzijdig. Het maakt niet uit of u gaat kamperen, paardrijden of het met uw jacht wilt bezweren, dit zonnepaneel kan eenvoudig op boten, voertuigen en tenten worden gemonteerd.

Behalve dat het klaar is voor installatie, is het bestand tegen harde wind en zware sneeuwbelasting. De meerlaagse plaatlaminering zorgt er ook voor dat het paneel lange tijd een uitzonderlijke service biedt. Maar laten we ook eens kijken hoe u beschermd bent tegen eventuele apparatuurstoringen.

Wanneer u dit paneel kiest, biedt de fabrikant 5 jaar garantie op fabricagefouten of materiaalfouten. U krijgt ook een overdraagbare vermogensgarantie van 25 jaar.

Onze recensent vond dit geweldig vanwege de betrouwbaarheid en duurzaamheid. Het is relatief eenvoudig te installeren (hoewel je contact moet opnemen met de fabrikant voor een handleiding, wat lastig is), maar het belangrijkste is dat het weerbestendig is. Dat houdt onder meer in dat ze sneeuwbestendig zijn, wat op dit moment een beetje een zeldzaamheid is bij zonnepanelen. Aangezien het op het moment van publicatie slechts euro 84,99 kost, is dit weer een koopje.

LEES VOLGENDE:  De beste hogedrukreinigers die je kunt kopen

Pluspunten

 • Makkelijk te installeren.
 • Betrouwbaar en duurzaam.
 • Sneeuwbestendig.

blankblank


6. Het draagbare buitenzonnepaneel van Sorulykin

Beste opvouwbare zonnepaneel

Het beste opvouwbare zonnepaneel van Sorulykin

Specificaties:

 • Afmetingen:  31,4 x 25,3 x 5,7 cm
 • Gewicht: 1,1 kg
 • Wattage/Spanning: 30W, 5 Volt

Veelzijdig en zeer effectief, dit zijn fantastische zonnepanelen.

Schattig toch? Maar dit opvouwbare zonnepaneel is meer dan alleen een bijzonder ontwerp. U kunt geweldige prestaties, duurzaamheid en veiligheidsvoorzieningen verwachten.

Laten we in die prestatiespecificaties duiken! Dit paneel is behoorlijk efficiënt met een energieconversie van 22 procent. Dit betekent dat het zonlicht veel beter in stroom verandert dan de meeste andere panelen.

Behalve dat het opvouwbaar en draagbaar is, kun je dit paneel ook veilig hanteren. Het is gecertificeerd voor veiligheid en wordt ook geleverd met beveiliging tegen overspanning en kortsluiting. Het zonnepaneel is ook weerbestendig, dus neem het mee op die caravanreis, zelfs als het weer er een beetje chagrijnig uitziet.

De USB-poorten zijn universeel. Elk 5 V USB-apparaat wordt ondersteund, inclusief tablets, smartphones, luidsprekers en hoofdtelefoons.

Onze recensent hield van dit apparaat vanwege zijn ongelooflijke veelzijdigheid en mobiliteit. Het zal geen camper of boot van stroom voorzien, maar het zal wonderen doen voor telefoons, tablets en dergelijke. Ze vond het geweldig hoe gemakkelijk het te verplaatsen en op te zetten is (vooral gezien het feit dat het maar 1 kg is), en de USB-poort is een zeer grote bonus. Het grote nadeel is dat de aansluitdoos niet waterdicht is, waardoor hij moeilijk te gebruiken is in regenachtige omgevingen (of tijdens de herfst/winter).

LEES VOLGENDE:  De beste hekverven die je kunt kopen

Pluspunten

 • Buitengewone prestatie.
 • De USB-poort is zeer veelzijdig.
 • Gemakkelijk te dragen en op te zetten.
 • Veiligheid getest en gecertificeerd (RoHS, CE).

blankblank


7. Het fotovoltaïsche zonnepaneel van Lowenergie

Beste veelzijdige zonnepaneel

Het beste veelzijdige zonnepaneel van Lowenergie

 

Specificaties:

 • Afmetingen: ‎37,8 x 28,4 x 3,2 cm
 • Gewicht: 1,2 kg
 • Wattage/Spanning: 10 Watt, 240 Volt

Lichtgewicht en gegarandeerd, deze gaan jarenlang mee.

Dit kleine vierkant is perfect voor iedereen die zijn zonnepaneel voor verschillende klussen wil gebruiken. Natuurlijk, het is geweldig voor uw caravan, maar waar kunt u dit nog meer voor gebruiken als u niet onderweg bent? Nogal een verrassend aantal dingen!

Het paneel kan worden gebruikt voor het aandrijven van stallen en schuren, boten, opritten, elektrische hekken, elektrische borden, yurts en campings. Wanneer u meerdere van deze panelen gebruikt, kunt u mobiele eetkraampjes, kleine gebouwen en zelfs telecommunicatie op afstand van stroom voorzien.

Het 10 Watt paneel wordt geleverd met krokodillenklemmen, 4 m kabel en 10 jaar garantie.

Dit is een geweldig product. Het is extreem gemakkelijk te verplaatsen, aangezien het slechts 1 kg weegt, en het is vrij veelzijdig in zijn gebruiksbereik. De garantie van 10 jaar is ook een bonus, hoewel er twee grote nadelen zijn: er worden geen batterijen meegeleverd, die nogal belangrijk zijn voor een zonnepaneel. Het andere probleem is dat het de neiging heeft om ‘s nachts te ontladen, wat een beetje vervelend is als je ‘s ochtends op stroom rekent.

LEES VOLGENDE:  De beste opblaasbare bubbelbaden die je kunt kopen

Pluspunten

 • Uitzonderlijk veelzijdig.
 • Lichtgewicht.
 • Frame van aluminiumlegering en gehard glas.
 • 10 jaar garantie

blankblank


8. De monokristallijne zonnepaneelkit van Dokio

Beste draagbare opvouwbare zonnepaneel

De draagbare opvouwbare monokristallijne zonnepaneelkit van Dokio

Specificaties:

 • Afmetingen: 54 x 50 x 2,4 cm
 • Gewicht: 2,1 kg
 • Wattage/Spanning: 80 W, 12 Volt

Hoewel er batterijen voor nodig zijn, is deze opvouwbare set een fantastisch klein draagbaar paneel.

Zie er dit jaar stijlvol uit met een stroomopwekkende draagtas. Dat lees je goed. Deze stijlvolle hoes is ultradun voor gemakkelijk transport en opslag, terwijl het opzetten net zo eenvoudig is als het openklappen van de hoes.

Dit paar panelen van 80 Watt is geschikt voor caravans en andere soorten voertuigen, boten en zelfs picknicks. De panelen zijn kleiner dan de meeste, maar hun energieconversie is krachtig genoeg om aan uw elektrische behoeften te voldoen. Je krijgt zelfs kabels en clips om de accu van je auto op te laden mocht je daar midden in de wildernis last van hebben!

De draagtas is dik genoeg om de panelen te beschermen en door de handvatten zijn ze gemakkelijk te dragen. U kunt de panelen eenvoudig opvouwen en in een dun gebied schuiven als u klaar bent.

Onze recensent vond dit behoorlijk bruikbaar. Het is gemakkelijk te dragen, te verplaatsen en te openen/sluiten/op te bergen. Het is vrij veelzijdig, klein en lichtgewicht – allemaal grote bonussen voor zonnepanelen. De grote nadelen zijn dat a) het geen stabiele stroom heeft zonder batterijen, en b) het een beetje duurder is dan vergelijkbare apparaten die hoger op deze lijst staan, op het moment van publicatie euro 104,14.

LEES VOLGENDE:  De beste aankopen voor je tuin

Pluspunten

 • Ultra gemakkelijk te dragen, te openen, te sluiten en op te bergen.
 • Veelzijdig genoeg om overal te gebruiken.
 • Klein maar krachtig.

blankblank


9.  De draagbare, opvouwbare zonnelader voor campers van BigBlue

Beste gemakkelijk te dragen zonnelader en paneel

De draagbare, opvouwbare zonnelader voor campers van BigBlue

 

Specificaties:

 • Afmetingen: 30,7 x 18,7 x 8,7 cm
 • Gewicht: 1,78 kg
 • Wattage/Spanning: 63 W, 19 Volt

Dit paneel is pijnloos op te zetten en aan de slag te gaan en is werkelijk fantastisch.

Als je dol bent op het idee van panelen in een koffer, dan is hier nog een! De hippe zwart-blauwe koffer is van goede kwaliteit en beschermt de panelen tijdens het opbergen terwijl het handvat het gemakkelijk meeneemt naar de auto, caravan of camper. Hoewel u het elders kunt gebruiken, is dit zonnepaneel perfect voor recreatievoertuigen met veel laptops, telefoons en meer.

De kit zit boordevol goodies. U zult genieten van verschillende kabels die verbinding maken met laptops en stopcontacten. Er zijn klemmen voor de batterij, een probleemloze garantie en een goede handleiding die alles uitlegt over het instellen en gebruiken van dit paneel.

Oké, maar hoe zit het met de stroom en het zonlicht? U zult blij zijn te horen dat de conversieratio voor zonlicht zeer efficiënt is, variërend tussen 21,5 procent en 23,5 procent. Het 63 Watt 19 V-paneel is ook ontworpen om veilig te zijn – uw apparaten zullen nooit schade oplopen tijdens het opladen.

Wil je nog wat technische snufjes? Er zijn verschillende USB-poorten waarmee u meer dan één apparaat tegelijkertijd kunt opladen en de poorten zijn eigenlijk SmartIC-technologie om elk apparaat te herkennen en de beste oplaadsnelheid te bieden. Een speciale klem kan u ook redden wanneer uw auto-accu uitvalt en een powerboost nodig heeft.

Onze recensent vond dit behoorlijk bruikbaar, met één uitzondering. De buitenpoort kan flikkeren en falen tijdens inconsistent zonlicht. Als u in een vaak bewolkt gebied woont, kan dit een groot probleem zijn. Verder is het vrij eenvoudig te gebruiken en op te slaan, kan het meerdere apparaten bedienen en heeft het een hoge energieconversie. De bescherming tegen overladen/oververhitting/kortsluiting is ook best aardig, wat voor gemoedsrust zorgt. De kosten zijn ook een beetje hoog voor wat het is, op het moment van publicatie euro 169,99.

Pluspunten

 • Probleemloze installatie.
 • Gemakkelijk opbergen.
 • Overladen, oververhitting en kortsluiting.
 • Kan meerdere apparaten tegelijk bedienen.
 • Hoge energieconversie.

blankblank


10.  Het flexibele monokristallijne zonnepaneel van Renogy

Beste zonnepaneel met ETFE-laag

Het extreem flexibele monokristallijne zonnepaneel met ETFE-laag van Renogy

 

Specificaties:

 • Afmetingen: 67,31 x 50,8 x 0,41 cm
 • Gewicht: 1,3 kg
 • Wattage/Spanning: 50 W, 12 Volt

Deze lichtgewicht panelen zijn perfect voor een volgeladen caravan.

Om eerlijk te zijn, de meeste zonnepanelen voor caravans zijn niet zwaar. Maar soms hebben we iets nodig dat ultralicht is om de caravan zelf te beschermen en om het hanteren van het paneel een fluitje van een cent te maken. Dit ultradunne zonnepaneel weegt slechts 1,3 kilogram en is daardoor gemakkelijk mee te nemen, te installeren en op te bergen.

Wat het vermogen betreft, kan het 50 Watt 12 V-paneel elektriciteit leveren aan boten, caravans, campers en campings. Dit item is vooral uitnodigend als je een hekel hebt aan het uiterlijk van een zonnepaneel op je dak. Met een dikte van 2 mm zul je nauwelijks merken dat deze man zich vastklampt aan de bovenkant van je caravan!

Maar hoe duurzaam is dit zonnepaneel? Je zou kunnen denken dat superdunne en lichte voorwerpen niet erg weerbestendig zijn, maar hier is het goede nieuws. Dankzij het ontwerp en de materialen is dit paneel niet alleen discreet, maar kan het ook extreme wind- en sneeuwbelastingen aan.

Onze recensent vond dit een beetje een vreemde eend in de bijt. Aan de ene kant is het betaalbaar en kost het slechts euro 69,99 op het moment van publicatie. Het is ook vrij dun en ongelooflijk licht van gewicht, evenals verrassend flexibel. Bovendien biedt het kortsluitbeveiliging en dus gemoedsrust. Aan de andere kant had ons model kit gelekt en slecht verspreid, en andere beoordelingen vermelden een slechte uitlijning, hoewel onze recensent dit niet merkte. De extra montage is ook niet ideaal.

Pluspunten

 • Uitzonderlijk dun en lichtgewicht.
 • Na montage nauwelijks te zien.
 • Heerlijk flexibel.
 • Kortsluitingsbeveiliging.

blankblank

blank

De gids voor zonnepanelen voor caravans


Onze huizen staan ​​vol met apparaten die elektriciteit nodig hebben. Wanneer de stroom uitvalt, missen we het geluid van de waterkoker, betreuren we het verlies van de indoor tv-ariel  en er kan zelfs een slecht woord of twee zijn wanneer de storing optreedt terwijl u de  hogedrukreiniger gebruikt . Een caravanzonnepaneel kan uw zenuwen sparen en het vermogen constanter houden.

Nieuw bij caravan zonnepanelen? Dweil dat zweet van je voorhoofd en duik in onze gids hieronder.

De kern van zonnepanelen

Energie is iets verbazingwekkends – het kan verschuiven tussen vormen en dingen. Deze eigenschap maakt zonnepanelen mogelijk omdat ze de energie van de zon opnemen en opslaan als elektrische energie. Je kunt er direct op aanboren of ervoor kiezen om de stroom op te slaan in een batterij.

De meeste zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit om in gelijkstroom (DC), die vervolgens wordt omgezet in wisselstroom (AC) voor de elektrische circuits in een gebouw en/of voertuig. Overtollige energie kan dan worden teruggeleverd aan een batterijopslagsysteem of aan het elektriciteitsnet waarvoor u een initieel overeengekomen teruglevertarief zou kunnen krijgen.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Er zijn twee hoofdtypen zonnepanelen.

Kristallijne zonnepanelen

Er zijn twee soorten kristallijne zonnepanelen: monokristallijne panelen en polykristallijne (multikristallijne) panelen. Monokristallijne panelen staan ​​bekend om hun hogere efficiëntie, maar dit betekent niet dat polykristallijne panelen waardeloos zijn. Net als bij de meeste andere hightechproducten, zijn de prestaties van zonnepanelen afhankelijk van het ontwerp van de fabrikant.

Dunne filmpanelen

Dunnefilmpanelen bieden een goedkoper alternatief voor kristallijne panelen. Ze worden gemaakt door een dunne laag fotovoltaïsch materiaal op een basisoppervlak van glas of metaal te spuiten. Zonnepanelen voor caravans zijn er ook in vrijstaande en op het dak gemonteerde typen en beide zijn er in verschillende uitvoeringen.

Vrijstaande panelen kunnen worden aangepast om zonlicht op te vangen en kunnen op de grond en tussen voertuigen worden verplaatst. Dakpanelen worden vast aan de bovenzijde van de caravan bevestigd. Het laatste paneel is minder veelzijdig, terwijl vrijstaande panelen het risico hebben dat ze moeten worden vervoerd en opgeslagen, en ze hebben ook een groter risico op beschadiging door ongelukken of onjuiste behandeling.

Een snel advies

Voordat u een zonnepaneel voor uw caravan koopt, moet u duidelijk zijn waarom u het nodig heeft. Een paneel dat alleen lampen van stroom voorziet, heeft andere specificaties dan het paneel dat meerdere apparaten van stroom voorziet. Koop tot slot altijd een product dat u als klant beschermt – er moet een soort garantie zijn!

MONOKRISTALLIJN VERSUS POLYKRISTALLIJN

Bij het kiezen van zonnepanelen voor een camper, moet u ook rekening houden met het type zonnecollectorcel dat wordt gebruikt.

Panelen die gebruik maken van monokristallijne cellen zijn afkomstig uit één bron van silicium, waardoor ze efficiënter zijn in vergelijking met panelen die gebruik maken van polykristallijne zonnecellen. Monokristallijne panelen zijn kleiner en compacter, hoewel ze ook duurder zijn.

Polykristallijne panelen hebben gemengde siliciumbronnen en zijn over het algemeen goedkoper en groter per watt. Polykristallijne cellen zijn minder efficiënt dan monokristallijne cellen, waardoor je meer panelen nodig hebt om hetzelfde vermogen te krijgen.

Dit bericht is een geweldige bron als u meer wilt weten over het verschil tussen monokristallijne en polykristallijne panelen.

Zonnepanelen voor campers zijn er in 3 hoofdvormen: stijf, draagbaar en flexibel.

 • Stijve zonnepanelen: Deze worden over het algemeen permanent op het dak van uw bestelwagen bevestigd. De zonnecellen zijn omhuld met verschillende materialen zoals glas en omgeven door een beschermend aluminium frame.
 • Draagbare zonnepanelen: deze zijn meestal vrij klein en licht van gewicht, zodat u het paneel mee kunt nemen op dagtochten of backpacktochten. Meestal bevatten deze panelen een ingebouwde laadcontroller waarmee u verschillende apparaten rechtstreeks vanaf het paneel kunt opladen.
 • Flexibele zonnepanelen: dit zijn enkele van de nieuwste vormen van zonnepaneeltechnologie en zijn gemaakt van ultradunne siliciumwafels waardoor het paneel volledige bewegingsvrijheid heeft. Ze voelen een beetje aan als vinyl en zijn ideaal voor maritieme toepassingen.

STIJVE VERSUS FLEXIBELE PANELEN

RV-zonnepanelen zijn verkrijgbaar in zowel stijve als flexibele materialen.

Stijve panelen zijn de meest typische zonnepanelen die worden gebruikt voor bestelwagens, huizen en zelfs zonneparken. Als het gaat om de installatie van zonnepanelen voor een camper, worden de meeste stijve panelen met bouten of rechtstreeks op het dak gemonteerd.

Omdat ze onder gematigd glas zijn gemonteerd en worden beschermd door een aluminium frame, zijn de panelen ongelooflijk duurzaam en bestand tegen zelfs de zwaarste buitenelementen. Prijstechnisch zijn stijve panelen ook vaak goedkoper per watt in vergelijking met flexibele panelen.

Het onopvallende uiterlijk van flexibele panelen maakt ze een geweldige optie voor onopvallende kampeerders. De meeste van deze zonnepanelen voor kampeerders wegen minder dan zes pond en zijn minder dan een centimeter dik, waardoor ze rond bepaalde oppervlakken kunnen buigen.

En omdat er niet gemonteerd of geboord hoeft te worden, zijn flexibele panelen eenvoudig te plaatsen en direct te gebruiken.

 

De beste draagbare zonnepaneel voor campers

Het beste draagbare zonnepaneel voor campers en campers

Draagbaar opvouwbaar 120W zonnepaneel – gebruik deze zonnepanelen als u weinig dakruimte heeft

Draagbare zonnepanelen zijn een uitstekende keuze voor iedereen die geen panelen permanent op hun camper wil (of wil) hebben. Ze zijn ook ideaal voor kleinere campers met een beperkte dakruimte en voor campers die af en toe wat extra vermogen nodig hebben.

Dit draagbare paneel heeft zeer efficiënte monokristallijne celtechnologie, die 120 W kan produceren uit iets dat kan worden opgevouwen tot het formaat van een aktetas en slechts 4 kg weegt. Dit pakket wordt ook geleverd met alle bedrading die nodig is om de panelen op de batterij aan te sluiten, evenals een draagtas om de panelen in op te bergen.

blankblank

 

 

 

Het stroomverbruik van uw camper berekenen

We hebben in een andere post besproken hoe u kunt berekenen hoeveel elektriciteit u in uw camper gaat gebruiken, maar om het samen te vatten:

 1. Maak een lijst van elk elektrisch apparaat en apparaat dat je in het busje meeneemt
 2. Let op hoeveel ampère elk apparaat gebruikt
 3. Schat het aantal uren per dag dat u het apparaat zult gebruiken
 4. Bereken het aantal versterkers dat per dag nodig is voor elk apparaat door het aantal versterkers te vermenigvuldigen met het aantal uren in gebruik
 5. Tel alle benodigde versterkers per dag bij elkaar op. Dit geeft u het totale aantal ampère-uren per dag dat u verwacht te gebruiken
 6. Voeg een beetje toe – zeg 20% ​​- voor onvoorziene omstandigheden.

Uw doel is om uw elektriciteitsverbruik te berekenen op een dag met veel verbruik – misschien een koude, natte dag waarop u uw verwarming een paar uur nodig heeft.

Dit geeft het maximale vermogen in versterkers dat u op een bepaalde dag kunt verwachten.

We berekenen het vermogen in ampère omdat het helpt om uit te rekenen hoeveel batterijcapaciteit je nodig hebt. Batterijen hebben ook een formaat in ampère, dus dit is logisch.

Bestverkopende zonnepanelensets voor kamperen met een caravan of camper

BESTSELLER NR. 1

ECO-WAARDIGE 150 Watt 12Vott hoogrenderende mono-zonnepaneelvoeding voor caravan RV Green House, off-grid systeem beschikbaar

ECO-WAARDIGE 150 Watt 12Vott hoogrenderende mono-zonnepaneelvoeding voor caravan RV Green House, off-grid systeem beschikbaar

BESTSELLER NR. 2

DOKIO 100W 12V opvouwbare zonnepaneelkit Monokristallijn met zonnecontroller USB-uitgang voor caravan RV bootcamper elk ander onregelmatig oppervlak

DOKIO 100W 12V opvouwbare zonnepaneelkit Monokristallijn met zonnecontroller USB-uitgangvoor car
avan RV boot camper

100W 12V Photonic Universe draagbare opvouwbare zonne-oplaadset met beschermhoes en 5m kabel voor een camper, caravan, camper, camping, auto, busje, boot, jacht of een ander 12V-systeem

 • Complete opvouwbare oplaadset voor zonne-energie die alles bevat wat je nodig hebt om meteen te beginnen met opladen – vouw hem gewoon uit…
 • Volledig waterdicht met een verzegelde laadregelaar op zonne-energie en 100% niet-roestende materialen, deze kit is geschikt voor alle…
 • Gemaakt van 5 busbar monokristallijne zonnecellen die een hoger rendement en betere prestaties hebben (vooral bij lage…
 • Automatische laadregelaar op zonne-energie beschermt uw batterij tegen overladen en stopt de terugstroom van stroom naar de zonne-energie.

BESTSELLER NR. 4

30W Poly-Kristallijn Zonnepaneel Batterij Oplaadset met Oplader K1. Voor caravans, campers, boten en elk vlak oppervlak

30W Poly-Kristallijn Zonnepaneel Batterij Oplaadset met Oplader K1. Voor caravans, campers, boten en elk vlak oppervlak

 • 30w Poly Zonnepaneel met lange kabel van 1m. 10 jaar garantie op zonnepanelen. Vermogensgarantie is minimaal 90%
 • 2m Accu-aansluitkabel met krokodillenklemmen. 10A PWM Solar Laadregelaar inclusief USB
 • Zie afbeeldingen voor productafmetingen en specificaties
 • Geschikt voor schuren, stallen, boten, caravans, campers, elektrische afrasteringen, weg/pad/oprit verlichte bewegwijzering

BESTSELLER NR. 5

DOKIO Opvouwbaar Draagbaar Zonnepaneel 100 Watt 12 Volt Monokristallijne Zonnekoffer Met Waterdichte Laadregelaar

DOKIO Opvouwbaar Draagbaar Zonnepaneel 100 Watt 12 Volt Monokristallijne Zonnekoffer Met Waterdichte Laadregelaar

 • Eenvoudige bediening: klap het opvouwbare zonnepaneel open, batterijclips zorgen voor een eenvoudige aansluiting op de batterij.
 • Met hoogrenderende monokristallijne zonnecel, vooraf geïnstalleerde controller en voorbedraad voor het opladen van 12V-batterijen.
 • Waterdicht krachtig zonnepaneel, corrosiebestendige aluminium standaard, evenals een stevige handgreep
 • Ideaal voor RV, wandelen, kamperen en militair gebruik, off-grid zonnepaneelsysteem, caravan, camper, boot, broeikas zonnepaneel

BESTSELLER NR. 6

100W mono zonnepaneel batterij-oplaadset met ladercontroller en montagebeugelset. Voor caravans, campers, boten en elk vlak oppervlak ... K2

100W mono zonnepaneel batterij-oplaadset met ladercontroller en montagebeugelset. Voor caravans, campers, boten en elk vlak oppervlak … K2

 • 100w Mono Zonnepaneel met 1m kabel & Solar connector pluggen. 10 jaar garantie op zonnepanelen. Vermogensgarantie is op…
 • 10A PWM Solar Charge Controller inclusief USB-uitgang
 • 5 m zonne-verlengkabel met zonne-connectoren. 4X zware kunststof montagebeugels voor zonnepanelen en kabel…
 • Zie afbeeldingen voor productafmetingen en specificaties

BESTSELLER NR. 7

30W mono zonnepaneel batterij-oplaadset met ladercontroller voor caravans, campers, boten en elk vlak oppervlak. K1

30W mono zonnepaneel batterij-oplaadset met ladercontroller voor caravans, campers, boten en elk vlak oppervlak. K1

 • 30w mono-zonnepaneel met kabel van 1 m bevestigd 
 • 10A PWM Solar Laadregelaar inclusief USB
 • 2 m Accu-aansluitkabel met krokodillenklemmen eraan bevestigd
 • Geschikt voor schuren, stallen, boten, caravans, campers, elektrische afrasteringen, weg/pad/oprit verlichte bewegwijzering

 

blankblank

Beste algemeen – Dokio 100W 12V opvouwbare zonnepaneelkit

DOKIO 100W 12V opvouwbare zonnepaneelset
12v batterij opladen door zonne-energie
DOKIO 100W 12V opvouwbare zonnepaneelkit Monokristallijn met zonnecontroller USB-uitgang voor caravan RV bootcamper elk ander onregelmatig oppervlak

Deze Dokio 100W opvouwbare zonnepaneelkit is de stroomback-upoplossing waar u naar op zoek was. Het kan moeilijk zijn om al uw apparaten opgeladen en in goede staat te houden tijdens caravanreizen, maar met dit complete pakket met zonnepanelen kunt u meteen aan de slag. Maar u kunt deze opstelling ook gebruiken voor een camper, boot of zelfs voor back-up stroom thuis.

Wat zit er in de doos?

Het belangrijkste verkoopargument van dit systeem is het handige en draagbare opvouwbare ontwerp dat het gemakkelijk overal mee naartoe te nemen. Dit alles-in-één zonnepaneelsysteem biedt een opvouwbaar zonnepaneel van 100 W, een Dokio 12V-controller, een krokodilklemlijn van 3 meter, een handleiding van de fabrikant en een draagtas.

Opvouwbaar zonnepaneel voor caravans 

Dit is een van de meest draagbare zonnepaneelsystemen die je kunt kopen. Het paneel is slechts 0,5 inch dik en slechts 6 lbs in gewicht. En als je kijkt naar het opvouwbare ontwerp, dan is dit zo’n handig systeem. Het is eenvoudig te monteren en op te hangen met een minimum aan gedoe.

De monokristallijne zonnecel biedt een hoog rendement, ook al is dit paneel kleiner dan de meeste vergelijkbare modellen. U kunt alle 12V-batterijen op zonne-energie opladen, omdat dit product een optimale voedingsspanning van 18V heeft. 

Zonne-energie onderweg

Als u een buitenmens bent die graag lange caravantochten maakt, is dit de ideale zonnepaneelset. Je kunt het gebruiken voor picknicks, wandelen, vissen, natuur, uitstapjes, zeilen of voor elke andere activiteit waarbij je misschien wat stroomvoorziening nodig hebt. 

Dit is een van de meest flexibele en draagbare zonnepaneelsets voor caravans op de markt. Als je extra vermogen nodig hebt tijdens caravanreizen, ga dan niet van huis zonder dit fantastische product.

DOKIO 100W 12V opvouwbare zonnepaneelkit Monokristallijn met zonnecontroller USB-uitgang voor caravan RV bootcamper elk ander onregelmatig oppervlak

DOKIO 100W 12V opvouwbare zonnepaneelkit Monokristallijn met zonnecontroller USB-uitgang voor caravan RV bootcamper elk ander onregelmatig oppervlak
blankblank

Beste Premium – Eco-waardige 120W 12V zonnepaneelkit

12V zonnepaneelkit
ECO-WAARDIGE 120W 12V zonnepaneelkit: 120W mono-zonnepaneel & 20A zonnelaadregelaar & 5m zonnekabel & Z-stijl montagebeugels voor RV Boot Camper Caravan Camper
120W zonne-energie

Deze alles-in-één Eco-Worthy zonnepaneelset is de perfecte draagbare stroomoplossing voor uw energiebehoeften en back-upvoorziening. Als u een caravan- of camperbezitter bent die op zoek is naar een betrouwbare en betaalbare optie, dan is dit product een geïnspireerde keuze. Deze kit is een van de meest kosteneffectieve producten van deze soort die momenteel op de markt zijn.

Wat zit er in de doos?

Dit zonnepakket biedt u alles wat u nodig heeft om uw caravan of camper onderweg van stroom te voorzien. Het pakket is uitgerust met een 120W zonnepaneel, een 20A zonneladercontroller, een paar 5m zonnekabels en een set montagebeugels voor zonnepanelen, zodat u deze op bijna elke positie kunt bevestigen.

Specificaties zonnepaneelkit

Deze zonnepaneelkits kunnen worden gebruikt met caravans, campers, boten en zelfs zonne-verlichtingssystemen en andere uitrusting. De hoge energieconversie heeft meer dan 90% overdraagbaar vermogen over 10 jaar en 80% overdraagbaar vermogen over 25 jaar. Dit is een serieus product dat is gebouwd om lang mee te gaan. 

Het USB 5V 20A LCD-scherm en de DC 12V-zonnelaadcontroller vormen het hart van dit systeem. Het beschermt uw batterij tegen overbelasting en overladen en biedt tegelijkertijd verlichtingsbescherming, kortsluitingsbeveiliging, onderspanningsbeveiliging en zelfs beveiliging tegen omgekeerde polariteit.

Duurzame zonne-energiekit

Je krijgt een aantal geweldige high-end specificaties voor low-end prijzen met dit product. Het paneel wordt beschermd door glas dat helpt bij barre weersomstandigheden zoals wind, regen, hagel en zelfs sneeuw. En het aluminium frame is uiterst duurzaam met zijn IP65-bescherming. Dit product is gemaakt om lang mee te gaan en staat bekend om zijn betrouwbaarheid.

Of je nu noodstroom nodig hebt voor apparaten in je caravan, camper of zelfs thuis, dit complete zonnepanelenpakket heeft het allemaal!

ECO-WAARDIGE 120W 12V zonnepaneelkit: 120W mono-zonnepaneel & 20A zonnelaadregelaar & 5m zonnekabel & Z-stijl montagebeugels voor RV Boot Camper Caravan Camper

ECO-WAARDIGE 120W 12V zonnepaneelkit: 120W mono-zonnepaneel & 20A zonnelaadregelaar & 5m zonnekabel & Z-stijl montagebeugels voor RV Boot Camper Caravan Camper

 • Breed scala aan toepassingen: perfect voor het opladen van 12 volt accu’s, gebruiksvriendelijk en geavanceerd voor gebruik met uw camper
 • Hoge energieconversie: meer dan 90% overdraagbaar vermogen in 10 jaar, 80% overdrachtsvermogen in 25 jaar.
 • Hoge kwaliteit: het paneel is bedekt met een speciaal glas om te beschermen tegen de slechte omgevingsomstandigheden.
 • Meerdere bescherming: DC 12V en USB 5V 20A LCD-zonnelaadcontroller heeft overbelastingsbeveiliging

blankblank

Enjoysolar 150W monokristallijn zonnepaneel

Monokristallijn zonnepaneel van 150 W, ideaal voor caravans
Enjoysolar® 150W monokristallijn zonnepaneel Ideaal voor caravans, schuren, boten enz.
150W zonne-energie

Bent u op zoek naar betaalbare en haalbare zonne-energieoplossingen voor uw caravanapparatuur? Als dat zo is, moet u dit Enjoysolar 150W monokristallijne zonnepaneel serieus overwegen, omdat het betrouwbaar en duurzaam is en zelfs bij weinig licht goed presteert. En u kunt dit ook gebruiken in een camper, een boot of zelfs voor back-up stroom thuis.

Wat zit er in de doos?

Alles wat u nodig heeft om uw caravanapparatuur op te laden, moet in de doos aanwezig zijn. U ontvangt hoogwaardige drijvende zonnecellen, een 90 cm lange 4 mm zonnekabel met een MC4-connector, twee geïntegreerde bypass-diodes, TUV-certificering en een installatiehandleiding.

Hoogwaardige zonnecellen

Deze hoogwaardige zonnecellen hebben een hoger rendement dankzij de 5-Busbar die zelfs bij de minste lichtomstandigheden werkt. Het oppervlak is gemaakt van gehard ESG-solarglas waardoor dit model weerbestendig is in alle omstandigheden. Het corrosiebestendige geanodiseerde aluminium frame maakt het installeren van een IP65 aansluitdoos eenvoudig en is altijd solide en stevig. Door het lichtgewicht ontwerp en het praktische formaat van deze panelen zijn ze eenvoudig in elke positie te bevestigen.

Dit zonnepaneel voor caravans heeft een prestatiegarantie tot 10 jaar met 90% en 25 jaar met 80% overdraagbaar vermogen . Dit is een uiterst duurzaam product dat lang meegaat.

Dit model is een monokristallijn monokristallijn 150W 12V zonnepaneel dat ideaal wordt gebruikt voor caravans en campers die een zelfvoorzienende stroomoplossing nodig hebben. Als u van lange caravanvakanties houdt, maar toch wat luxe wilt, dan is dit zonnepaneelproduct wat u zoekt.

U wilt niet te kort komen op de weg als u alle benodigde kracht binnen handbereik heeft. Dit indrukwekkende Enjoysolar-paneel combineert functionaliteit en betaalbaarheid als geen ander. 

Enjoysolar® 150W monokristallijn zonnepaneel Ideaal voor caravans, schuren, boten enz.

Enjoysolar® 150W monokristallijn zonnepaneel Ideaal voor caravans, schuren, boten enz.

blankblank

Beste opvouwbare –  Photonic Universe 100W 12V opvouwbare zonnekit

Volledig waterdicht
100W 12V Photonic Universe draagbare opvouwbare zonne-oplaadset
100W zonne-energie

Deze draagbare en opvouwbare zonnepaneelset van Photonic Universe is ideaal voor het opladen van 100W 12V caravanapparaten onderweg. Het opvouwbare ontwerp maakt het een praktisch en draagbaar product dat gemakkelijk kan worden vervoerd en opgeslagen. U weet hoe belangrijk energie-efficiëntie en ruimtebeheer zijn tijdens caravanreizen. Welnu, uw reizen worden nu een stuk eenvoudiger met dit complete zonnepanelenpakket.

Wat zit er in de doos?

Je krijgt echt heel veel functies met dit pakket. In de doos vindt u zeer efficiënte 50W+50W opvouwbare zonnepanelen, een volledig geautomatiseerde 10A zonnelaadcontroller en een verstelbare aluminium standaard met een handvat en vergrendelingen. Je ontvangt ook een 5 m kabel met batterijstekker en zekering, batterij krokodillenklemmen voor eenvoudige aansluiting, een stevige beschermhoes en een handleiding.

Specificaties opvouwbare zonnepaneelkit

Dit zonnepaneel voor caravans-kit kan ideaal worden gebruikt in alle weersomstandigheden, omdat het volledig waterdicht is en een zonnelaadcontroller bevat die echte IP67-waterbescherming biedt. De hoogrendement 50W+50W Duitse zonnepanelen zijn opgebouwd uit monokristallijn en hebben een praktisch opvouwbaar ontwerp. Omdat ze zo draagbaar zijn, kun je ze in je caravan opbergen zonder dat ze ruimte in beslag nemen.

Geavanceerde zonnelaadregelaar

De geavanceerde 10A solar laadregelaar beschermt tegen overladen. Het biedt ook bescherming voor problemen met tegenstroom, kortsluiting en omgekeerde polariteit. De controller maakt gebruik van PWM-technologie en ondersteunt verschillende batterijtypes met verschillende laadparameters. Er is ook een verbindingspoort die kan worden gebruikt met een externe meter of een WIFI-module om verbinding te maken met een pc met USB.

Deze zonne-energiekit is eenvoudig te installeren en in te stellen. Het is de perfecte reisgenoot voor de caravan voor wie op zoek is naar praktische en draagbare stroomoplossingen voor onderweg. 

100W 12V Photonic Universe draagbare opvouwbare zonne-oplaadset met beschermhoes en 5m kabel voor een camper, caravan, camper, camping, auto, busje, boot, jacht of een ander 12V-systeem

100W 12V Photonic Universe draagbare opvouwbare zonne-oplaadset met beschermhoes en 5m kabel voor een camper, caravan, camper, camping, auto, busje, boot, jacht of een ander 12V-systeem

 • Complete opvouwbare oplaadset voor zonne-energie die alles bevat wat je nodig hebt om meteen te beginnen met opladen – vouw hem gewoon uit…
 • Volledig waterdicht met een verzegelde laadregelaar op zonne-energie en 100% niet-roestende materialen, deze kit is geschikt voor alle…
 • Gemaakt van 5 busbar monokristallijne zonnecellen die een hoger rendement en betere prestaties hebben (vooral bij lage…
 • Automatische laadregelaar op zonne-energie beschermt uw batterij tegen overladen en stopt de terugstroom van stroom naar de zonne-energie.

 

blankblank

Top Zonnepaneel Kit 100W 12V

Zonnepaneel Kit 100 Watt 12 Volt
12v batterij opladen
100W zonne-energie

Deze Top Solar Panel Kit is de ideale off-the-grid oplossing op zonne-energie voor uw caravan. Wanneer u uw apparaten onderweg van stroom moet voorzien, is dit een populair en zeer aan te bevelen product. Deze kit combineert alles wat je nodig hebt in één eenvoudig en betaalbaar pakket.

Wat zit er in de doos?

Dit systeem combineert een zonnepaneel van 100 W met een waterdichte aansluitdoos met IP-67-classificatie, een 12/24V-zonnelaadcontroller, een 16ft 12AWG-zonnekabel met een MC4-connector en montagebeugels. Met dit pakket haal je direct de beste back-up stroom in huis.

Zonne-energiesysteem voor caravans 

Deze zonnepanelen kits zijn geschikt voor het opladen van 12V accu’s voor campers, caravans, boten en zelfs als back-up stroom thuis. Het is uitgerust met een gebruiksvriendelijke beugelfunctie voor eenvoudige installatie, montage en bevestiging.

Een van de beste eigenschappen is de 20A laadregelaar met PWM-functies en LCD. Deze functie kan overladen, overspanning, kortsluiting, ontlading en omgekeerde polariteit voorkomen. U kunt dit systeem zelfs uitbreiden en upgraden naar 400W 12V of zelfs 800W 24V.

Hoogrenderende zonnepanelen

Dit product is een monokristallijne zonnecel met een hoge moduleconversie-energie. Dit zonnepaneelproduct werkt goed in omgevingen met weinig licht, wat ideaal is als u tijdens de wintermaanden wilt reizen. De panelen zijn gebouwd om lang mee te gaan en zijn bestand tegen wind in het bereik van 2400 Pa en sneeuwbelastingen in het bereik van 5400 Pa.

Het corrosiebestendige aluminium frame helpt bij de bevestiging, stabiliteit en duurzaamheid en kan tientallen jaren meegaan. En het veelzijdige montagesysteem maakt het gemakkelijk om uw paneel te installeren in elke positie met de meeste zon. Dit is een zeer betrouwbaar zonnepaneelpakket voor draagbare stroomvoorziening onderweg.

Zonnepaneelkit 100 Watt 12 Volt monokristallijn off-grid systeem voor huizen RV boot + 20A 12V/24V LCD PWM zonnelaadregelaar + 16ft kabels + Z-beugels voor montage

Zonnepaneelkit 100 Watt 12 Volt monokristallijn off-grid systeem voor huizen RV boot + 20A 12V/24V LCD PWM zonnelaadregelaar + 16ft kabels + Z-beugels voor montage

 • 100W zonnepaneelkits, ideaal voor het opladen van 12v-batterijen, ontworpen voor campers, hutten, huizen, boten, caravans.

 

blankblank