...

BESTE HORECA APPARATUUR EEN COMPLETE LIJST MET HORECA UITRUSTING EN KOPERSGIDS VOOR RESTAURANT BAR EN HOTEL

 

BESTE HORECA APPARATUUR EEN COMPLETE LIJST MET HORECA UITRUSTING EN KOPERSGIDS VOOR RESTAURANT BAR EN HOTEL

BESTE HORECA APPARATUUR EEN COMPLETE LIJST MET HORECA UITRUSTING EN KOPERSGIDS VOOR RESTAURANT BAR EN HOTEL
 1. 24 essentiële stukken restaurantuitrusting
  1. 1. Ovens
  2. 2. Bereiken en ventilatie
  3. 3. Voedselverwerkers
  4. 4. Mixers
  5. 5. Snijmachines
  6. 6. Slijpstenen
  7. 7. Magnetron
  8. 8. IJsmachines
  9. 9. Gas- of elektrische grill
  10. 10. Bakplaat
  11. 11. Friteuse
  12. 12. Commerciële broodrooster
  13. 13. Koffiezetapparaat
  14. 14. Bereidingstellers en snijplanken
  15. 15. Koelkasten en diepvriezers
  16. 16. Spoelbakken
  17. 17. Opbergrekken en rekken
  18. 18. Wasapparatuur
  19. 19. Stoomtafels
  20. 20. Keukenbenodigdheden en servies
  21. 21. Opslagcontainers
  22. 22. Veiligheidsuitrusting
  23. 23. Keukenweergavesysteem (KDS)
  24. 24. Verkooppunt (POS)
 2. Waar moet u op letten bij de aanschaf van keukenapparatuur voor restaurants?

Of u nu nieuw bent in de restaurantscene of een ervaren veteraan in de branche, het hebben van de juiste lijst met restaurantuitrusting is cruciaal voor het succes van uw bedrijf. Met zoveel verschillende merken, modellen en leveranciers om uit te kiezen, is het gemakkelijk om overweldigd te raken als je probeert uit te zoeken welke aankopen nodig zijn en welke gewoon geldklopperij zijn. Daarom hebben we deze uitgebreide lijst met apparatuur voor commerciële restaurants gemaakt.

In deze lijst met keukenapparatuur behandelen we:

 • 24 essentiële onderdelen van restaurantuitrusting
 • 6 factoren waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van restaurantapparatuur

Laten we beginnen.

BESTE HORECA APPARATUUR EEN COMPLETE LIJST MET HORECA UITRUSTING EN KOPERSGIDS VOOR RESTAURANT BAR EN HOTEL

24 essentiële stukken restaurantuitrusting

De aanschaf van commerciële restaurantapparatuur is een grote investering, dus u wilt er zeker van zijn dat u het goed doet. Dit zijn de belangrijkste materialen die nodig zijn in een restaurant.

1. Ovens

Een oven is een van de essentiële apparaten die in de keuken van een restaurant worden gebruikt (tenzij je een rawfood- of sushirestaurant runt natuurlijk). Laten we een paar ovenopties doornemen :

 • Standaard (Stralend): Uw basisoven die van onderaf opwarmt. Hoewel dit uw bankrekening niet zal breken, kan het langzaam en inconsistent koken.
 • Convectie: deze oven is uitgerust met een ventilator die lucht laat circuleren, waardoor het voedsel gelijkmatig door de hele oven wordt gekookt, terwijl de smaak behouden blijft.  
 • Stoom: Deze snelkookoven gebruikt waterdamp om voedsel te koken. Het kookt ook gelijkmatig, maar kan het voedsel niet krokant maken.
 • Combinatie: Het beste van zowel een convectie- als een stoomoven. Het biedt snel en consistent koken. 
 • Transportband: vergelijkbaar met een convectieoven, maar verplaatst voedsel van de ene kant naar de andere waar het gekookt uitkomt. Geweldig voor pizza.

Als je op zoek bent naar een oven, bedenk dan welke soorten voedsel je het vaakst gaat koken. Als u veel vleesgerechten serveert, kunt u een speciale oven als een rotisserie overwegen.

2. Bereiken en ventilatie

Dit is een ander deel van de lijst met restaurantuitrusting waar uw beslissing zal afhangen van uw keukenstijl.

 • Inductie: Met een inductiekookplaat kook je op lagere temperaturen dan met gas. Dit betekent dat u een grotere verscheidenheid aan menu-items tot in de perfectie kunt bereiden.
 • Gas: dit type assortiment biedt chef-koks een hoge mate van consistentie en controle - wie kan dat weigeren! Het kookt ook sneller dan een elektrisch fornuis.
 • Elektrisch: De goedkoopste optie, een elektrisch fornuis is eenvoudig te installeren, kookt gelijkmatig en vormt geen risico op een gevaarlijk gaslek in uw restaurant.

Het soort ventilatie dat je nodig hebt voor de apparatuur die in een restaurantkeuken wordt gebruikt, hangt af van hoe je gaat koken. Een afzuigkap type 1 heeft een ingebouwd brandpreventiesysteem om grillen, braden en grillen aan te pakken, terwijl een afzuigkap type 2 beter geschikt is voor bakken en stomen.

3. Voedselverwerkers

Snijden, hakken, malen, pureren, raspen en in blokjes snijden - allemaal met één stuk restaurantuitrusting. Dit zijn de vier meest voorkomende soorten keukenmachines :

 • Batch Bowl: uw favoriete keuze voor één batch verwerkt voedsel per keer.
 • Continue invoer: een geweldige optie als u een grote hoeveelheid voedsel verwerkt.
 • Combinatie: Geeft u de flexibiliteit om één batch bewerkt voedsel te maken, of continu ingrediënten in een trechter te voeren.
 • Buffalo Chopper: Ideaal voor het verwerken van grote hoeveelheden groenten of vlees.

4. Mixers

Mixers zijn een ander onmisbaar onderdeel van commerciële restaurantapparatuur, vooral als je menu vol staat met lekkere gebakken lekkernijen. In dit geval wilt u waarschijnlijk uitgeven aan een staande vloermixer , die 20 tot 60 liter deeg kan bevatten (in tegenstelling tot een aanrechtmixer, die maximaal 20 liter kan bevatten). Een mixer op het aanrecht kan echter de beste keuze zijn als u in een kleine ruimte werkt.

5. Snijmachines

Als je charcuterieplanken oppompt alsof er geen morgen is, wil je zeker investeren in een elektrische snijmachine om je personeel wat tijd te besparen. Als u echter slechts af en toe een stuk voedsel snijdt (denk aan fruit om uw desserts te garneren), zal een handmatige snijmachine de klus klaren tegen lagere kosten.

6. Slijpstenen

Geen enkele restaurantuitrusting is compleet zonder een set scherpe messen. Door een slijpsteen van hoge kwaliteit aan te schaffen, blijven uw messen langer mee en worden ongelukken door botte messen voorkomen.

7. Magnetron

Elke lijst met keukenapparatuur moet een paar items bevatten om uw leven gemakkelijker te maken, en een magnetron past bij die rekening. Dit is een van de meest voorkomende soorten apparatuur die in de keuken van een restaurant wordt gebruikt voor de finishing touch of enkele porties. Met een magnetron warm je kant-en-klare gerechten in een handomdraai weer op.

8. IJsmachines

Een automatische ijsmaker is een van de onmisbare materialen die nodig zijn in een restaurant, vooral als je een volledige bar en een brede selectie cocktails hebt. Met dit stuk commerciële restaurantuitrusting kunt u de trek van uw gasten stillen, of ze nu de voorkeur geven aan een gemengde margarita of 'on the rocks'. Bodems omhoog!

9. Gas- of elektrische grill

Gasgrills zijn favoriet in restaurantkeukens, omdat gaswarmte betrouwbaarder is voor gelijkmatig koken. Deze grills zijn er in vele maten, sommige zelfs met een handige platte bovenkant. Elektrische grills , hoewel beter voor kleine ruimtes, zijn niet overdreven populair en bieden niet de rijke smaak die je kunt krijgen met een gas- of houtskoolgrill.

10. Bakplaat

Afhankelijk van het soort restaurant dat u bezit, is een bakplaat wellicht beter geschikt voor uw behoeften dan een grill. De hele dag pannenkoeken serveren? Gril, alsjeblieft! Dit apparaat dat in de keuken van een restaurant wordt gebruikt, heeft een vlak, metalen kookoppervlak dat perfect is voor hoofdgerechten zoals gebakken eieren.

11. Friteuse

Wie houdt er niet van gefrituurde nietjes zoals frites, uienringen of jalapeño-poppers? Als je pubfavorieten serveert, moet een frituurpan op je lijst met restaurantuitrusting staan. U kunt kiezen voor een aanrecht- of vloermodel, afhankelijk van uw budget en keukenindeling.

12. Commerciële broodrooster

Als uw restaurant veel mensen trekt voor het ontbijt, kunt u het zich niet veroorloven de service te vertragen met een kleine broodrooster. Krijg brood en bagels direct op het bord van uw gasten door een commerciële broodrooster aan te schaffen die 60 tot 1600 sneetjes per uur kan roosteren .

13. Koffiezetapparaat

Je hebt waarschijnlijk genoeg memes over koffie gezien om te weten hoe serieus mensen het nemen van hun ochtendcuppa joe – of hun tweede kopje, of hun derde… Het komt erop neer dat als je veel koffie schenkt, je een commercieel koffiezetapparaat nodig hebt.

14. Bereidingstellers en snijplanken   

Het is belangrijk om te investeren in de juiste materialen die nodig zijn voor het restaurantbedrijf om uw voedselbereiding zo hygiënisch mogelijk te maken. Hout is erg onhygiënisch – vooral als je met vlees en gevogelte werkt – dus kies in plaats daarvan voor een roestvrijvoorbeelden voorbereidingstafel en een snijplank van hoge dichtheid polyethyleen .

15. Koelkasten en diepvriezers

Voedselveiligheidscodes vereisen dat u veel voedselproducten op een minimumtemperatuur bewaart, en om die reden zou geen lijst met restaurantuitrusting compleet zijn zonder een koelkast en vriezer. Restaurantkoelkasten zijn er in alle soorten en maten, van walk-ins tot reach-ins. De vriezers die het meest worden aangetroffen in restaurants zijn vrieskisten, staande vriezers en inloopvriezers.

BESTE HORECA APPARATUUR EEN COMPLETE LIJST MET HORECA UITRUSTING EN KOPERSGIDS VOOR RESTAURANT BAR EN HOTEL

16. Spoelbakken

Zelfs als je een professionele vaatwasser in de keuken van je restaurant hebt geïnstalleerd, heb je nog steeds een gootsteen met drie compartimenten nodig voor het geval het op de fritz gaat (wat we allemaal weten dat apparaten de neiging hebben om te doen). Eén compartiment wordt gebruikt voor wassen, het tweede voor spoelen en het derde voor ontsmetting. Zeg hallo tegen sprankelend schone vaat!

17. Opbergrekken en rekken

Uw lijst met restaurantuitrusting moet rekening houden met de keukenorganisatie. Luchtdroogrekken, gereedschapskarren en planken zijn allemaal belangrijke items om te voorkomen dat uw restaurant eruitziet als een tornado die er doorheen is gewaaid. Wanneer u items op planken opbergt, zorg er dan voor dat u de dingen die u het meest gebruikt, dicht bij het grondniveau houdt in plaats van hoog, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn.

18. Wasapparatuur

Hand- en afwasstations zijn meestal vereist door lokale gezondheidsafdelingen. Een handwasstation is essentieel om de verspreiding van door voedsel overgedragen ziekten en bacteriën te helpen voorkomen. Industriële vaatwassers voor restaurants worden geleverd met alle toeters en bellen die uw bedrijf nodig heeft, zoals het automatisch doseren van afwasmiddel en het op ingestelde temperaturen houden van water.

19. Stoomtafels

Houd voorgekookt voedsel warm met een stoomtafel . Deze tafels zijn verkrijgbaar in gas- of elektrische uitvoeringen en verwarmen water om stoom te produceren en te voorkomen dat voedsel koud wordt. Deze zijn ideaal voor zelfbedieningsrestaurants.

20. Keukenbenodigdheden en servies

De materialen die nodig zijn voor de horeca gaan veel verder dan apparatuur zoals ovens en vaatwassers. Je hebt ook een verscheidenheid aan keukenbenodigdheden nodig , waaronder potten, pannen, tangen, spatels, opscheplepels, borden, kommen en al het andere dat je restaurantconcept nodig heeft.

21. Opslagcontainers

Zorg er bij het vullen van uw restaurantkeuken voor dat u een assortiment containers met gekleurde deksels in verschillende formaten meeneemt, zodat u uw droge ingrediënten en sauzen georganiseerd en gemakkelijk herkenbaar kunt houden.

22. Veiligheidsuitrusting

Vereist door de staats- en federale wetgeving, moet uw bedrijf voldoen aan de veiligheidsnormen. Een EHBO-doos is een van de onmisbare materialen die nodig zijn in een restaurant. Deze moet te allen tijde bereikbaar zijn op de werkplek, samen met een brandblusser.

23. Keukenweergavesysteem (KDS)

Neem afscheid van handgeschreven bestelbonnen door een digitaal keukendisplaysysteem naast uw ticketprinter te gebruiken. Koppel deze tool aan uw front of house kassasysteem om het keukenpersoneel gemakkelijker te maken om inkomende bestellingen te beheren.

24. Verkooppunt (POS)

Een van de meest essentiële keukentechnologieën is een restaurantverkooppuntsysteem zoals TouchBistro POS , waarmee u uw activiteiten kunt stroomlijnen en uw bedrijfsresultaten kunt verbeteren door uw menu, inventaris en personeel allemaal op één plek te beheren.

BESTE HORECA APPARATUUR EEN COMPLETE LIJST MET HORECA UITRUSTING EN KOPERSGIDS VOOR RESTAURANT BAR EN HOTEL

Waar moet u op letten bij de aanschaf van keukenapparatuur voor restaurants?

We hebben nu alle materialen behandeld die nodig zijn voor het succes van een restaurantbedrijf. Maar laten we, voordat u uw lijst met keukenapparatuur pakt en gaat winkelen, dieper ingaan op enkele belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden.

1. Kwaliteit

Of u ervoor kiest om gebruikte of nieuwe restaurantapparatuur te kopen, hangt voornamelijk af van uw budget. Hoewel nieuwe apparatuur waarschijnlijk langer meegaat, kan gebruikt op korte termijn vriendelijker zijn voor uw portemonnee, zolang u zeker weet dat u deze niet meteen hoeft te vervangen. Als je het kunt zwaaien, probeer dan hoogwaardige apparatuur te krijgen.

2. Grootte en ruimte

De restaurantuitrusting die u aanschaft, hangt ook grotendeels af van de indeling van uw commerciële keuken . Als je ruime opgravingen hebt, kun je kiezen voor enkele van de grotere items die we hebben behandeld, zoals een staande vloermixer.

3. Gebruiksgemak en reiniging

Laat u niet misleiden door rook en spiegels bij het winkelen voor restaurantapparatuur. De artikelen die u koopt, moeten eenvoudig te gebruiken en schoon te maken zijn voor uw keukenpersoneel. Anders zou je kunnen merken dat je teruggaat naar de winkel.

4. Prijzen:

Stel een budget in voor uw restaurantuitrusting om u te helpen beslissen aan welke items u meer geld wilt uitgeven en aan welke u een compromis moet sluiten. Misschien kun je tot volgend jaar wachten om de chique keukenmachine te krijgen die je aandacht heeft getrokken.

5. Installatie en onderhoud

U moet altijd meerdere leveranciers doorlichten en vragen of zij u kunnen helpen bij de installatie van uw restaurantuitrusting. Zoek bovendien uit of ze doorlopend onderhoud bieden, wat u waarschijnlijk op een gegeven moment nodig zult hebben.

6. Leasingopties

Financiering van restaurantuitrusting kan u helpen de items te krijgen die u nodig hebt, zelfs als u een beperkt budget heeft. Bij een traditionele lease betaalt u om de apparatuur te gebruiken, maar u bezit deze niet. Met apparatuurfinanciering daarentegen kunt u een geldschieter de kosten van een apparaat in de loop van de tijd terugbetalen totdat u het bezit. Hoe dan ook, u hoeft vooraf geen grote som contant geld te betalen.

Het inslaan van de benodigde materialen voor het succes van een restaurantbedrijf hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. Met behulp van deze lijst met keukenapparatuur kunt u het beste voor uw restaurant halen zonder geld uit te geven aan voorbijgaande rages. Veel winkelplezier!