...

25 BASISTIPS VOOR SCHOONHEID DIE JE ZEKER MOET VOLGEN

25 BASISTIPS VOOR SCHOONHEID DIE JE ZEKER MOET VOLGEN

Als u een fellere huid wilt, is het erg belangrijk om voor de verschillende aspecten van huidverzorging te zorgen. Omdat er verschillende zaken te bedekken zijn, hebben we het artikel voor uw gemak onderverdeeld in verschillende subsecties. Ga gerust naar de sectie die voor u relevant is.

6 Basic Beauty Tips voor gezicht

een. Schoonheidstips op basis van uw huidskleur
b. Schoonheidstips voor dagelijkse huidverzorgingsroutine
c. Beauty tips voor Face Whitening
d. Schoonheidstips voor veel voorkomende problemen bij het gezicht
e. Seizoensgebonden schoonheidstips voor gezichtbleking
f. Zelfgemaakte gezichtsmaskers

een. Schoonheidstips op basis van uw huidskleur:

Verschillende huidtypes hebben verschillende behoeften en hebben verschillende problemen. Het is belangrijk om uw huidtint te identificeren en de nodige actie te ondernemen.

1. Schoonheidstips voor een vette huid:

25 BASISTIPS VOOR SCHOONHEID DIE JE ZEKER MOET VOLGEN
.

Afbeelding: Getty

Dit is het meest lastige huidtype dat je moet hebben. De problemen zijn ontelbaar, maar als het goed wordt aangehouden, kan dit huidtype een bepaalde gloed en charme hebben die adembenemend is.

Veelvoorkomende problemen:

De meest voorkomende problemen zijn de grove huid met vergrote zichtbare poriën en een doffe uitstraling als gevolg van de overproductie van olie in de huid. Dit geeft op zijn beurt een glanzende en vettige glans. Frequente acne en vlekken, mee-eters, witte hoofden en donkere vlekken zijn ook enkele van de meest voorkomende problemen van een vette huid.

Simpele tips:

 • Handhaaf een gezond dieet met veel rauwe groenten en fruit; vermijd vettig en junkfood.
 • Houd je gezicht altijd schoon. Dit helpt bij het weghouden van overmatige vettigheid en acne.

2. Schoonheidstips voor de droge huid:

25 BASISTIPS VOOR SCHOONHEID DIE JE ZEKER MOET VOLGEN
.

Afbeelding: Shutterstock

Als je denkt dat een vette huid pijnlijk is , laat ons je dan vertellen dat een droge huid ook geen wandeling in het park is. Een droge huid krijgt erg ongemakkelijk, vooral in de winter en bij extreme koude temperaturen. Dit resulteert in intense pijn en lelijke uiterlijk wanneer niet goed voor gezorgd.

Lees: Fair Skin Home Remedies ]

Veelvoorkomende problemen:

Een droge huid lijkt meestal een fijne textuur te hebben met saaiheid, maar bij nadere bestudering kunnen sommige schilferige of gegranuleerde delen voorkomen, vooral rond de mondhoeken, ogen en voorhoofd . Als het wordt verwaarloosd, zal het rimpels vormen en met de jaren brozer worden.

Simpele tips:

 • Gebruik geen heet water tijdens het douchen.
 • Verlaat de douche nooit zonder een moisturizer te gebruiken.
 • Pat droog je huid na het douchen en gebruik altijd een zachte handdoek.

3. Schoonheidstips voor gecombineerde huid:

25 BASISTIPS VOOR SCHOONHEID DIE JE ZEKER MOET VOLGEN
.

Afbeelding: Getty

Hiermee krijgen we zowel de goede als de slechte eigenschappen van een vettig en droog huidtype! Combinatiehuid heeft meestal een mix van beide olieachtige kenmerken met grote poriën , een constante glans en puistjes, vooral in de T-zone - het voorhoofd, de neus, de kin en droge huidkenmerken, zoals jeuk, schilfering, roodheid op de wangen.

Veelvoorkomende problemen:

Je zult de problemen van beide huidtypen onder ogen moeten zien, afhankelijk van de klimatologische omstandigheden en ook welke huidtype dominanter is.

Simpele tips:

 • Als je een vette huid hebt, dan hebben je hormonen een grote invloed op het al dan niet eindigen met een gecombineerde huid. Hier zijn enkele heel basale dingen die je kunt doen om je huid er beter uit te laten zien en beter te laten voelen.
 • Houd je gezicht te allen tijde schoon om te voorkomen dat vette zones een infectie van welke aard dan ook kunnen oplopen.
 • Zoek naar de perfecte moisturizer voor jou. Deze kunnen nooit hetzelfde zijn voor mensen met dit huidtype, omdat er altijd variaties zullen zijn in de mate van vettigheid en droogte. En als je het eenmaal vindt, verander dan niet!
 • Gebruik de juiste hoeveelheid vochtinbrengende crème afhankelijk van de reactie van uw huid op de klimatologische omstandigheden. Te veel vochtinbrenging zal problemen met de olieachtige zone veroorzaken en minder ervan zal problemen met de droge zone veroorzaken.

b. Schoonheidstips voor dagelijkse huidverzorgingsroutine:

25 BASISTIPS VOOR SCHOONHEID DIE JE ZEKER MOET VOLGEN
.

Afbeelding: Shutterstock

Het maakt niet uit wat uw huidtype is, ervoor zorgen dat uw huid schoon is, is uiterst belangrijk om gezond en helder te blijven. Dit is waar je huidverzorgingsroutine komt spelen. Het reinigen van de huid van het vuil en het vuil van het dagelijks leven, het verwijderen van de dode huidcellen en ervoor zorgen dat u de poriën niet open laat voor meer vuilophoping is essentieel. Deze procedure die we allemaal kennen, omvat reinigen, scrubben / exfoliëren, toning en hydrateren.

Hier zijn enkele van de schoonheidstips en natuurlijke schoonheidsproductendie alleen of in combinatie kunnen worden gebruikt voor hun verschillende huidverzorgings eigenschappen.

4. Schoonheidstips voor reiniging:

Onze huid wordt blootgesteld aan gevarieerde hoeveelheden stof, rook en zware vervuiling, wat resulteert in uitdroging, saaiheid en meer, wat eigenlijk een levenloze huid is. Reiniging zorgt ervoor dat de glans van de huid behouden blijft. Alleen als de reiniging op de juiste manier wordt uitgevoerd, accepteert je huid gemakkelijk verschillende producten, zoals moisturizers en gezichtsmaskers.

5. Schoonheidstips voor exfoliëren:

Gewoon regelmatig reinigen en hydrateren werkt geen magie op de huid tenzij je de dode huidcellen van tijd tot tijd verwijdert en verwijdert. Exfoliating moet regelmatig worden geoefend om de oudere dode huid volledig te verwijderen, waardoor u een huid krijgt die zeer soepel en fris is. Eén keer per week schrobben is een must. Als je huidtype meer vereist, zoals een vette huid, doe het dan zo vaak als nodig is.

6. Schoonheidstips voor Toning:

Dit is een veelgestelde vraag - "Is toning echt belangrijk als ik mijn huid regelmatig reinig en hydrateer? "Ja! Tonen is een belangrijk element van het reinigingsproces. Een goede Gezichtsreiniger verwijdert alle overblijvende stukjes olie, vuil en puin achtergelaten door de reiniger. Belangrijker nog is dat Gezichtsreiniger de huid helpt kalmeren, voeden en hydrateren, terwijl de delicate pH-balans wordt hersteld.

7. Schoonheidstips voor hydratatie:

Wat uw huidtype ook is, het mag u er niet van weerhouden regelmatig uw huid te hydrateren . Bevochtiging speelt een vitale rol in de huidverzorging - houdt het gehydrateerd en voorkomt dat het rood wordt of schilfert. Het helpt ook om de vroege tekenen van veroudering te voorkomen. Als u een vette huid heeft, betekent dit niet dat uw huid voldoende voeding krijgt van de geproduceerde olie. Dit is een veel voorkomende misvatting. Kies een goede gel-gebaseerde moisturizer en gebruik deze regelmatig.

c. Beauty tips voor Face Whitening:

U kunt de kleur van de huid waarmee u bent geboren niet veranderen, tenzij u gaat voor volledige huidtransplantatie zoals MJ. Maar je kunt het altijd stralender en jeugdiger maken van binnen met deze schoonheidsmiddeltips voor het bleken van gezicht.

25 BASISTIPS VOOR SCHOONHEID DIE JE ZEKER MOET VOLGEN
.

Afbeelding: Shutterstock

8. Vitamine C-inname in de vorm van sappen zoals sinaasappelsap / mausambi-sap of zelfs een kopje water 's morgens met 1 liter gepeperde limoen of citroen en een halve theelepel honing is geweldig om je dag mee te beginnen.

9. Vitamine A moet een belangrijk onderdeel van uw dieet zijn. Om de teint aan te scherpen en op te helderen, moet u niet-vette melk, eidooiers en schaalvissen in uw dieet opnemen. Je moet ook voedsel hebben zoals wortels, watermeloenen en rijpe papaja die gekleurd zijn. De bèta-caroteen in deze is wat u in uw dieet moet opnemen.

10. Blootstelling aan de zon moet worden verminderd. Draag een pet of hoed of neem een ​​paraplu als het buiten te heet is. Gebruik een UVA- en UVB-zonnebrandcrème, minstens 20 minuten voordat u de zon op gaat.

11. Boen het hele lichaam met een beetje natuurlijke scrubber of een mengsel van suiker en honing, het werkt echt goed. Vermaal suiker en masseer tot het oplost. Opgeloste suiker werkt als een stopwatch om te laten zien dat je je huid hebt gemasseerd en geschrobd tot het nodig is. Dagelijkse exfoliatie hoeft niet krachtig of langdurig te zijn. 3-5 minuten is goed genoeg.

12. Regelmatige lichaamsbeweging wordt aanbevolen voor mensen die geen actieve levensstijl hebben, zoals huisvrouwen.

13. Drinken van 8-10 glazen water is essentieel voor een gehydrateerd en toxinevrij lichaam.

14. Soms (minstens één keer per maand) iemand inhuren of iemand vragen waarmee u vertrouwd bent om uw lichaam te schrobben met ricinusolie of olijfolie en vette suikerkorrels (niet de gegranuleerde die u dagelijks gebruikt).

25 BASISTIPS VOOR SCHOONHEID DIE JE ZEKER MOET VOLGEN
.

Shutterstock

15. Als u denkt dat uitgebreide zorg nodig is, ga dan eens in de maand een microdermabrasie schil van een gereputeerde kliniek. Volg na 4-6 zittingen thuis met regelmatige zorg. Tijdens het nemen van peelings wordt u niet aanbevolen om te bleken. Dus vermijd dat.

16. Als u denkt dat uitgebreide zorg nodig is, doe dan een maandelijkse microdermabrasie-schil van een gereputeerde kliniek. Na 4-6 zittingen, thuis volgen met regelmatige zorg. Het wordt aanbevolen om niet te bleken tijdens het schillen. Onthoud dat.

17. Als u iemand bent die geen chemische peelings wil ondergaan, gebruik dan een paar natuurlijke maskervellen. Je kunt ook bleekmiddel gebruiken dat bij je huid past. Er zijn tegenwoordig een aantal bleekmiddelen beschikbaar in de markt. Investeer in een goed merk. Wij geven de voorkeur Dabur Oxybleach die wordt geleverd met zowel pre-en post-bleekmiddel crèmes.

Deze zelfgemaakte beautytips voor het bleken van gezicht moeten u zeker helpen de huidskleur op te helderen.

d. Schoonheidstips voor veel voorkomende problemen met het gezicht

18. Schoonheidstips voor Pimple / Acne:

25 BASISTIPS VOOR SCHOONHEID DIE JE ZEKER MOET VOLGEN
.

Afbeelding: Getty

Een ontsteking van acne-vlekken kan de pigmentproducerende cellen van de huid overmatig stimuleren en ervoor zorgen dat ze te veel melanine aanmaken. Zodra de vlekjes helder zijn, laten ze vaak kleine, donkere vlekken achter op de huid die bekend staat als post-inflammatoire hyperpigmentatie.

Vanwege de hogere niveaus van melanine in donkere huidtinten, zijn mensen met een kleur bijzonder vatbaar voor de ontwikkeling van huidverkleuringen na de acne. Hoewel deze donkere vlekken uiteindelijk op zichzelf verdwijnen, kunnen verschillende maatregelen worden genomen om het proces te versnellen.

Hier zijn een paar tips voor het verminderen van puistjes .

19. Schoonheidstips voor donkere kringen:

25 BASISTIPS VOOR SCHOONHEID DIE JE ZEKER MOET VOLGEN
.

Afbeelding: Getty

Gezwollen ogen vergezeld van donkere cirkels zijn een indicator van slechte gezondheid of extreem gebrek aan slaap. Maar soms kunnen zelfs extra factoren zoals uitdroging en allergieën dit veroorzaken. Dit komt meer en meer voor als iemand ouder wordt. Maar het is niet ongebruikelijk om dit zelfs bij jongere mensen te vinden als ze niet genoeg rust krijgen, of als ze een slecht dieet hebben. Gewoonten zoals roken en te veel drinken maken het alleen maar erger!

Hier is een uitstekend artikel over het verbergen van donkere kringen .

20. Tips voor rimpels / anti-aging:

Iedereen wordt ouder en met het ouder worden verliest de huid zijn elasticiteit, waardoor je blijft achter met die afschuwelijke rimpels die je leeftijd weggeven.
Maar af en toe stuiten we allemaal op mensen die we bekijken en daar lijken ze hun ware leeftijd gewoon niet te verraden. Vraagt ​​u zich af hoe? Het kan heel eenvoudig zijn.

Simpele tips:

 • Goed dieet.
 • Fit blijven. Goede gezondheid weerspiegelt in de huid.
 • Vermijd slechte gewoonten zoals roken, want ze dragen absoluut bij aan een saaie, droge en verouderde huid.
 • U kunt ook enkele van onze eenvoudige huismiddeltjes voor Anti-Aging volgen .

e. Seizoensgebonden schoonheidstips voor gezichtsbleek:

Het is niet langer een verrassing dat seizoensgebonden veranderingen onze huid op verschillende manieren beïnvloeden, allemaal afhankelijk van onze huidtypes. Laten we dit dus eens doornemen op basis van huidtype.

21. Seizoenstips voor een vette huid:

25 BASISTIPS VOOR SCHOONHEID DIE JE ZEKER MOET VOLGEN
.

Afbeelding: Getty

Winter: vochtinbrengende crème

Mensen met een vettig huidtype leven al heel lang met één misvatting. En dat is dat de vette huid geen hydratatie nodig heeft. Wie je heeft verteld dat is verkeerd. Alleen al omdat de huid overtollige oliën genereert, betekent nog niet dat het voldoende voeding krijgt. Zorg er altijd voor dat je hydrateert zoals vereist, vooral in de winter, omdat de huid dan vaak uitdroogt. Gebruik een op gel gebaseerde moisturizer voor betere resultaten.

Zomer: Reiniging en toning

Vette huid is een magneet voor vuil en tijdens de zomers en met de toevoeging van zweet aan de vergelijking maakt het het voor infecties gemakkelijker om een ​​vaste voet te vinden. Dus reinig regelmatig en toon ook. Dit zorgt ervoor dat het vuil wordt verwijderd en de poriën worden gesloten.

Hier zijn nog enkele tips voor een vette huid .

22. Seizoenstips voor droge huid:

25 BASISTIPS VOOR SCHOONHEID DIE JE ZEKER MOET VOLGEN
.

Afbeelding: Shutterstock

Zomer en winter: vochtinbrenging

Het belangrijkste voor dit type huid is hydratatie. Je huid is standaard droog en de droogte in de omgeving kan de situatie alleen maar erger maken. Zorg er dus voor dat je tijdens alle seizoenen die fles favoriete vochtinbrengende crème bij de hand hebt en houd je huid gehydrateerd. Meer informatie over het verzorgen van de droge huid tijdens de winter .

[Lees: Home remedies voor droge huid ]

23. Seizoenstips voor gecombineerde huid:

Zomer en winter:

Omdat de gecombineerde huid gepaard gaat met de problemen van beide huidtypes, is het belangrijk om de huid schoon te houden, de poriën gesloten te houden en de huid gehydrateerd te maken. Dit zijn de vereisten voor beide huidtypen. Het gaat dus allemaal om het vinden van de juiste balans in de routine.

Na zoveel jaren doorgebracht te hebben met het negeren van de eeuwenlange kennis van onze voorouders, hebben we eindelijk toegegeven dat enkele van de meest effectieve remedies ooit degene zijn die we verzinnen vanuit onze achtertuin! Dus hier enkele van de eenvoudigste en meest effectieve gezichtsmaskers .

f. Zelfgemaakte maskers:

Zelfgemaakte gezichtsmaskers zijn de beste oplossingen om het leven en de gloed weer tot leven te brengen.

24. Eenvoudig Avocadosmasker:

 • Gebruik een rijpe avocado, schep en pureer het vlees
 • Meng, indien gewenst, met een eetlepel honing en / of yoghurt
 • Glad op het gezicht, ogen vermijden

25. Basishoningmasker:

 • Combineer een eetlepel honing en olijfolie
 • Voeg twee theelepels citroensap toe
 • Klop er een eierdooier in
 • Breng het aan op het gezicht en laat het drogen voordat u het afspoelt

Open de poriën voordat u een masker aanbrengt door een warm, vochtig washandje op het gezicht aan te brengen. Nadat u het masker hebt verwijderd, spoelt u af met warm water en vervolgens koud. Deze twee zijn gezichtsmaskers die we kunnen gebruiken, ongeacht uw huidtype.

Je kunt hier meer maskers voor de droge huid vinden en maskers voor een vette huid hier.

Zelfgemaakte scrubs:

een. Papaya Face Scrub:

 • Exfoliëren is van vitaal belang voor de verjonging van de huid. De volgende gezichtstip zal de huid zacht en vernieuwd laten aanvoelen.
 • Stamp het vlees van een rijpe papaja fijn met een vork.
 • Voeg 2-3 theelepels gemalen havermout en een theelepelsuiker toe.
 • Meng in een dikke pasta.
 • Masseer gedurende enkele minuten in de huid, laat het drogen.

Dit is er een die je kunt gebruiken, ongeacht het huidtype. Kijk voor meer informatie over onze zelfgemaakte gezichtsscrubs .

Zelfgemaakte Moisturizers:

25 BASISTIPS VOOR SCHOONHEID DIE JE ZEKER MOET VOLGEN
.

Afbeelding: Getty

Dagelijkse hydratatie is essentieel en natuurlijke ingrediënten zijn gemakkelijk te vinden in uw keuken. Veel zelfgemaakte moisturizers zijn gemaakt van bederfelijke voedselproducten en mengsels moeten worden gekoeld en gebruikt binnen drie dagen tot een week.

een. Cocoa Butter en Egg Moisturizer voor normale huid:

 • Smelt twee eetlepels cacaoboter op laag vuur
 • Scheid één eidooier en voeg toe aan boter
 • Voeg twee eetlepels citroensap toe

Door natuurlijke oliën, vruchten, sappen en suikers te gebruiken, kunt u in uw eigen keuken reinigingsmiddelen, moisturizers en maskers creëren. Zoek op het internet naar de talloze recepten die beschikbaar zijn, of experimenteer en maak mixen die op maat zijn gemaakt voor je eigen huid.

 

25 BASISTIPS VOOR SCHOONHEID DIE JE ZEKER MOET VOLGEN