...

Tips voor het maken van de snede


Hoe dik haar dun te maken met een dunner wordende schaar

1. Doe je onderzoek

Gebruik je favoriete sociale mediaplatforms en zoekmachines om afbeeldingen en inspiratie te vinden voor het kapsel waar je voor gaat. Ja, je stelt je misschien voor hoe je dik haar in je hoofd dun kunt maken, maar het is altijd goed om een ​​inspiratiebord te maken om je visie tot leven te brengen.

2. Praat met je kapper

Nadat je je visie en afbeeldingen hebt bedacht, praat je met je haarstylist. Hoewel je misschien nadenkt over hoe je je haar dunner kunt maken, is het zo eenvoudig als 1-2-3, denk nog eens goed na. Een haarstylist kan u het juiste advies geven dat u nodig heeft voordat u het proces uitvoert om dunner haar te krijgen.

Vertel hen precies wat u wilt en uw zorgen en zij zullen u in de goede richting wijzen. Hij of zij kan u door het proces leiden en ervoor zorgen dat u het goed doet.

3. Investeer in de juiste uitdunschaar

Dunner schaar op een tafel
Krediet: Rex door Shutterstock

Nee. Niet zomaar een gewone schaar van de plaatselijke kapper, maar een echte kwaliteitsschaar. Nagelscharen zijn ontworpen met een mes aan de ene kant en een kamachtig mes aan de andere kant. En er zijn vele soorten! Enkele van uw opties zijn onder meer het afwerken van een haaruitvalschaar, een chunking-haaruitvalschaar en een texturerende haaruitvalschaar om er maar een paar te noemen.

En je dacht hoe je je haar dunner zou kunnen maken met een simpele knipbeurt! Dus, hoe kom je erachter wat je nodig hebt? Dit hangt allemaal af van je einddoel. Als je gewoon je dikke haar wilt uitdunnen, overweeg dan om te investeren in een dunner wordend schaartje om grote hoeveelheden haar te verwijderen.

4. Probeer de Look Before Cutting

Knippen is niet zoals haarkleuren. Als het eenmaal klaar is, is het klaar. Er is geen weg terug en het uiterlijk veranderen als je het niet leuk vindt, tenzij je een pruik gaat dragen. Hoe zit het met het gebruik van een pruik om een ​​vreselijke ervaring te voorkomen? Probeer een pruik uit met het dunne kapsel dat je bewondert om te zien hoe het je staat voordat je de toezegging doet.

5. Hoe u uw eigen haar kunt verdunnen met een dunner wordende schaar

Pak een klein plukje haar en plaats de effileerschaar op enkele centimeters afstand van je wortels. Houd de schaar in een hoek van 45 graden en laat de schaar langzaam langs de haarschacht glijden. Zorg ervoor dat je je haar langzaam uitdunt, want je kunt altijd meer doen, maar nooit meer terug. Werk je een weg rond je hoofd en zorg ervoor dat je je wortels vermijdt.

6. Style je nieuwe snit

Vrouw met lichtbruine lange bob gestyled met clips
Krediet: Rupert Laycock

Als je eenmaal voor de snit bent gegaan, geef je haar dan een goede stijl! Je haar moet vochtig zijn terwijl je het knipt, dus breng wat stylingproducten aan voordat je het droogt. De VO5 Volume Schuim is perfect voor een lichte hold, textuur en conditionering.

VO5 Volume Schuim

Voordat je met heet gereedschap naar binnen gaat, moet je ervoor zorgen dat je een hittebeschermer gebruikt om je verse snit gezond te houden. De TRESemmé Heat Defense Spray is een van onze favorieten en houdt je haar gezond en glanzend.

TRESemmé Defense Spray Front