...

Memorabele kapsels uit de jaren 50 voor ultieme glamour


We kunnen dit niet langer geheim houden: kapsels uit de jaren 50 zijn de ultieme glamour! Het is veilig om te zeggen dat het decennium een ​​speciaal plekje in ons hart heeft, dus gelukkig voor ons (en voor jou) beleven deze vintage 'dos ​​op dit moment een grote revival.

Belichaamt elegantie en verfijning, deze looks zijn het antwoord op al je ellende, dames. Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Maak je geen zorgen, we hebben je bedekt met een groot aantal rockabilly-geïnspireerde looks van krullen en kuifjes.

En om je te laten zien hoe het moet, hebben we de verbluffende retro-looks van alle haarlengtes en haartypes verzameld - dus je hebt geen excuus om het niet eens te proberen!

Vintage gekruld kort haar

Marilyn Monroe met krullend jaren 50 kapsel
Het haar dat een miljoen Marilyn-imitators lanceerde. Krediet: Shutterstock

Marilyn Monroe was een echte pionier op het gebied van glamoureuze kapsels uit de jaren 50 voor kort haar en deze verbluffende foto laat zien waarom! We houden van de gebeeldhouwde krullen die definitie geven aan haar kortere lokken, waardoor het kapsel volledig betoverend blijft.

Probeer deze iconische look uit door verwarmde rollers in je haar te doen en de krullen vervolgens voorzichtig uit te borstelen zodra ze zijn afgekoeld. Vergeet alleen de haarlak niet om alles op zijn plaats te houden!

Audrey Hepburn's Retro Micro Fringe

Audrey Hepburn 50s haar jongensachtige look met een micro pony
De OG: Originele Gamine. Krediet: Rex door Shutterstock

We zouden geen lijst met klassieke kapsels uit de jaren 50 kunnen samenstellen zonder onze manegal, Audrey Hepburn, op te nemen. Haar lokken zijn niet alleen iconisch, ze zijn zelfs vandaag nog volledig draagbaar!

Je weet al dat een kleine pony groot was in de jaren '50, maar deze look voegt textuur en definitie toe door de lokken golvend te houden. Helemaal schattig!

Gamine versus Glamour

Sydney Sweeney en Maude Apatow nemen het op tegen de beroemde foto van Sofia Loren en Jayne Mansfield en laten het spectrum van jaren 50-stijl zien.
Krediet: Instagram.com/Lostinhistory

Sydney Sweeney en Maude Apatow nemen het op tegen de beroemde foto van Sofia Loren en Jayne Mansfield en laten het spectrum van jaren 50-stijl zien.

Het origineel…

Jayne Mansfield en Sofia Loren. Sofia kijkt achterdochtig als Jayne's decolleté
De uitstraling zegt alles. Krediet: Instagram.com/Lostinhistory

Retro zijwaartse beweging

Taylor Swift met halflang blond haar en een opzij vallende pony
Zijbalk, nu! Krediet: Rex door Shutterstock

Creëer een van de mooiste kapsels uit de jaren vijftig en treed in de voetsporen van Taylor Swift met deze flatterende zijzwaai.

Maak een diepe scheiding aan één kant van je gezicht, neem dan je haar en veeg het naar de andere kant van je scheiding. Voeg wat golven toe aan de rest van je lokken en houd je lokken op hun plaats met een haarstukje met juwelen. Mooi!

Krullende Glam-sloten

Vrouw met retro krullend blond haar
Laat je zachte krullen optimaal tot hun recht komen. Krediet: Verity Jane Smith

Dus je weet inmiddels dat kapsels voor lang haar uit de jaren 50 allemaal om glamour draaiden - en niets zegt dit meer dan een reeks grote golvende golven!

Creëer je Hollywood-achtige golven met hete rollers, borstel je haar voorzichtig uit en strijk het glad met een beetje serum.

Tip van de redactie: Telkens wanneer we retrogolven creëren, grijpen we naar serum om onze lokken een glanzende glans te geven.

Lange retro-geïnspireerde golven

Vrouw met golvend lang haar en dubbele kuif van achteren gezien
Dubbel plezier.

Het eerste dat u moet weten over kapsels uit de jaren 50 voor lang haar, is dat het zo is alle over golven. Golvend haar was cruciaal voor de meeste kapsels uit de jaren 50 en deze half-up, half-down look is de belichaming van retro glamour.

Maak je look af door een dubbele kuif toe te voegen - een aan elke kant van je kruin - en je zult echt je vintage vibes kanaliseren.

Pin Krullen Updo

Vrouw met roze en rood haar in jaren'50 pin curls updo
Laten we daar een speld in steken. Krediet: Instagram.com/carlbrownhair

Als je een fan bent van speldenkrullen, dan zal deze updo zeker je aandacht trekken. Het is absoluut elegant, onberispelijk en gepolijst - maar het zal wat oefening vergen om het thuis na te maken. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, heb je krullen die duidelijk gedefinieerd en moeilijk te verslaan zijn! En de kleur geeft het een modern tintje.

Vintage-geïnspireerde bumperpony en hoge pony

Vrouw met lang haar met jaren 50 kapsel met rolpony en hoge pony
Rol er maar mee. Krediet: Instagram.com/scarlettluxe

Het creëren van stijlen uit de jaren 50 lijkt op het eerste gezicht misschien lastig, maar ze zijn in feite veel gemakkelijker dan ze lijken. Neem dit kapsel uit de jaren 50 voor lang haar als een goed voorbeeld: houd een voorste deel van je haar naar buiten en bind de rest eenvoudig in een hoge paardenstaart, waarbij je een deel om je elastiek wikkelt.

Trek vervolgens het voorste deel van je haar naar voren en kam het glad. Rol het nu van onderaf op tot een pony rond een stuk dunne rekbare stof (nylon slang werkt goed). Beveilig discreet met grepen. Ook op . vind je leuke tutorials.

VO5 Tame & Shine-spray

Tip van de redactie: Houd je neppony op zijn plaats en tem alle opvliegende pony's met behulp van de VO5 Tame & Shine-spray.

Glamoureuze overwinningsrollen

Vrouw met overwinningskrul aan de zijkant op halflang haar, gekleed in een paarse halterjurk
Een overwinning voor de mode. Krediet: Instagram.com/missrockabillyruby

Gepopulariseerd in de jaren 40, overstegen overwinningsrollen het decennium om ook een van onze favoriete kapsels uit de jaren 50 te worden! Gekenmerkt door grote, volumineuze haarkrullen die het gezicht omlijsten, zijn overwinningsrollen nauw verbonden met de pin-up look. Va va voom!

Vintage roze krullen

blank
Krediet: Instagram.com/thepinupregistry

Breek de haarregels door je manen een levendige tint te geven. Moderne variaties op kapsels uit de jaren 50 hebben ervoor gezorgd dat dames voor gedurfdere en helderdere tinten gingen, terwijl ze tegelijkertijd vasthielden aan de klassieke stijlen. Wie zei dat je niet het beste van beide werelden kunt hebben? Niet Wij!

Retro Hoofddoek Updo

Close-up shot van een vrouw met goudblond haar in een rol gestyled met een zijden hoofddoek eromheen
Krediet: Verity Jane Smith

Jaren '50 kapsels inclusief accessoires? Tel ons op! Een haaromslag is een van onze favoriete haarhacks en laat ons je vertellen waarom...

Heb je haast en geen tijd om je haar te stylen? Pak een haarbandje. Strengen een beetje vettig? Pak een haarbandje. Wil je je manen beschermen tegen de elementen? Je raadt het al, pak een haarbandje. Het is een allround accessoire dat echt geen nadeel heeft!

Maar het beste van alles is dat deze multifunctionele accessoires de eenvoudigste manier zijn om je dagelijkse look bij te werken naar een van de vele jaren '50-haarstijlen. Waren in!

Rockabilly hoog knot

Vrouw met retro knotje en witte strepen aan de zijkant met microfranje
Een hot streak Krediet: Instagram.com/miss.scarlet_deville

Deze hoge knot ziet er fantastisch uit en is een opvallende manier om te spelen met kapsels uit de jaren 50 voor lang haar. Werk je lokken in een hoge paardenstaart, draai ze in een knot en zet ze vast. Trek voorzichtig aan je knotje voor extra volume. Je kunt de look ook afmaken met een mooi striklint. Retro manen gesorteerd!

Pin-up Krullen

Vrouw met op de jaren 50 geïnspireerde pin-up krullen
Krediet: Instagram.com/thepinupregistry

Als je terugkijkt op kapsels voor lang haar uit de jaren 50, mag je de verbluffende pin-upstijlen niet missen!

Vergeet bij het repliceren van deze looks niet om ze je unieke, moderne touch te geven (zoals deze Instagrammer) met haar excentrieke blauwe tint. Hoe ga jij je retro rocken? Credit: @thepinupregistry

Retro gekrulde trekjes

Vrouw met dubbel bladerdeeg krullend haar
Krediet: Instagram.com/ashleeta

Heb je van nature krullend haar? Maak je geen zorgen, er zijn genoeg kapsels uit de jaren 50 die je kunt rocken! Als je een alledaagse stijl wilt - die in enkele minuten kan worden gemaakt - waarom probeer je deze dubbele puff-stijl dan niet eens?

Houd het voorste trekje net uit het midden en laat je krullen naar voren vallen, en plaats je tweede trekje aan de achterkant in het midden. Hiermee tem je je krullen en geef je in een handomdraai een opvallende stijl!

Gracieuze Vintage Golven

Vrouw met klassiek golvend bobhaar en haaraccessoire foto in een jurk in jaren 50-stijl
Krediet: Instagram.com/littlemissjes

Jaren '50 kapsels voor kort haar zijn er in overvloed en afhankelijk van welke stijl je leuk vindt, kunnen ze gemakkelijker te creëren zijn dan langere looks.

Kijk maar eens hoe prachtig deze stijl met vallende golven eruitziet op een bob. Dus als je favoriete icoon uit de jaren 50 Grace Kelly is en je de look van de prinses wilt evenaren, dan is deze stijl iets voor jou.

Retro micropony

Vrouw met rood haar met overwinningsknots en microbangs

Een micropony was een groot kenmerk van kapsels uit de jaren 50 en gaat tot op de dag van vandaag nog steeds goed - ja, we kijken naar jou Kendall Jenner.

Het toevoegen van de gladde micro-franje aan haar halve overwinningsrol-stijl heeft veel jaren 50-vibes aan haar look toegevoegd, terwijl haar golven van nature vrij kunnen stromen.

Leuke pin-up hoofdbanden

Vrouw met hoofddoek in een knoop bovenop haar hoofd
Krediet: Rupert Laycock

Een simpele retro hoofdband maakt kapsels uit de jaren 50 voor kort haar oh zo schattig.

Tip van de redactie: Voor extra volume en lift, reik naar TONI&GUY Root Lift beeldhouwpoeder.

Poedel doen

blank

De poedelpermanent was een kenmerkende look in de jaren '50.

De Hollywoodgolf

Veelkleurig haar in retro Hollywood-golf uit de jaren 50
Krediet: Instagram.com/carlbrownhair.

Dit is een prachtige stijl om te proberen als je een formeel evenement moet bijwonen, maar misschien is het er een om je stylist te laten proberen - tenzij je een goede hand bent in het creëren van vloeiende golven!