Veel huiseigenaren omarmen de filosofie van ‘less is more’. Een van de belangrijkste redenen voor deze trend is de groeiende aandacht voor duurzaamheid.
Grote huizen hebben meer energie nodig om ze van stroom te voorzien, te verwarmen en te koelen. Als gevolg hiervan zijn gewetensvolle huiseigenaren op zoek naar meer kosteneffectieve en milieuvriendelijke woningen.
Zonnepanelen bieden een aantal voordelen voor het duurzaam van stroom voorzien van uw huis. Maar als u in een kleiner huis investeert, zal de structuur dan een zonne-energiesysteem kunnen ondersteunen?
Grootte zonnepaneel
De werkelijke grootte van een zonnepaneel hangt af van het aantal fotovoltaïsche cellen dat het bevat. Maten kunnen ook per fabrikant verschillen. 60”x42”x2” is de lengte, breedte en hoogte van onze zonnepanelen. zonnecellen zijn 6 “x 6”.
We kunnen dus zeggen dat de geschatte grootte van een zonnecel 1 vierkante voet is. Als vuistregel geldt dat het aantal PV-cellen op het zonnepaneel ongeveer gelijk is aan de vierkante meters van het paneel zelf.
Het gewicht van een zonnepaneel is ook afhankelijk van de grootte. De meeste zonnepanelen met 60 PV-cellen wegen ergens tussen de 38 en 41 kilo. Zonnepanelen zijn erg dun, waarbij het gehard glas en de achterkant ongeveer 40 millimeter (ongeveer 1,5 inch) meten.
Met deze berekening kunt u bepalen hoeveel ruimte een reeks zonnepanelen op uw dak in beslag neemt. Vergelijk de vierkante meters van uw dak met het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft om de totale omvang van uw zonne-energiesysteem te bepalen.
Hoe groot moet mijn zonnepaneelsysteem zijn?
Het berekenen van de grootte van een zonnepaneel voor woningen omvat meer dan alleen de fysieke afmetingen van de panelen. De belangrijkste berekening betreft het optimaliseren van het systeem voor de energiebehoeften en het verbruik van uw huis.
Volgens gegevens van de Amerikaanse Energy Information Administration verbruiken Amerikaanse huishoudens gemiddeld 10.649 kWh (kilowattuur) per jaar. Dit aantal varieert per huishouden, geografische locatie en andere factoren, maar het gemiddelde is een nuttig startpunt voor wat basisberekeningen.
Stel dat uw huis in Denver jaarlijks 10.649 kWh elektriciteit verbruikt. Krachtige zonnepanelen van LG genereren gemiddeld 385 watt energie per uur. Volgens ClimaTemps.com krijgt Denver gemiddeld 3.115 uur zonlicht per jaar.
3.115 uren zonlicht x 385W = 1.199 kWh per jaar
Als de omstandigheden optimaal zijn (dwz uw huis krijgt elke dag maar liefst 8 uur zonlicht), heeft u negen zonnepanelen op het dak van uw huis nodig om de energie op te wekken die uw huishouden dat jaar nodig heeft. Negen zonnepanelen met 60 cellen (6' x 10') nemen 540 vierkante voet in beslag. Bij een gemiddeld huis zou dit systeem ongeveer 30 procent van het dak bedekken.
Deze berekeningen zijn echter gebaseerd op een aantal ideale omstandigheden. De wiskunde hier gaat bijvoorbeeld uit van 100 procent efficiëntie in de opbrengst van zonnepanelen. In werkelijkheid hebben de hedendaagse krachtige zonnepanelen een rendement tussen de 20 en 22 procent. Het maximaliseren van de blootstelling aan de zon is cruciaal om de meeste opbrengst uit zonnepanelen te halen, maar enige mate van schaduw is onvermijdelijk.
Bovendien zijn de zon- en weersomstandigheden niet altijd optimaal. Wolken en neerslag verminderen de intensiteit van de zonnestralen. Gezien het beroemde variabele klimaat in Colorado kan dit leiden tot aanzienlijke verschillen in de productie, zowel van dag tot dag als zelfs in de loop van een dag.
Als gevolg hiervan zijn er waarschijnlijk meer zonnepanelen nodig om de elektriciteit op te wekken die u nodig heeft.
Zonne-energie op maat maken: hoe u het meeste uit uw panelen kunt halen
Veel huiseigenaren spelen met het idee om zelf zonnepanelen te plaatsen. Over het algemeen is dit echter een vergissing. De berekeningen om het systeem te optimaliseren zijn ingewikkeld (zoals u hierboven kunt zien) en het is moeilijk om rekening te houden met alle factoren die de opbrengst van uw zonnepanelen kunnen beïnvloeden.
Mocht u besluiten te investeren in zonnepanelen, dan doen wij al het werk, inclusief de inrichting, installatie, vergunningverlening en aansluiting van uw systeem op het elektriciteitsnet en/of een zonnebatterij. We helpen u ook bij het aanvragen van kortingen en andere incentives bij uw plaatselijke nutsbedrijf.