Moet mijn kruipruimte geïsoleerd worden?

Redenen om uw kruipruimte te isoleren | REenergize CODe kruipruimte is een vaak over het hoofd gezien deel van het huis. Helaas kunnen er een aantal problemen ontstaan ​​als uw kruipruimte niet goed geïsoleerd is.

Vochtophoping kan invloed hebben op het comfort en de energie-efficiëntie van uw huis. Bovendien groeien schimmels en meeldauw graag in donkere, vochtige ruimtes. Deze schimmels laten sporen vrij in de lucht die een negatieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van uw gezin. Niet-afgedichte kruipruimtes zijn ook populaire bestemmingen voor insecten, knaagdieren en andere beestjes, wat mogelijk tot een plaag kan leiden.

Wat is kruipruimte-inkapseling?

Inkapseling is het proces waarbij een vochtbarrière aan de kruipruimte wordt toegevoegd. Het gaat om het leggen van een stuk versterkt plastic over de onverharde vloer van de kruipruimte en het bevestigen van de barrière aan de muren en de fundering, inclusief palen, funderingen, enz.

Als isolatieproblemen in de kruipruimte problemen opleveren voor uw woning, is inkapselen de eerste stap. De vochtbarrière zorgt ervoor dat waterdamp zich niet ophoopt en het huis binnendringt, waardoor de infiltratie van koude lucht wordt verminderd en de circulatie van schadelijke deeltjes van ongedierte, schimmels en meeldauw wordt beperkt. Door warme lucht vast te houden, kan inkapseling ook helpen voorkomen dat leidingen in de winter bevriezen.

Hoe het plafond van een kruipruimte te isoleren

Hoewel inkapseling een belangrijk onderdeel is van het isoleren van uw kruipruimte, mag de barrière niet in contact komen met het plafond van de kruipruimte. Warme lucht moet rond het plafond van de kruipruimte en de balken kunnen bewegen die de vloer erboven ondersteunen.

Zodra de vochtbarrière op zijn plaats zit, kan de isolatie worden verbeterd. De belangrijkste plaatsen om isolatie toe te voegen zijn de randbalken, die bovenop de fundering worden geplaatst en dienen als kap voor de vloerbalken of spanten. Het isoleren van de randbalken helpt de kruipruimte af te dichten, zodat er geen koude lucht naar binnen kan komen.

Het merendeel van de kruipruimtes wordt zonder isolatie gebouwd. Als er eerder isolatie is toegevoegd en deze is verslechterd, moet de oude isolatie worden verwijderd voordat er nieuw materiaal wordt toegevoegd.

Is spuitschuim geschikt voor een kruipruimte?

Er zijn twee isolatieopties geschikt voor kruipruimtes:

  1. Isolatie van spuitschuim
  2. Batts van R19 glasvezelisolatie

Van deze opties is spuitschuim om verschillende redenen superieur. Sproeischuimisolatie is bestand tegen vocht en versterkt dus de effecten van de dampremmende laag. Het vereist ook minder arbeid om te installeren, wat betekent dat de klus sneller kan worden geklaard. Zodra het spuitschuim op zijn plaats zit, vormt het een strakke afdichting die uiterst effectief is in het vasthouden van warme lucht en het buitenhouden van de kou.

Sproeischuim is geweldig voor zowel nieuwere als oudere huizen. Oude isolatie moet worden verwijderd voordat het nieuwe materiaal wordt geïnstalleerd, maar de resultaten zijn dramatisch en overweldigend positief.

Huiseigenaren met een beperkt budget kunnen kiezen voor R19-isolatie. Hoewel het goedkoper is dan spuitschuim, duurt het langer om glasvezelisolatie te installeren. Glasvezel heeft ook een slechte weerstand tegen vocht, dus het is essentieel om te investeren in isolatie met een dampremmende laag.

Zelfs met een dampremmende laag kan R19-isolatie snel verslechteren als uw kruipruimte vochtig is of als de matten niet op de juiste manier zijn geïnstalleerd. Over het algemeen is het in uw belang om samen te werken met een deskundig isolatiebedrijf, ongeacht welk materiaal u kiest.

Als u een kruipruimte zonder isolatie heeft, kunnen er veel problemen ontstaan. Naast de hoge kosten voor het verwarmen en van stroom voorzien van uw huis, zijn er nog andere mogelijke problemen:

  • Het kan zijn dat u koude vloeren heeft.
  • Het kan zijn dat u een vochtige of muffe geur in huis opmerkt.
  • Blootstelling aan schimmelsporen kan allergieën verergeren en leiden tot frequente sinus- en luchtwegaandoeningen.
  • Insecten, muizen en andere wezens kunnen zich in de kruipruimte nestelen, waardoor de luchtkwaliteit verslechtert en mogelijk uw huis beschadigd raakt.
  • In extreme gevallen kan structurele schade optreden; Mogelijk merkt u scheuren in de fundering, ramen en deuren die moeilijk te openen en te sluiten zijn, en andere ernstige problemen.

Wij passen isolatie-upgrades aan uw behoeften en doelstellingen aan. En dankzij onze transparante prijzen weet u vooraf hoeveel verbeteringen u gaan kosten.

BESTE EN GOEDKOOPSTE PRIJSVERGELIJKER - PRODUCTEN VERGELIJKEN EN MAKKELIJK OVERSTAPPEN
Logo