...

HOE VALSE WIMPERS TE VERWIJDEREN

HOE VALSE WIMPERS TE VERWIJDEREN

Dames, het juiste paar falsies is de gemakkelijkste manier om je uiterlijk in een kwestie van seconden te veranderen. Of je nu een strip-lash, een halve strip of zweep clusters speelt - het is allemaal leuk en leuk totdat je ze echt moet uitschakelen aan het eind van de nacht. Het verwijderen van valse wimpers is een delicaat proces en als u niet voorzichtig bent, riskeert u uw natuurlijke wimpers weg te halen. Het vergt oefening en vaardigheid om nepwimpers op de juiste manier aan te brengen, en er is net zoveel vaardigheid in nodig om ze vakkundig te verwijderen. Als je wilt leren hoe je je falsies kunt uittrekken zonder je natuurlijke wimpers te beschadigen, lees dan verder voor meer informatie.

Verschillende soorten valse wimpers

Voordat we verdergaan met onze tutorial, is hier een overzicht van de verschillende soorten falsies. Als u een beginner bent, maakt u kennis met de meest voorkomende soorten valse wimpers hieronder.

 • Strip Lashes
HOE VALSE WIMPERS TE VERWIJDEREN

Shutterstock

Strip wimpers zijn de meest populaire en conventionele soort van falsies. Ze zijn er in verschillende stijlen en maten - dus of u nu een natuurlijker uiterlijk wilt hebben of een volledig glamoureuze look wilt, de opties zijn oneindig. Deze zijn ook het gemakkelijkst aan te brengen met een hoogwaardige wimperlijm.

 • Individual Lashes
HOE VALSE WIMPERS TE VERWIJDEREN

Shutterstock

Individuele of clusterwimpers worden ook met een kleefstof aangebracht. In tegenstelling tot stripwimpers zijn deze echter behoorlijk lastig om aan te trekken en te verwijderen. Omdat ze in één keer op meerdere wimpers worden aangebracht, kan hun basis volumineus worden van de lijm. Dit heeft de neiging om de follikelspanning te veroorzaken.

 • Wimper uitbreidingen
HOE VALSE WIMPERS TE VERWIJDEREN

Shutterstock

Voor wimperverlengingen of semi-permanente wimpers is een professionele wimperestheticus nodig. Als het om uitbreidingen gaat, worden valse wimpers direct aan uw natuurlijke wimpers gebonden. Deze gaan ongeveer 4 tot 5 weken mee. Thuis verwijderen is nooit een goed idee vanwege het verbindingsproces. Je moet naar de lash-salon voor veilige verwijdering - het is ook snel en goedkoop!

Nu je alles weet over de verschillende soorten valse wimpers, is hier een eenvoudige tutorial die je door het proces van het verwijderen van nepwimpers direct thuis begeleidt.

 

VIND HIER ALLES VOOR JE HAAR

     

Hoe valse wimpers te verwijderen

Wat je nodig hebt
 1. Olievrije oogmake-up remover
 2. Wattenstaafjes

Stapsgewijze zelfstudie met afbeeldingen

Stap 1: maak de lijm los

HOE VALSE WIMPERS TE VERWIJDEREN

Youtube

Begin met het onderdompelen van een Q-tip in een olievrije oogmake-up remover. Wrijf vervolgens zachtjes over de Q-punt langs de basis van uw wimperlijn om de kleefstof los te maken.

Stap 2: Verwijder voorzichtig de nepwimpers

HOE VALSE WIMPERS TE VERWIJDEREN

Youtube

Hier komt het lastige deel - houd voorzichtig de buitenste hoek van je valse wimper vast en haal het van je oogleden (heel langzaam!). Neem hier de tijd voor en wees voorzichtig en zorg ervoor dat je je kostbare natuurlijke wimpers niet uittrekt.

Dezelfde techniek werkt ook voor individuele wimpers. Behalve, je moet des te nauwkeuriger en voorzichtig zijn met zweep clusters

Wimperextensies thuis verwijderen

Het beste wat u kunt doen als u uw wimperextensies wilt verwijderen, is door naar de salon te gaan. Professionals gebruiken een speciaal oplosmiddel dat elk haar verwijdert zonder uw natuurlijke wimpers te verwijderen. Dit is vrij onmogelijk om alleen te doen. Als je echter maar een paar wimpers nodig hebt om op te stijgen, kun je deze verwijderingstechniek proberen met kokosolie. Als alternatief kunt u ook olijfolie, vaseline of babyolie gebruiken als u geen kokosolie kunt bemachtigen.

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat u al uw oogmake-up verwijdert, zodat u duidelijk kunt zien waar uw natuurlijke wimpers eindigen en de extensions beginnen.

 1. Vul een kom met heet water, leg een handdoek om je hoofd en geef je gezicht een stoom van 5-10 minuten. Dit helpt de extensies los te maken.
 2. Drenk een wattenschijfje in kokosolie en houd het ongeveer een minuut boven je oog.
 3. Veeg het voorzichtig langs uw wimperlijn totdat u de verlengstukken ziet vallen en op het wattenschijfje blijft plakken.
 4. Veeg je gezicht af met een vochtige doek en spoel af met warm water om overtollige olie te verwijderen.

Je kunt deze techniek ook proberen met een wimperlijmoplosser in plaats van kokosolie. Het is verkrijgbaar in de meeste drogisterijen en wimpersalons.

Als je je zorgen maakt over het beschadigen van je echte wimpers in het kader van je normale falsies- en verwijderingsfeest, zijn hier enkele tips en trucs waar experts zwepen.

Tips: valse wimpers verwijderen zonder uw Naturals te beschadigen

 • Pas je valse wimpers op de juiste manier toe

De manier waarop je je wimpers verwijdert, is afhankelijk van hoe je ze hebt aangebracht. Strookwimpers zijn ontworpen om zo dicht mogelijk bij uw wimperlijn te gaan, maar niet erop. Veel van ons hebben de neiging om ze in de natuurlijke wimperlijn te drukken. Dit is een grote nee-nee! Laat de lijm nooit op je echte wimpers vallen.

 • Gebruik goede kwaliteit lijm

Gebruik geen goedkope lijm. Kies een lijm rekening houdend met uw oogmakeup voorkeuren en gevoeligheidsproblemen. U kunt ook kiezen tussen borstelapplicators en tubes. Als je gevoelige ogen hebt, gebruik dan een latexvrije formule.

 • Gebruik altijd olie

Laat je valse wimpers na een lange dag niet onoplettend van je afkomen. Masseer wat kokosolie op je wimpers en laat het een tijdje weken. Dit verzacht de lijm en laat de wimpers moeiteloos afglijden.

 • Verwen je natuurlijke wimpers

Regelmatig nep wimpers aantrekken of extensies krijgen, zal zijn tol eisen van je natuurlijke wimpers. Zorg ervoor dat je goed voor je wimpers zorgt door elke nacht een groeiserum te gebruiken. Ook is het toevoegen van supplementen aan uw dieet een uitstekende manier om de gezondheid van uw haar en huid te ondersteunen.

 • Bewaar ze op de juiste manier

Als je je nep wimpers opnieuw gaat gebruiken, bewaar ze dan goed. Gooien in je make-up tas is geen geweldig idee - ze kunnen vies worden en je een ooginfectie geven.

 

VIND HIER ALLES VOOR JE HAAR