...

Hoe u de beste soorten kapsels voor uw gezichtsvorm kunt vinden


In deze tijd is er echt geen goed of fout als het gaat om het beslissen welk kapsel je wilt dragen. Met oneindig veel kapsels uit daar kun je elke stijl uitproberen die je leuk vindt en zelfs nieuwe creëren die nog niet bestaan! Sommigen vinden het misschien prettig om zich aan de regels te houden terwijl ze op zoek zijn naar opties die hun gezichtstype aanvullen en flatteren.

Hulp nodig bij het vinden van een nieuw kapsel dat je gezicht flatteert? U bent op de juiste plek! Zoek allereerst uw gezichtstype door voor een spiegel te gaan staan ​​en uw gezicht op de spiegel te schetsen met een Chinese stift of een lipliner. Doe een stap achteruit en evalueer de vorm die je hebt gemaakt. Was het een hart, ovaal, cirkel of vierkant? Lees daarna verder om enkele van onze favoriete kapsels voor jouw gezichtstype te vinden:

De juiste soorten kapsels vinden voor elke gezichtsvorm

RONDE GEZICHTSTYPENMet een gelijkmatige vorm rondom de omtrek heeft de ronde gezichtsvorm een ​​solide structuur. Kapsels die afstand nemen van de vollere delen van je gezicht, zoals de wangen, werken het beste. Blijf uit de buurt van kapsels met één lengte, omdat ze de volheid van je gezicht tot je belangrijkste kenmerk kunnen maken. Gelaagde kapsels voegen breedte en diepte toe aan je gezicht. Probeer een kort kapsel met taps toelopende uiteinden.

kapsels voor elk gezichtstype brunette lob pony
Mix je kapsel met een pony of subtiele laagjes om volheid op een rond gezicht te bagatelliseren. Fotocredit: Dvora

1. Subtiele lagen

Voeg subtiele laagjes toe aan je snit om de illusie van een langere gezichtsvorm te creëren. Stijlen zoals golven en getextureerde looks zijn ideaal als je de aandacht wilt afleiden van je ronde gezichtsvorm. Om je look te behouden, zou een van je favoriete stylers een volumespray moeten zijn, zoals TRESemmé One Step Volume 5-in-1 Volumizing Mist.

TRESemmé One Step Volume 5-in-1 volumemist
gezichtstypes: krullend natuurlijk haar op rond gezichtstype
Natuurlijke krullen passen bij elk gezichtstype.

2. Kort en krullend

Probeer deze opsteekkapsel aan de zijkant op natuurlijk krullend haar om symmetrie te creëren in je ronde gezichtsvorm. Breng aan om je krullen te definiëren TRESemmé Flawless Curls Defining Gel door je lokken terwijl ze schoon en vochtig zijn, en laat ze vervolgens aan de lucht drogen of gebruik een diffuser.

TRESemmé Flawless Curls Defining Gel Front Bottle
gezichtstypes ronde micropony
Ga voor micro om je gezicht langer te maken. Fotocredit: indigitalimages.com

3. Micropony

Hier is iets dat je misschien niet weet: hoewel een micropony niet ieders kopje thee is, heeft de stijl voor velen wel een doel. Probeer deze versie van de pony om je gezichtsvorm langer te maken.

gezichtstypes ronde pixie
Omarm je gezicht.

4. Pixie-snit

Ben je helemaal op zoek naar de kapsels die je gezichtsvorm laten opvallen? Je kunt niet fout gaan met een pixie-kapsel. Ga heel kort en voeg lagen toe om je korte 'do' beweging en body te geven.LANGE GEZICHTSTYPENDeze gezichtsvorm is slank met een delicate structuur. Het ideale kapsel voor deze gezichtsvorm zal helpen om uw gezicht breder te maken en het lange uiterlijk weg te nemen. Krullende en golvende kapsels werken in uw voordeel door u een meer elliptische vorm te geven. Probeer een lang, volumineus en krullend kapsel uit.

kapsels voor elk gezichtstype lang bruin ombre
Lange lagen met pony die het gezicht omkadert, voegen breedte toe aan een langwerpig gezichtstype. Fotocredit: Dvora

5. Lange lagen

Fake het uiterlijk van lange lagen op je haar, maar voeg krullen of golven toe aan een paar delen van je haar. Deze techniek helpt bij het creëren van de illusie van een bredere gezichtsvorm bij langwerpige gezichtstypes.

gezichtstypes: uitbarstingen op langwerpige gezichten
Volumineuze uitbarstingen voegen de juiste hoeveelheid breedte toe aan uw gezichtsvorm.

Volumineuze blowout-stijlen werken goed met langwerpige gezichtsvormen. Doe een blowout thuis om die salonlook te creëren waar je van houdt in een dubbeltje!GEZICHTSTYPEN VAN HET HARTDe ogen en de wangen zijn het middelpunt van aantrekking voor deze gezichtsvorm. Kies voor kapsels waarbij deze kenmerken van je gezicht centraal staan. Korte lagen op een kort kapsel zouden je gezichtsvorm geen dienst bewijzen, dus kies voor langere lagen die de aandacht vestigen op je beste eigenschappen. Binnen de hartvormige gezichtsvorm is de kin voor velen nogal puntig of prominent. Lagen die vol lichaam en golven zijn, flatteren je gezichtskader. Geef een gelaagd kapsel van gemiddelde lengte met een zijwaarts vallende pony een kans.

kapsels voor elk gezichtstype blonde balayage lang haar
Door je haar uit je gezicht te houden, vestig je de aandacht op de ogen en wangen van een hartvormig gezicht. Fotocredit: Suzanne Cohen Photography

7. Uitgegroeide lob

Lobs zijn geweldig voor hartvormige gezichtsvormen. Naarmate het kapsel uitgroeit, ziet het er nog beter uit en accentueert het uw gezichtskader. Om eventuele lijnen te verzachten, kiest u voor het toevoegen van golven of krullen aan uw uiteinden.

gezichtstypes: hartgezicht zachte krullen
Verzacht je gezichtsvorm rondom met kussenzachte krullen.

8. ZACHTE KRULLEN

Probeer een leuke en flirterige look zoals zachte krullen. Gebruik je krullen om de vorm van je hartvormige gezichtsvorm te omlijsten en te accentueren. Stel haar in met TRESemmé Compressed Micro Mist Hairspray Extend Hold Level 4 om je krullen uithoudingsvermogen te geven.OVALE GEZICHTSTYPENEr wordt gezegd dat deze gezichtsvorm de meest veelzijdige van alle gezichtsvormen is, omdat de gezichtsstructuur van boven naar beneden in balans is - smal bij de slapen en langs de kaaklijn. Kapsels die in verschillende lengtes worden aangeboden, zullen allemaal in uw voordeel werken. Om het meeste uit een kort kapsel op een ovale gezichtsvorm te halen, kiest u voor lagen die de gelaatstrekken benadrukken die u wilt benadrukken. U kunt bijvoorbeeld om lagen vragen die uw ogen of uw lippen accentueren. Je wilt wegblijven van kapsels die te zwaar of te volumineus zijn aan de bovenkant van je haar, omdat ze je gezichtskader er langer uit laten zien. Kies voor een stompe snit.

kapsels voor elk gezichtstype ananashaar
Speel met opgestoken kapsels op een ovaal gezichtsframe om te pronken met andere gelaatstrekken die je wilt benadrukken. Fotocredit: Suzanne Cohen Photography

9. Updo-stijlen

Wat is een betere manier om je ovale gezichtsvorm op de voorgrond te plaatsen dan met een opsteekkapsel? Trek het haar omhoog in een knot of een gekrulde paardenstaartstijl.

gezichtstypes: lage knot
Ik heb nog nooit een gezichtstype ontmoet waar deze look niet voor werkte. Fotocredit: indigitalimages.com

10. Laag knot

Lage paardenstaarten en knotjes zijn ook geweldig op ovale gezichtsvormen. Draag dit kapsel als je op zoek bent naar een kapsel dat geschikt is voor serieuzere gelegenheden.VIERKANTE GEZICHTSTYPENDeze gelijkzijdige gezichtsvorm heeft meestal een breed voorhoofd, wangen en kaaklijn. Het doel van deze gezichtsvorm is om de verzachtende techniek te gebruiken. Gebruik kapsels die elke eigenschap verzachten die u wilt bagatelliseren. Een kapsel met lagen die het gezicht omkaderen, helpt bijvoorbeeld om de scherpe randjes van je kaaklijn te halen. Vermijd kapsels en kapsels met één uniforme lengte. Dit zal alleen maar meer aandacht vestigen op uw gezichtsvorm en uw gezichtskader een meer vierkant en hoekig uiterlijk geven. Met andere woorden, het klassieke bobkapsel is misschien niet de beste keuze; probeer een lang gelaagd kapsel uit dat je gezicht omlijst.

blonde balayage
Uit het midden geplaatste delen en een lange pony voegen dimensie toe aan een vierkant gezicht. Fotocredit: Dvora

11. Niet-gecentreerde onderdelen

De manier waarop je je haar scheidt, kan helpen de perfecte symmetrie te compenseren die van nature hoort bij je vierkante gezichtsvorm. Probeer een excentrische haarscheiding om dimensie toe te voegen.

gezichtstypes: kort haar
Laat die sterke kaak achter je kortere weg uitsteken. Fotocredit: indigitalimages.com

12. Kort haar

ovaal gezicht kort kapsel
Ovale gezichten kunnen ook korte kapsels rocken.

Er is een manier om weg te komen met het dragen van een kortere weg, en wij hebben de formule voor jou. Gebruik golven om harde lijnen rond uw kaakgebied te verzachten en de perfect vierkante vorm van uw gezicht te doorbreken door een kant van het haar achter uw oor te trekken.

Beste kapsels voor verschillende haartypes

Uw gezichtsvorm is niet het enige waarmee u rekening moet houden bij het vinden van welk kapsel het beste bij u past. Je haartype zal je vertellen welke stijlen je moet kiezen en ook moet vermijden! Als je dun haar hebt, moet je te veel laagjes vermijden, dus geef de voorkeur aan stompe en korte kapsels, zoals een bob die kracht in je lengte behoudt.

Als je halflang haar hebt, kun je verschillende lengtes gebruiken. Ik zou je sms'en om te helpen met bewegen en geen gewicht weg te nemen. Ten slotte, als je gezegend bent met dik haar, kun je echt uit je dak gaan met laagjes, zolang het je haar maar beter handelbaar maakt, en ik zie je wel met de dagelijkse styling.