...

Hoe een chignonbroodje te maken


Het is tijd om BFFE's te worden met de chignon 'do. Een chignon of chignon knot is een kapsel met een lage knot in de nek. De naam van dit kapsel komt van de Franse uitdrukking 'chignon du cou', wat zich vertaalt naar 'nek in de nek'.

Wist je dat knots nu groot zijn? Dankzij Sofia Richie (op haar trouwdag) en Elle Fanning (op het Filmfestival van Cannes 2023) zijn knots terug en blijven ze.

De lage chignon-look is een verfijnde en verfijnde stijl die bij de meeste haartypes past en is ideaal voor bruiloften, proms en feesten - of gewoon om een ​​vleugje Parijse elegantie aan uw kantoorstijl toe te voegen.

Gefascineerd? Hier is onze go-to-gids voor het chignonknot en onze favoriete looks ...

Aanbevolen video

ATH-video


1

Sectie Haar.

Maak twee secties aan de voorkant – je kunt haarclips gebruiken om ze vast te zetten.

Een roodharige vrouw die haar scheiding maakt

2

Maak een paardenstaart.

Borstel het achterste gedeelte in een lage paardenstaart en zet vast met een elastische band.

De achterkant van een roodharige vrouw die een paardenstaart maakt

3

Stropdas Einde Van Paardenstaart.

Zet het uiteinde van je paardenstaart vast met een elastische band.

De rug van een roodharige vrouw die haar paardenstaart vastbindt

4

Rol en stop paardenstaart.

Lus en rol je paardenstaart om een ​​chignonvorm te creëren en zet vast met haarspelden.

De rug van een roodharige vrouw die een chignonknot vastspeldt

5

Draai je voorste secties.

Lus en rol je paardenstaart om een ​​chignonvorm te creëren en zet vast met haarspelden.

Een roodharige vrouw die haar scheiding maakt

8 elegante chignon-haarstijlen om te proberen

Als er één ding is waar we van houden met chignons, dan is het dat er zoveel verschillende variaties zijn om uit te kiezen. Van ingewikkeld gevlochten opsteekkapsels tot meer ongedaan gemaakte, rommelige knotjes, er is een look die bij elke gelegenheid past. Blijf scrollen om enkele van onze favoriete chignon-haarstijlen te zien, allemaal perfect voor je volgende chique gelegenheid.

Klassiek laag knot

Donkerharige vrouw met een klassiek laag knotje met krullende gezichtskaders
Een echte klassieker. Krediet: Rupert Laycock

Soms is minder echt meer en deze verbluffende maar toch eenvoudige lage knot bewijst dit zeker. Met de voorpanden weggelaten en gekruld, voegt het een etherische, vrouwelijke toets toe, waardoor het absoluut perfect is voor elke bruids- of bruidsmeisjeslook.

Retro krullende chignon

Vrouw met bronde gemarkeerd haar in een retro krullende chignon
Oh-zo-retro. Krediet: Rupert Laycock

Kanaliseer de glamour van sterren als Bette Davis en Rita Hayworth met deze retro-geïnspireerde chignon. Door je haar te krullen voordat je het weer in model brengt, kun je extra textuur en volume toevoegen en het die finishing touch geven.

Verpakte chignon

Roodharige met een gewikkeld chignonkapsel
Een elegante uitstraling. Krediet: Rupert Laycock

Dit is weer een simpele draai aan de klassieke chignon die perfect is voor zowel bruiloften als verfijnde aangelegenheden. Laat eerst 1 tot 2 centimeter haar weg bij je slapen. Begin dan met het maken van je chignon in de nek voordat je de basis verbergt met de strengen die je opzij hebt gelegd. Doe dit door de secties diagonaal kriskras te kruisen en de uiteinden onder de chignon vast te zetten met haarspelden.

Chignon met twists

Twist chignon dames met vlecht, naar de zijkant gericht
Maak je klaar om te draaien. Krediet: Rupert Laycock

Als je het idee van een gevlochten chignon leuk vindt, maar je niet erg zelfverzekerd voelt qua vlechten, dan is dit 'doen' het antwoord. Laat twee kleine plukjes haar los aan de voorkant, bij je slapen. Trek de rest van je haar in een lage paardenstaart, draai het dan in een knot en zet het vast met spelden. Om te eindigen, neem je elk plukje haar en verdeel je het in tweeën, waarbij je het terugdraait in de richting van de knot. Wikkel de uiteinden rond de basis en verberg eronder met meer spelden en voilà: een snel en gemakkelijk gedraaide chignon.

Nederlandse Vlecht Chignon

Blonde vrouw met een Nederlands gevlochten knotkapsel
Je kunt niet fout gaan met een combinatie van Nederlandse vlecht en chignon. Krediet: Rupert Laycock

Laat je niet afschrikken door de ingewikkelde esthetiek van deze vlecht. Geloof het of niet, het is eigenlijk makkelijker dan het lijkt! Begin gewoon met het weven van een Nederlandse vlecht aan één kant, werk je een weg naar de achterkant van je hoofd en zet vast met een haarelastiekje. Maak vervolgens je chignon met je paardenstaart en speld je haar vast om de basis te verbergen.

toni and guy zeezout texturiserende spray

Tip: Om het gemakkelijker te maken om je haar te vlechten, spray TONI&GUY Textuurspray met zeezout over je manen om je lokken extra grip te geven.

Gevlochten chignon

Blonde vrouw met een laag gevlochten knotje
Gewoon verbluffend. Krediet: Rupert Laycock

De gladde look en de nette gevlochten details geven dit kapsel een ballerina-achtige elegantie. Het enige wat je hoeft te doen is je haar vlechten, het om zichzelf heen wikkelen in een standaard knotformaat en het vastspelden op je hoofd tot het volledig vast zit.

Rommelig gevlochten knot

Blond rommelig gevlochten laag chignon knot kapsel
Wij houden van de rommelige look. Krediet: Rupert Laycock

De perfect ongedaan gemaakte stijl van dit rommelige knot zorgt voor een meer ontspannen optie terwijl het nog steeds formeel is. Om deze look te bereiken, moet je een vergelijkbare techniek beheersen als de gevlochten chignon, maar maak deze keer de vlecht losser en voel je vrij om je stijl te pannenkoeken voordat je hem ronddraait en op je hoofd speldt.

Geknoopte chignon

Vrouw met lichtbruin haar in een geknoopt chignonkapsel met gekrulde haarlokken
Een tijdloze knoop. Krediet: Rupert Laycock

Deze geknoopte knot geeft een unieke twist aan de klassieke gevlochten knot voor een frisse en moderne look. Allereerst wil je ervoor zorgen dat je haar glad en glad is, en dan een strakke lage paardenstaart maken. Trek met je rechterhand je paardenstaart rond je linkerhand (naar links, tegen de klok in) in een volledige cirkel, trek dan de uiteinden door het midden voor de knoop en stop het onder het knotje. Speld tot slot de look strak op je hoofd.