...

De complete krul haartype gids welke soort krulhaar heb jij?

De complete krul haartype gids welke soort krulhaar heb jij?

Voorbij zijn de dagen dat de enige haarproducten waar een meisje naar kon grijpen waren mousse en haarlak. Nu de haarindustrie explosief groeit als nooit tevoren, zijn er elke dag talloze haarproducten die elke denkbare haartype verzorgen. Er zijn producten om volume aan je haar toe te voegen en er zijn producten om ze af te vlakken. Er zijn dingen die je kunt gebruiken om je haar te hydrateren en zo om het minder vet te maken. Er zijn verschillende producten die werken om je krullen te definiëren en een hele reeks om het er glad uit te laten zien. Nu zul je misschien in de verleiding komen om een ​​aantal producten te kopen die er vaag uitzien alsof ze je haarproblemen oplossen en er het beste van hopen. Maar u kunt uzelf een hoop geld besparen door uw haartype te bepalen en dienovereenkomstig producten te kopen.

De complete krul haartype gids welke soort krulhaar heb jij?

VIND HIER ALLES VOOR JE HAAR

De complete krulhaartype gids

Voordat we die vraag beantwoorden, nemen we een beetje een geschiedenisles, zullen we? Dus de eerste persoon die de verschillende haarstructuren in verschillende typen classificeerde, was haarstylist Andre Walker. Nu, Andre Walker stijlen het haar van THE Oprah Winfrey zodat je er zeker van kunt zijn dat hij wist wat hij aan het doen was toen hij het haar in 4 verschillende haartypes verdeelde: Type 1- Straight Hair; Type 2- Golvend haar; Type 3- Krullend haar; en Type 4- Coily Hair. Dit systeem werkte goed en goed totdat mensen zich realiseerden dat golvend haar, krullend haar en kroeshaar niet hetzelfde waren. Er was een grote variatie in de grootte van de golven, krullen en spoelen die in overweging moesten worden genomen. Dus dit is waar NaturallyCurly sprong in. Ze verdeelden de haartypes in 3 meer subcategorieën elk - A, B en C - afhankelijk van de diameter van de krul.

Dus, wat IS een krulpatroon?

Simpel gezegd, een krulpatroon verwijst naar hoe krullend je haar is. Zeer losse getextureerde krullen worden 'golven' genoemd. Dan komen de meer gedefinieerde 'krullen' die een goed spiraalpatroon volgen. Ten slotte hebben we de super getextureerde kinky 'coils' die ervoor zorgen dat uw haar er veel korter uitziet dan het in werkelijkheid is vanwege de strakke krullen.

Verschillende soorten krullen - wat voor soort haar heb je?

Welnu, nu je een idee hebt van wat de 4 verschillende soorten haar zijn, laten we alle subcategorieën in detail bekijken om je te helpen exact het type krullend haar te vinden dat je hebt!

TYPE 1 - RECHTE HAAR

De complete krul haartype gids welke soort krulhaar heb jij?

.

Afbeelding: Instagram

VIND HIER ALLES VOOR JE HAAR

Je moet denken wat steil haar aan het doen is op een handleiding voor krullen. Nou, type 1 steil haar verwijst naar de afwezigheid van krullen. Dit haartype reflecteert het meeste licht en heeft dus de meeste glans. Het is ook de meest olieachtige haartextuur, aangezien de talg (natuurlijke oliën) gelijkmatig worden verdeeld van de wortels naar de toppen van het haar, zonder dat krullen als barrière fungeren.

Haarverzorgingstips voor type 1 - steil haar

 • Was je haar driemaal per week met een zachte sulfaatvrije shampoo om de overtollige olie en vet eruit te verwijderen zonder je uiteinden uit te drogen.
 • Blijf uit de buurt van dikke, romige conditioners, omdat ze je haar alleen maar zullen verzwaren. Kies in plaats daarvan voor lichtgewichtformules om je haar te conditioneren en hydrateren.
 • Droge shampoos zijn een geweldige manier om olie en zweet tussen de shampoos te verwijderen, vooral direct na trainingssessies en andere inspannende activiteiten.
 • Borstel altijd je haar terwijl je het omhoog borstelt om meer body en volume toe te voegen. Texturerende sprays en lichtgewicht mousses kunnen u ook helpen dit resultaat te bereiken.
 • Een platte peddelborstel zou je favoriete wapen moeten zijn wanneer je tegen statisch en kroes wilt vechten en je rechte lokken wilt verzachten.

TYPE 2 - GOLVEND HAAR

De textuur van golvend haar valt ergens tussen recht en gekruld. Dit type haar ligt plat en recht aan de wortels en vormt lussen wanneer het naar beneden gaat. Deze losse lussen volgen een lui S-vormig patroon en voegen het kleinste beetje krulling aan je haar toe. Golvend haar is minder glanzend dan steil haar, maar weerspiegelt zeker meer licht dan type 3 krullend haar. Het is ook meer vatbaar voor kroezen dan steil haar.

2A Golvend haar

De complete krul haartype gids welke soort krulhaar heb jij?

.

Shutterstock

Type 2a golvend haar heeft een fijne en losjes warrige textuur. Het kan bijna rechtdoor gaan, behalve dat het de lichtste golvende buiging heeft. Type 2a haar kan gemakkelijk recht of gekruld worden gestyled met behulp van verwarmingsgereedschap. Een lichtgewicht mousse en zeezoutspray zijn de beste producten om volume en textuur aan dergelijk haar toe te voegen.

2B Golvend haar

De complete krul haartype gids welke soort krulhaar heb jij?

.

Afbeelding: Instagram

Als je haar recht is en vlakker bij de wortels en overgaat in meer gedefinieerde S-vormige golven van middenlengtes tot de uiteinden, dan heb je golvend haar van type 2b. Dit type haar is iets moeilijker te stylen en heeft kroezen op de bovenkant van het hoofd. Mousses en gels werken wonderen met het definiëren van type 2b-golven.

2C golvend haar

De complete krul haartype gids welke soort krulhaar heb jij?

Afbeelding: Instagram

Type 2c-golven beginnen direct vanaf de wortels en hebben meer gedefinieerde golven dan het 2a en 2b haar. In feite kunnen ze ook een paar goed gewikkelde ringletkrullen in zich hebben. Dit type haar heeft de neiging dik te zijn en is meer vatbaar voor kroezen. Een haarverspreider doet wonderen bij het ontplooien van deze golven in al hun glorie.

Haarverzorgingstips voor Type 2 - Golvend haar

 • Leave-in serums en mousses zijn een must voor mensen met golvend haar om hun kroezen te bestrijden. Deze producten helpen ook bij het definiëren van de golven zonder ze te zwaar te belasten.
 • Was je haar 2-3 keer per week met lichtgewicht shampoos en conditioners specifiek gemaakt voor golvend haar.
 • Aangezien mensen met golvend haar over het algemeen meer warmtestylinggereedschap gebruiken, zoals rechttrekken en krultangen, moet u een hittebeschermer gebruiken om uw haar tegen beschadiging te beschermen.
 • Haar plopping met een zacht katoenen t-shirt is een geweldige manier om je golvende haar te drogen terwijl je er een hoop definitie aan toevoegt. Het beschermt ook je haar tegen beschadiging en breuk.
 • Breed getande kammen werken het beste als het gaat om het ontwarren van golvend haar zonder het krullende patroon te verstoren. Als u echter een puristische purist bent die zich niet kan voorstellen dat u zonder een borstel werkt, zorg er dan voor dat u voor een geventileerde borstel met zachte haren gaat.

TYPE 3 - KRULLEND HAAR

Type 3 haar is eigenlijk waar mensen aan denken als ze zich traditioneel krullend haar voorstellen. Deze krullen zijn super gedefinieerd, veerkrachtig en vormen perfecte krullen. Ze hebben heel veel volume, van de wortels tot de uiteinden. Type 3-krullen hebben echter de neiging droog te zijn omdat de krullen dienen als een barrière voor de gelijkmatige verdeling van de natuurlijke oliën over de lengte van het haar. De grootste zorg voor mensen met type 3 haar is om zich te ontdoen van hun overmatige kroezen. Ze moeten ook een goede haarroutine bedenken die definitie aan hun krullen toevoegt en voorkomt dat ze er saai en futloos uitzien.

Type 3A krullend haar

De complete krul haartype gids welke soort krulhaar heb jij?

.

Afbeelding: Instagram

Deze grote, losse krullen volgen een duidelijk S-vormig patroon en elke krul is ongeveer zo dik als een stuk trottoirkrijt. Mensen met een type 3a hebben te maken met het probleem dat ze teveel kroezen hebben en dat hun krullen de definitie verliezen.

Type 3B krullend haar

De complete krul haartype gids welke soort krulhaar heb jij?

.

Afbeelding: Instagram

Dit grof getextureerde haartype heeft krullen die iets strakker zijn gewonden en zo breed zijn als een markeerstift. Welke 3b krullen ontbreken in glans, ze ruimen meer dan goed in volume. Stylingcrèmes die speciaal zijn ontworpen om vocht te blokkeren, werken geweldig om kroezen te bestrijden en definitie aan uw 3b-krullen toe te voegen.

Type 3C krullend haar

De complete krul haartype gids welke soort krulhaar heb jij?

Afbeelding: Instagram

Vaak beschreven als kurkentrekker of kruller krullen, 3c krullen hebben de omtrek van een potlood en zijn strak samen verpakt op het hoofd. Aldus heeft dit type haar de neiging volumineus te zijn, ondanks dat het een fijne textuur heeft. Geniet van een aantal haarverlengende technieken om te voorkomen dat je 3c-krullen te veel krimpen en er korter uitzien dan ze in werkelijkheid zijn.

Haarverzorgingstips voor Type 3 - Krullend haar

 • Was je haar met natuurlijke shampoos die vrij zijn van sulfaat om te voorkomen dat ze worden uitgeloogd van de natuurlijke oliën en uitdrogen.
 • Het is noodzakelijk voor mensen met type 3 krullend haar om een ​​LOC (Liquid-Oil-Cream) methode te volgen om hun krullen voldoende gehydrateerd te houden. Deze methode omvat het regelmatig wassen van je haar met een hydraterende shampoo en conditioner, het behandelen met een natuurlijke olie en het gebruik van een krulbepalende crème om de krullen te definiëren.
 • Vermijd het rechtzetten van je haar zo veel als je kunt om je krullen te beschermen tegen hittebeschadiging.
 • Slaap op een zijden / satijnen kussensloop om je krullen tegen breuken te beschermen en de hele nacht doorgedroogd te worden.
 • Bind je haar in een lus recht bovenop je hoofd en bedek het in een zijden sjaal of muts om de definitie van je krullen tussen wasbeurten te behouden. Dit staat bekend als de ananasmethode.

TYPE 4 - COILIG HAAR

Type 4 coily hair verwijst naar strak opgerold, fijn getextureerd haar. De grove rollen van dit haartype zijn strak verpakt op de hoofdhuid en zijn dus erg volumineus. NaturallyCurly beschrijft het als "feitelijk de meest fragiele haartextuur omdat het de minste cuticula heeft om het tegen uitdroging te beschermen." Haar met coil wordt ook het haartype dat het meest krimpt vanwege de strakke krullen.

Type 4A Coily Haar

De complete krul haartype gids welke soort krulhaar heb jij?

.

Afbeelding: Instagram

Type 4a veerkrachtige spoelen zijn draadachtig en fijn gestructureerd, zoals kenmerkend is voor type 4 haar. Deze strak opgerolde spiralen volgen een S-vormig patroon en zijn ongeveer zo breed als een haaknaald. Dikke natuurlijke crèmes (zoals shea butter) werken briljant om dit haartype te hydrateren.

Type 4B Coily Hair

De complete krul haartype gids welke soort krulhaar heb jij?

.

Afbeelding: Instagram

Als je krullen een scherp Z-vormig patroon volgen en zo breed zijn als de veer in een pen, dan heb je type 4b coilahaar. Deze spoelen kunnen fijn of grof gestructureerd zijn. Het is het beste om dit type haar te behandelen met kokosolie of ricinusolie voordat je je haar wast om een ​​deel van de natuurlijke talg van je haar te behouden.

Type 4C Coily Haar

De complete krul haartype gids welke soort krulhaar heb jij?

Afbeelding: Instagram

De spoelen van het type 4c-haar lijken erg op die van 4b-haar. Het verschil ligt in het feit dat 4c-haar definitie ontbeert en meer vatbaar is voor krimp, waardoor het veel korter lijkt. Omdat het de meest delicate haartypen zijn, moet het voorzichtig worden behandeld met een romige vochtinbrengende crème voordat het wordt ontward.

Haarverzorgingstips voor Type 4 - Coily Hair

 • Bevochtig je korthaar haar om de 2-3 dagen met haarcrèmes en natuurlijke oliën. Dit lijkt misschien wat overdreven, maar u moet er rekening mee houden dat uw natuurlijke oliën niet door de lengte van uw haar kunnen dringen vanwege de strak opgerolde spiralen, waardoor uw uiteinden absoluut uitgedroogd blijven.
 • Onthoud in dat geval dat uw krulhaar minstens twee keer per maand in diepe toestand is om het voldoende gehydrateerd te houden.
 • Vermijd blowdrying je haar als het kan een aantal grote breuk veroorzaken.
 • Werk met kleine secties en gebruik een grove kam om je haar te ontwarren om te voorkomen dat je haar uit het midden breekt.
 • Draag een satijnen muts op je hoofd of slaap op een satijnen kussensloop om te voorkomen dat je zachte haar te verstrikt raakt en opdroogt terwijl je slaapt.

VIND HIER ALLES VOOR JE HAAR