...

Beste Yogamat Voor Pilates En Yoga Van Beginner Tot Gevorderd

beste yogamat

Bij yoga draait alles om minimalisme, maar zelfs de beste yogi kan profiteren van de beste yogamat… dus stel je voor hoe goed je zou kunnen zijn met de allerbeste yogamat die er nu is. Van het bieden van betere grip tot meer comfort, het verleggen van de grenzen van de kwaliteit van je yogamat zal je helpen om je eigen grenzen te verleggen en verder te gaan dan je voor mogelijk had gehouden – nou, je zult natuurlijk nog steeds het werk moeten doen.

• Waarom je yoga moet proberen

Naarmate meer en meer yogamatbedrijven opduiken, met de groeiende populariteit van de praktijk, is het geen wonder dat de matten complexer worden. Functies om op te letten variëren van grip, maat- en lijnmarkeringen tot demping, duurzaamheid, absorptie en natuurlijk milieuvriendelijkheid. Dus hoe bepaal je welke de ideale mat is voor jouw doelen?

  • Hoe zit het met het bekijken van de beste yoga-apps?
  • Blader door onze topkeuzes voor yogakleding
  • Hulp nodig? Bekijk onze lijst met de beste yoga-dvd’s

HOE JE DE BESTE YOGAMAT VOOR JE KOOPT

 De eerste beperkende factor waar u misschien aan wilt werken, is het budget. Matten variëren van een tientje tot iets meer dan honderd . Hoewel de bovenkant misschien veel klinkt, zult u zich, als u er eenmaal een hebt geprobeerd en de voordelen hebt ervaren, waarschijnlijk realiseren dat het de extra kosten waard was.

Als u bedenkt dat deze kosten over meerdere jaren zullen worden verdeeld – aangezien de matten van hogere kwaliteit langer meegaan – lijkt die prijs misschien niet zo hoog. Dat gezegd hebbende, we hebben ook een aantal geweldige betaalbare opties gevonden die veel van de voordelen van de high-end bieden, maar daarover hieronder meer.

Na kosten is grip de volgende belangrijke factor voor de meeste mensen. Hoe beter de grip, hoe meer u uw grenzen kunt verleggen zonder dat u zelf wordt afgeleid door het wegglijden op de mat of door het wegglijden van de mat op de vloer. Dit houdt ook rekening met nattigheid door zweet en hete klassen. Nogmaals, dit kan u geld besparen omdat u ook geen aparte yogamat handdoek hoeft te kopen, als de mat al zweetvriendelijk is,

Grootte is een andere belangrijke overweging. Misschien wil je de grootst mogelijke mat, zodat je je kunt uitstrekken zonder de rand te bereiken – en ook een beetje meer kostbaar terrein markeert in die yogastudio. Maar grootte betekent meer om mee te nemen, dus het overwegen van meer draagbare opties, vooral als u veel onderweg bent, is ook een factor.

beste yogamatten

Yoga kan je flexibiliteit verbeteren en een positieve invloed hebben op je lichaamscomfort

(Afbeelding tegoed: Yoga Lead)

Een overweging waarvan u misschien niet dacht dat het belangrijk was, zijn lijnmarkeringen. Veel matten bieden deze nu aan om u te helpen uw handen en voeten uit te lijnen, zodat u weet dat u symmetrisch bent. Dit is ideaal voor mensen met een onbalans of iedereen die net begint en er zeker van wil zijn dat ze onmiddellijk de goede kant opgaan.

Comfort is een ander enorm gebied om te overwegen. Als je pijn in je knieën of voeten hebt bij het doen van een voorovergebogen houding, zoals een kameel, dan wil je een iets dikkere mat voor opvulling. Dat gezegd hebbende, ga te dik en wanneer je op één been in de boom balanceert, zul je merken dat die sponsachtigheid je wiebelt, een extra uitdaging, zeker, maar misschien niet een die je nodig hebt.

Eindelijk, maar misschien wel het allerbelangrijkste, milieuvriendelijkheid. Veel yogabedrijven zijn er nu trots op dat ze milieuvriendelijke materialen en processen gebruiken om de minimale impact op de planeet achter te laten bij het maken van hun matten. Het resultaat kan soms een compromis in kwaliteit of een bijzonder sterke geur betekenen. Het kan ook betekenen dat een zachter reinigingsproces nodig is. Dat is allemaal meegenomen in ons testproces. Dus, met dat alles in gedachten, hier zijn de beste yogamatten die er nu zijn.

ONZE SELECTIE VAN DE BESTE YOGAMATTEN DIE JE KUNT KOPEN

Beste yogamat: de Lifeorme yogamat

(Afbeelding tegoed: Liferom)

1. DE LIFORME YOGAMAT

Gewoon de beste yogamat die je kunt kopen

SPECIFICATIES
Beste voor: grip
Materiaal: natuurlijk rubber
Gewicht: 2,5 kg
Dikte: 4,2 mm
Afmeting: 185 x 68 cm
REDENEN OM TE KOPEN

+ Geweldige grip+ Uitstekende ondersteuning+ Handige lijnmarkeringen

blank

blank

Liform slaagt erin een milieuvriendelijke mat van natuurlijk rubber aan te bieden die ook grip biedt en droge of zelfs zweterige lessen geeft. De lijnmarkeringen, genaamd AlignForMe, helpen je de perfect uitgelijnde positie te vinden, van Warrior One tot Down Dog. Dit geeft u het vertrouwen dat u alles goed doet – dankzij die geruststelling strekten we ons zelfs verder uit.

De extra breedte en lengte van deze mat over sommige standaardaanbiedingen geeft je ook een veiliger gevoel. De dikte is ideaal, genoeg comfort voor je knokige stukjes, terwijl hij slank genoeg blijft voor gemakkelijk transport en wiebelvrije balansposities.

Het PVC-vrije materiaal is biologisch afbreekbaar in slechts een jaar, maar de mat gaat jaren mee als je het goed behandelt. Het materiaal ruikt niet, zoals sommige anderen, maar de absorptie van zweet is uitstekend – maar je moet dit wel regelmatig afvegen om het zo te houden.

Beste yogamat: Yogi Bare Paws

(Afbeelding tegoed: Yogi Bare)

2. YOGI BARE PAWS YOGAMAT

Geweldige milieuvriendelijke, gripmat tegen lagere kosten dan een Liforme

SPECIFICATIES
Beste voor: grip op een beperkt budget
Materiaal: Natuurlijk PU-rubber
Gewicht: 2,5 kg
Dikte: 4 mm
Afmeting: 180 x 66 cm
REDENEN OM TE KOPEN

+ Fantastische grip+ Handige uitlijnmarkeringen+ Milieuvriendelijk

blank

blank

Als je het milieuvriendelijke natuurlijke rubber wilt van een eersteklas yogamat die uitstekende grip biedt, zowel nat als droog, maar je wilt het allemaal met een beperkt budget, dan is de Yogi Bare Paws iets voor jou.

Op de een of andere manier is het de Yogi Bare-bende gelukt om vrijwel hetzelfde materiaal als Lifeorm aan te bieden, maar tegen een veel lagere prijs. Natuurlijk is het iets kleiner en ook dunner, maar de grip is er nog steeds. Lijnmarkeringen zijn niet zo nuttig, maar er zijn er nog een paar die helpen bij de basisbewegingen. 

Er is genoeg ondersteuning van de dikte, maar het heeft soms de neiging om een ​​beetje te bundelen, wat betekent dat je het tussen bewegingen moet verzachten, maar slechts een klein beetje – we zijn nit-picking. Voor de prijs is dit een van de beste yogamatten die er zijn voor grip.

Beste yogamat: Yogamatters Sticky yogamat

(Afbeelding tegoed: yogamatters)

3. YOGAMATTERS KLEVERIGE YOGAMAT

Beste goedkope yogamat: betaalbaar en toch gripvol

SPECIFICATIES
Beste voor: prijs
Materiaal: PVC, latexvrij
Gewicht: 1,2 kg
Dikte: 4,5 mm
Afmetingen: 183 x 61 cm
REDENEN OM TE KOPEN

+ Dik comfort+ Betaalbaar+ Lichtgewicht

blank

blank

Dit is een van de meest betaalbare yogamatopties die er nog steeds is en die veel comfort en fatsoenlijke grip biedt. Voor deze prijs zul je moeten lijden aan het feit dat het PVC is, maar dat is tenminste latexvrij, dus het is niet allemaal slecht voor het milieu.

Ondanks de demping van 4,5 mm die voldoende is voor comfort en de uitgestrekte lengte van 183 cm, is deze nog steeds draagbaar met een superlichte 1,2 kg. Je kunt zelfs kiezen uit een hele reeks aantrekkelijke kleuren – verwacht dit een paar keer te gebruiken voordat die grip verbetert.

Beste yogamat: Gaiam Premium 6 mm yogamat

(Afbeelding tegoed: Gaiam)

4. GAIAM PREMIUM PRINT YOGAMAT

Een dikke yogamat voor comfort

SPECIFICATIES
Beste voor: betaalbaar comfort
Materiaal: PVC, latexvrij
Gewicht: 2,2 kg
Dikte: 6 mm
Afmeting: 173 x 61 cm
REDENEN OM TE KOPEN

+ Dik en ondersteunend comfort+ Betaalbare prijzen

blank

blank

Als het op comfort aankomt, is Gaiams 6 mm dikke Premium Yogamat moeilijk te verslaan – het is ook moeilijk om wakker te blijven wanneer je in je savasana ligt met dit onder je. Voor mensen met gevoelige botten die veel oefenen op harde vloeren, is dit een geweldige, betaalbare manier om comfort te vinden in je poses.

De antisliphandgreep maakt dit zowel warm als regelmatig yogavriendelijk, terwijl de levenslange garantie je geruststelt – hoewel het PVC-materiaal je eco-schuldgevoel enigszins laat tintelen.  

Beste yogamat: Meglio Premium Eco-vriendelijke yogamat 8 mm

(Afbeelding tegoed: Meglio)

5. MEGLIO PREMIUM ECO-VRIENDELIJKE YOGAMAT 8 MM

Ultiem comfort voor een zeer goede prijs

SPECIFICATIES
Beste voor: duurzaamheid
Materiaal: hoogwaardig TPE-schuim
Gewicht: 1,6 kg
Dikte: 8 mm

Afmetingen: 183 x 61 cm

blank

blank

Voor deze prijs is de Meglio Premium Eco Friendly Yoga Mat een absoluut koopje. Het is dik, dus je zult je zelfs na lange yogasessies comfortabel voelen. Het is lang en breed, zodat zelfs lange mensen er comfortabel op kunnen gaan liggen zonder dat hun ledematen in alle richtingen aan het platform hangen. En het is ook antislip, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het wegglijden van de mat terwijl u meer uitdagende pilates-houdingen uitvoert.

Je krijgt zelfs een gratis draagriem, die bij de prijs is inbegrepen, zodat je de Meglio Premium Eco-vriendelijke yogamat op je schouder kunt gooien nadat de training is voltooid. Deze yogamat is verrassend licht, zeker gezien zijn dikte: de Meglio Premium Eco Friendly Yogamat weegt slechts 1,6 kg. Het is misschien licht, maar het is duurzaam, dankzij het hoogwaardige TPE-schuim dat in de mat wordt gebruikt, zodat de Meglio Pro Mat na de training fris blijft.

Beste yogamat: Manduka Prolite

(Afbeelding tegoed: Manduka)

6. MANDUKA PROLITE YOGAMAT

Ideaal voor yogi’s onderweg die van comfort houden

SPECIFICATIES
Beste voor: draagbaarheid
Materiaal: PVC, latexvrij, duurzaam geproduceerd
Gewicht: 1,8 kg
Dikte: 4,7 mm
Afmeting: 180 x 61 cm
REDENEN OM TE KOPEN

+ Uitstekende ondersteuning en comfort+ Ideaal formaat voor draagbaarheid

blank

blank

Hoewel Manduka PVC-materialen gebruikt (hoewel latexvrij), is het proces OEKO-TEX-gecertificeerd, wat betekent dat het milieuvriendelijker is en wordt geleverd met een levenslange garantie. De dikte van 4,7 mm die dit biedt, wordt ondersteund door gedempte demping, waardoor het supercomfortabel is en tegelijkertijd de opname van zweet stopt om het langer schoon te houden.

De grip zou aanvankelijk beter kunnen, maar na een beetje gebruik verbetert dit. Een eerste proces om dit gedurende 24 uur bedekt te laten met zeezout is vereist voor vroege grip – een beetje een faff maar de moeite waard. Het gewicht en de afmetingen zijn draagbaar zonder afbreuk te doen aan het comfort, waardoor het ideaal is voor lessen met harde vloeren.

Sommige mensen willen een bredere mat, maar voor de meeste dient dit de basisbehoeften terwijl ze megamobiel blijven en toch dik genoeg om comfortabel te zijn, zelfs in lastige houdingen. 

Beste yogamat: Jade Yoga Harmony

(Afbeelding tegoed: Jade)

7. JADE HARMONY PROFESSIONELE YOGAMAT

Draagbaar, comfortabel, milieuvriendelijk en betaalbaar

SPECIFICATIES
Beste voor: betaalbaar comfort en grip
Materiaal: natuurlijk rubber
Gewicht: 2,2 kg
Dikte: 4,7 mm
Afmetingen: 172 x 71 cm

blank

blank

Jade Yoga is trots op het maken van milieuvriendelijke yogamatten, terwijl ze ook enkele zeer opvallende kleuren uitdeelt die niet bezuinigen op de grip op het oppervlak. Het resultaat is een echte allrounder die erin slaagt voldoende grip en dikte te bieden om een ​​beginner of een professionele yogi en iedereen daartussen te ondersteunen. 

Er zijn drie maten beschikbaar, waardoor deze aanpasbaar is aan zowel grotere als kortere yogi’s. De prijs is echt indrukwekkend voor wat je krijgt en de draagbaarheid maakt dit perfect voor thuisgebruik en voor het nemen van lessen. We houden van de paarse kleur, maar als u kiest voor groenblauw, wordt euro 5 gedoneerd aan een goed doel, afhankelijk van de matgrootte waarvoor u kiest.

 

blank

blank