...

TOP 3 ACTIEVE LUIDSPREKERS WAT ZIJN ACTIEVE LUIDSPREKERS? WAT ZIJN PASSIEVE LUIDSPREKERS?

 

Kent u het verschil tussen actieve en passieve luidsprekers of bent u gewoon op zoek naar een goede thuisbioscoopopstelling? Maar echte audiofielen zullen het belang begrijpen. Velen denken misschien dat alleen professionals zich hier zorgen over hoeven te maken, maar ze vormen ontegensprekelijk het belangrijkste onderdeel van de audio-installatie.

Tijdens het winkelen krijgt u een verscheidenheid aan luidsprekers te zien, maar u kunt ook het beste kiezen dat u moet weten over actieve, passieve en actieve luidsprekers. Je moet over alle drie een duidelijk idee hebben om de luidspreker te vinden die het beste geluid geeft.

WAT ZIJN ACTIEVE LUIDSPREKERS?

Een actieve luidspreker is een compact exemplaar. Het concept achter actieve luidsprekers is eenvoudig. Deze speakers hebben al een versterker en het enige wat ze nodig hebben is een stroombron om het geluid af te spelen. Alle andere benodigde audiocomponenten zijn opgenomen in de luidsprekerkast. Daarom noemen we het graag een ‘alles-in-één-systeem’.

Dit is hoe een actieve luidspreker werkt.

Illustratie van een actieve spreker

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN ACTIEVE LUIDSPREKERS?

Hoewel actieve luidsprekers meer op traditionele luidsprekers lijken dan passieve luidsprekers, hebben ze nog steeds een aantal grote voordelen.

Ontwerp

Een actieve luidspreker heeft geen versterker nodig, in tegenstelling tot passieve luidsprekers, deze wordt vaak als slecht beschouwd. Maar het is eerder een voordeel, aangezien de versterker op maat is gemaakt voor de luidspreker. Actieve luidsprekers presteren erg goed in termen van basverlenging en algehele output, omdat er geen kans is op fluctuering van het vermogen. Dit komt omdat naast de versterker ook de driver en het crossovernetwerk speciaal voor de luidspreker zijn ontworpen.

Connectiviteit

Draadloze verbinding heeft de toekomst, maar lijkt vergezocht. Niemand houdt van rommelige kabels overal. Bluetooth- en Wi-Fi-verbindingen moeten nog steeds afzonderlijk worden versterkt. Actieve luidsprekers elimineren al het extra werk. U kunt uw Bluetooth-apparaat eenvoudig en zonder andere apparatuur met het actieve luidsprekersysteem verbinden.

Dubbele versterking

Een van de grootste voordelen van actieve luidsprekers is dat de crossover-eenheid in de luidspreker alle signalen voor elke driver helpt wegfilteren voordat deze wordt versterkt. Bi-amping is geweldig voor het verminderen van faseverschuivingen tussen drivers en verhoogt ook het vermogen dat in elke driver gaat.

In tegenstelling tot passieve luidsprekers, waarbij de afwezigheid van deze functie ervoor zorgt dat er wat vermogen in de crossover verdwijnt en dit nooit de drivers bereikt.

TOP 3 ACTIEVE LUIDSPREKERS OP DE MARKT

Om u te helpen kiezen uit een groot aantal beschikbare actieve luidsprekers, hebben we onze top drie op de shortlist gezet.

1. Edifier R1850DB Actieve boekenplankluidsprekers

Edifier R1850DB Actieve boekenplankluidsprekers
 • Geweldig stembereik van 1000-2000 Hz
 • Levert helder en luid geluid
 • Uitstekende basweergave
 • Krachtige ingebouwde digitale versterker
 • Compact ontwerp
 • De meegeleverde luidsprekerkabel is lang
 • Met deze speakers hebben wij geen problemen ondervonden

De Edifier1850DB is een duidelijke stap vooruit ten opzichte van de 1700A. Ten eerste heeft deze actieve luidspreker een aanzienlijk beter geluid en bereik dan A. Hij levert helder geluid met een uitstekend bereik. Het heeft ook een ongelooflijke basweergave op dit bereik. De subtap complimenteert het geluid en zal er niet meer kracht aan geven.

Ten tweede zien de speakers er modern en strak uit. Ze passen overal vanwege hun kleine formaat, maar de bedieningsknoppen op de luidsprekers bevinden zich aan de achterkant, waardoor ze een beetje moeilijk te bereiken zijn. Ook de hoge, lage en middentonen zijn bij deze speakers perfect in balans. Je vindt ze in enkele van de beste surround sound-systemen .

Concluderend kunnen we zeggen dat de Edifier R1850DB actieve boekenplankluidsprekers een van de beste actieve luidsprekers op de markt van dit moment zijn. Ze zien er geweldig uit en klinken geweldig. Hun prestaties zijn uitstekend voor hun prijs. Bovendien worden ze geleverd met voldoende aansluitmogelijkheden, zodat je ze met een breed scala aan apparaten kunt gebruiken.

Bekijk op Amazon: Edifier R1850DB actieve boekenplankluidsprekers

2. SINGING WOOD BT25 Actieve Bluetooth-boekenplankluidsprekers

SINGING WOOD BT25 Actieve Bluetooth-boekenplankluidsprekers
 • Geweldige bas
 • Gedetailleerde hoge tonen
 • Breed geluidsbeeld
 • Voorwaartse en heldere middentonen
 • Geen geluidsvervorming
 • Hoogwaardige geluidsprestaties
 • Duurzaam en stevig
 • Stijlvolle houtlook
 • Niet geschikt voor grote kamers

De SINGING WOOD BT25 Bluetooth-luidsprekers zijn geweldige actieve luidsprekers uit het middensegment. Allereerst is de bas uitstekend. Je vindt het misschien niet leuk als het 70-80 Hz bereikt, maar bij 100 Hz voel je de boost. Op dit bereik krijgt u een diepe bas.

Ten tweede is de weergave van de hoge tonen zeer gedetailleerd en tot onze verbazing helemaal niet schel. De hele unit is compact en de geluidsscheiding is behoorlijk, samen met het geluidsbeeld. Ook de zang is behoorlijk helder.

Kortom, als je op zoek bent naar degelijke actieve middenklasse luidsprekers, dan kun je zonder twijfel kiezen voor de SINGING WOOD BT25 Bluetooth Speakers. De Bluetooth-installatie is behoorlijk handig en snel. Deze speakers zien er vintage uit en beschikken over een breed scala aan aansluitmogelijkheden.

Bekijk op Amazon: SINGING WOOD BT25 Bluetooth-luidsprekers

3. Edifier S3000Pro Audiofiele actieve luidsprekers

Edifier S3000Pro Audiofiele actieve luidsprekers
 • Zeer breed geluidsbeeld
 • Ongelooflijke dieptepunten
 • Esthetisch ontwerp
 • Maakt gebruik van goede draadloze technologie
 • Uitstekende hoge frequenties

Je kiest een luidspreker van Edifier en deze zou goed moeten zijn, de een levert beter geluid dan de ander. We waren volkomen verrast toen we de Edifier S3000Pro Audiophile actieve luidsprekers kregen. Ten eerste klinken ze een stuk luxer dan ze in werkelijkheid kosten. De geluidsweergave is krachtig en nauwkeurig tegelijk. De lage tonen waren letterlijk verbijsterd en de bas kon niet beter zijn.

Ten tweede kunnen we niet anders dan praten over het ontwerp en de bouwkwaliteit van deze actieve luidspreker. Naast het uiterlijk zijn we ook verbaasd over hoe mooi ze werken. Hun frequentierespons komt overeen met sommige van de high-end luidsprekers.

De Edifier S3000Pro Audiofiele actieve luidsprekers maken gebruik van draadloze technologie die de algehele geluidskwaliteit een stapje hoger brengt. Op de voedingskabel na is de speaker volledig draadloos. Kijkend naar de manier waarop het werkt, kunnen we zeggen dat deze luidsprekers een alles-in-één oplossing voor u kunnen zijn. Het is ongetwijfeld een must-have.

Bekijk op Amazon: Edifier S3000Pro Audiofiele actieve luidsprekers

Wat zijn passieve luidsprekers?

Laten we nu eens kijken naar het tweede belangrijke element van de vergelijking van actieve en passieve luidsprekers. Als we het hebben over actieve versus passieve luidsprekers, lijkt de passieve altijd te winnen. Maar waarom? Een passieve luidspreker maakt gebruik van een versterkt signaal en wordt doorgaans gebruikt in conventionele hifi-luidsprekers. Audiofielen geven over het algemeen de voorkeur aan een passieve opstelling, omdat ze het fascinerend vinden om afzonderlijke versterkers voor hun luidsprekers te kiezen. Het geeft hen de kans om nauwkeuriger geluid uit de luidsprekers te halen.

Passieve luidsprekers hebben de voorkeur omdat ze flexibiliteit bieden, aangezien u er een externe versterker aan kunt toevoegen, in tegenstelling tot een actieve luidspreker. Dit is de belangrijkste reden waarom luidsprekerfabrikanten hun beste en hoogwaardige producten vaak aanbieden als passieve componenten.

Zo werkt een passief systeem:

Illustratie van een passieve luidspreker

Wat zijn de voordelen van passieve luidsprekers?

Je kunt passieve luidsprekers meer het “millennial-type” noemen vanwege de voordelen die ze bieden. Laten we dus eens kijken waar dit actieve versus passieve debat over gaat.

Minder draden

Minder draden = meer ruimte. Bij passieve luidsprekers heeft u alleen een luidsprekerkabelaansluiting nodig. Er is dus minder chaos. Maar als je een luidspreker met eigen voeding voor thuisbioscoop gebruikt, heb je een andere kabel voor de processor nodig. Er zijn er dus twee: één via het stopcontact en de andere voor de voorversterker.

Upgradebaar

Het voordeel van het toevoegen van een eigen versterker is een van de belangrijkste redenen waarom een ​​passieve luidspreker het meestal wint van een actieve luidspreker. Slechts bij een paar actieve luidsprekers kun je je eigen versterker gebruiken en daarom geven audiofielen over het algemeen de voorkeur aan passieve luidsprekers.

Wij realiseren ons dat dit een tegenstrijdige verklaring is. Hoewel actieve luidsprekers een speciaal voor hen ontworpen versterker hebben, zal het vervangen van de onderdelen een hele klus zijn als je een model hebt dat niet meer leverbaar is. Mensen die hiervan houden, geven er ook de voorkeur aan om een ​​externe versterker afzonderlijk voor de luidspreker te gebruiken.

Lichter gewicht

Iedereen wil tegenwoordig een luidspreker die gemakkelijk aan de muur in huis kan worden gemonteerd. Dit is mogelijk als ze licht van gewicht zijn. Omdat ze niet met een versterker worden geleverd, wegen ze niet veel. Je kunt ze ook gebruiken als vloerstaande luidsprekers.

Top 3 passieve luidsprekers op de markt

Het debat over actieve versus passieve luidsprekers houdt nooit op, maar als u besluit een passieve luidspreker te kopen, volgen hier onze topaanbevelingen.

1. Edifier P17 passieve boekenplankluidsprekers

Edifier P17 passieve boekenplankluidsprekers
 • Meeslepend geluidsbeeld
 • Poort aan de voorzijde voor wandmontage
 • Goede basweergave
 • Compact en gemakkelijk draagbaar
 • Redelijk onbevooroordeelde reactie
 • Levendig en helder geluid
 • De efficiëntie had beter gekund

Als je een passieve luidspreker wilt kopen, moet Edifier je eerste keuze zijn. Het is echt moeilijk om een ​​betaalbare en duurzame passieve luidspreker te vinden die goed geluid produceert. Maar dat is hier niet het geval.

Zeker als je voor het eerst een passieve luidspreker koopt, is de Edifier P17 een uitstekende keuze. Het geluid en de basweergave zijn verbluffend. Met een basdriver van 4″ zijn ze ideaal voor klassieke rock, alternatieve rock, jazz en symfonie.

Ten tweede is deze passieve speaker ideaal als je op zoek bent naar een surround sound-effect. De rijkdom van het geluid zal zeker indruk op u maken. De hoge tonen zijn vrij helder en domineren dus het geluid, maar vervormen het niet. Deze passieve luidsprekers zijn een beetje locatiegevoelig, dus zorg ervoor dat u ze op een plek plaatst waar ze het beste geluid kunnen geven.

Ten slotte presteert het zeker beter dan zichzelf gezien zijn omvang. Door het compacte formaat kun je hem plaatsen waar je maar wilt. In combinatie met een ideale eindversterker zal deze passieve luidspreker zeker een hit worden.

Kortom, de Edifier P17 passieve boekenplankluidsprekers zijn geweldig. Ze zijn klein, gemakkelijk draagbaar, duurzaam en van hoge kwaliteit. Ze leveren heldere hoge tonen en vloeiende lage tonen. Ze hebben een kleine EQ-boost nodig in het middenbereik, meestal rond de crossoverfrequentie. Wedden dat je zulke platte en vol klinkende speakers in deze prijsklasse niet zult vinden.

Bekijk op Amazon: Edifier P17 passieve boekenplankluidsprekers

2. Audioengine P4 Passieve luidsprekers Boekenplankluidsprekerspaar 

Audioengine P4 Passieve luidsprekers Boekenplankluidsprekers Paar 
 • Kan een hoog volume bereiken zonder vervorming
 • Geweldige basverlenging
 • Krasbestendige behuizing
 • Eenvoudig in te stellen en te gebruiken
 • Perfect voor zowel films als muziek
 • Heldere middentonen en hoge tonen
 • Bas is misschien niet genoeg voor basliefhebbers

Dit is de eerste keer dat we een luidspreker van Audioengine uitproberen en we zijn onder de indruk. Kijkend naar de grootte ervan, twijfelden we aan de prestaties. Maar hier is de afspraak.

Ten eerste kunnen deze luidsprekers uitstekend geluid produceren zonder enige vervorming, zelfs op het hoogste volume. De basverlenging is gewoon ongelooflijk en je kunt ook zonder subwoofer. In combinatie met de N22 kan hij zelfs de lage tonen goed raken.

Ten tweede is de bouwkwaliteit beter dan we dachten. Passieve luidsprekers zijn doorgaans iets minder duurzaam, maar deze luidsprekers hebben kevlar-woofers waardoor ze zeer resistent zijn.

Het enige dat ons ten slotte een beetje irriteert, is de prijs. Hoewel het vaak in de uitverkoop wordt aangeboden, denken we dat als het betaalbaar was, meer mensen dit geweldige product zouden kunnen ervaren.

Kortom, in combinatie met een goede versterker en subwoofer zingen de Audioengine P4 Passieve Luidsprekers Boekenplankluidsprekers. Om echter het maximale uit hun fantastische geluidskwaliteit te halen, moet u het volume naar wens aanpassen. Ze klinken uitstekend op het hoogste volume; eerlijk gezegd. Deze speakers zijn geweldig voor hun prijs. Niettemin, als je alleen maar basisdesktopgeluiden op kantoor wilt spelen, is dit misschien geen goede keuze. Ze zijn momenteel verkrijgbaar in drie stijlen: Bamboe, Zwart en Wit.

Bekijk op Amazon: Audioengine P4 Passieve luidsprekers Boekenplankluidsprekers

3. LONPOO Passieve boekenplankluidsprekers 

LONPOO Passieve boekenplankluidsprekers 
 • Ongelooflijke bas
 • Klein kastje
 • Uitstekend geschikt voor kleinere omgevingen
 • Vlekkeloze afwerking
 • Waar voor je geld
 • Geweldige hoge tonen
 • Evenwichtige bas
 • Bas had beter gekund

De LONPOO passieve boekenplankluidsprekers hebben zo goed aan onze verwachtingen voldaan dat zelfs wij verbijsterd zijn. Ze zijn in alle opzichten perfect.

Ten eerste is de verdeling van het geluid en de lineaire respons uitstekend. Het heeft een kleine bas, waardoor het perfect is voor klassieke muziek. De geluidsweergave van deze luidsprekers maakt ze geschikt voor gebruik in kleine omgevingen.

Ten tweede is de bouwkwaliteit op peil. Het feit dat de luidspreker alle componenten in zo’n kleine kast omsluit en toch zo goed presteert, is werkelijk ongelooflijk.

Ten slotte valt er niet veel te zeggen over deze luidsprekers, aangezien ze voldoen aan de twee belangrijkste criteria: geluid en constructie. Als je wilt investeren in een goede passieve luidspreker, probeer deze dan zeker eens, zonder enige twijfel.

Kortom, de LONPOO passieve boekenplankluidsprekers bieden veel waar voor minder geld. Ze zijn uiterst betaalbaar. Hun geluidskwaliteit is redelijk. Ze zijn echter perfect voor kleinere kamers. Als je op zoek bent naar passieve speakers voor een grote kamer, dan raden wij je aan om voor de Edifier P17 Passieve Boekenplank Speakers te kiezen. Ze hebben een robuuste constructie, compact formaat en klinken gezien hun prijsklasse meer dan waard.

Bekijk op Amazon: LONPOO passieve boekenplankluidsprekers

Kan een luidsprekersysteem een ​​mix van actieve en passieve luidsprekers hebben?

Zeker. Dat kan eenvoudigweg als je de actieve aan de passieve kunt koppelen. Houd er rekening mee dat alle kabels van het XLR-type zijn en dat alle delen van de keten in- en uitgangen voor het signaal hebben. U moet oppassen dat u de kabels niet door elkaar haalt, omdat dit vervorming kan veroorzaken. Het mixen van actief en passief kan enkele potentiële problemen met zich meebrengen.

 • Ongelijke volumes door de keten
 • Aardlussen
 • Lobing, kamfiltering, etc.

Wat is de betekenis van PA-luidsprekers?

PA-luidsprekers of Public Address-luidsprekers worden over het algemeen gebruikt tijdens concerten of op een grote bijeenkomst om live geluid naar de massa te projecteren. Simpel gezegd worden Pa-systemen gebruikt om de menselijke stem te versterken. Het heeft een microfoon, een mixer en actieve luidsprekers.

Wat maakt een goed PA-systeem?

Om te bepalen hoe goede PA-luidsprekers werken, zul je je op drie dingen moeten concentreren.

 • Wattage – Help het potentiële volume en de helderheid te vinden.
 • Grootte en gewicht – Hoe groter het formaat, hoe beter het geluid.
 • Geluidskwaliteit – Afhankelijk van de prijsopgave.

PA-systemen zijn over het algemeen verkrijgbaar in twee varianten: actieve pa-luidsprekers of passieve pa-luidsprekers. De aanwezigheid van eindversterkers maakt het verschil. Actieve luidsprekers gedijen hier omdat ze geen extra eindversterker nodig hebben.

Wat zijn actieve luidsprekers?

Illustratie van een actieve luidspreker

Een actieve luidspreker is niets anders dan een type dat een ingebouwde versterker heeft en geen ontvanger nodig heeft, net als een cd-speler. Ze verschillen nogal van actieve luidsprekers en zijn ook nuttig. Luidsprekers met eigen voeding evolueren en hebben nu ook Bluetooth-functionaliteit. Deze draadloze functie heeft ze handiger in gebruik gemaakt.

Zijn actieve luidsprekers en actieve luidsprekers hetzelfde?

Er is altijd verwarring geweest tussen een luidspreker met eigen voeding en een actieve luidspreker vanwege hun overeenkomsten. Het punt is dat alle actieve luidsprekers actieve luidsprekers hebben, maar niet alle actieve luidsprekers zijn actieve luidsprekers, omdat de crossover-componenten daarin passief kunnen zijn.

Het signaalpad van actieve luidsprekers is hetzelfde als dat van passieve luidsprekers. Hoewel de versterking (zowel voor- als eindversterker) zich in de luidsprekerbehuizing bevindt. Er moet ook een luidsprekerkabelverbinding zijn tussen de hoofdluidsprekers en de slave-partner.

Kunnen actieve luidsprekers worden gebruikt als passieve luidsprekers?

Laten we deze verwarring uit de weg ruimen. Actieve luidsprekers zijn het type waarin een eigen versterker is ingebouwd, maar passieve luidsprekers hebben een extra versterker nodig om te kunnen functioneren.

Het is zeer zeker mogelijk om uw krachtige luidsprekers als passieve luidsprekers te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is een crossover-netwerk om input voor een externe versterker te bouwen. Zodra u uw crossover heeft ontworpen of aangeschaft, hoeft u ze alleen nog maar in elkaar te zetten.

Maar als u eenvoudigweg luidsprekers met eigen voeding in uw audiosysteem wilt introduceren, dan is dit de oplossing voor u. Als u een eindversterker heeft, kunt u uw luidsprekers met eigen voeding aansluiten met behulp van een kabel die het lijnniveausignaal creëert. Dit is eigenlijk een geweldig idee, omdat de geluidsuitvoer een stuk beter kan worden, maar er zijn ook mogelijkheden voor vervorming.

Wat is een passieve versterker?

Het is een eenvoudig concept. Een passieve versterker gebruikt passieve middelen om het geluid te versterken. Het verhoogt het akoestische vermogen, de geluidsintensiteit en het geluidsdrukniveau zonder het gebruik van externe elektrische energie.

Passieve versterking kan op twee verschillende manieren worden gedaan: het amfitheater (natuurlijke versterkingsmethode) en de hoorn (meer gebruikelijke en waarachtigere methode)

Belangrijkste verschillen tussen actieve en passieve luidsprekers

Er zijn enkele opmerkelijke verschillen tussen actieve en passieve luidsprekers die tot deze vete tussen hen hebben geleid. Laten we snel kijken.

 1. Actieve luidsprekers hebben stroom nodig om te functioneren, terwijl passieve luidsprekers dat niet doen.
 2. Passieve luidsprekers zijn afhankelijk van een externe versterker, terwijl een actief systeem een ​​ingebouwde versterker vereist.
 3. Actieve luidsprekers hebben een actief crossover-netwerk en passieve luidsprekers hebben een passief crossover-netwerk om audiosignalen op lijnniveau te verwerken of te versterken.
 4. Actieve luidsprekers gebruiken afzonderlijke versterkers voor elke crossoverband, terwijl voor een passieve alleen een externe stereoversterker goed is.
 5. Actieve luidsprekers hebben geen externe componenten nodig, terwijl passieve luidsprekers dat wel doen.

Laatste woorden

Het is moeilijk te zeggen of het debat over actieve versus passieve sprekers ooit zal eindigen. Actieve en passieve luidsprekers hebben verschillende toepassingen en daarom is het moeilijk te zeggen welke beter is. Het hangt helemaal af van het model dat je kiest en je persoonlijke voorkeur.

Dus als je ons vraagt ​​wat beter is, zouden we zeggen: als je geen extra moeite wilt doen en toch luidsprekers wilt die goed klinken, ga dan voor actieve luidsprekers. Als u echter een audiofiel bent en zeer kieskeurig bent over de geluidskwaliteit en prestaties, dan moet u passieve luidsprekers aanschaffen.

Ik hoop dat je dit artikel nuttig hebt gevonden. Laat ons in de reacties weten wat je nog meer van ons wilt horen.