Nagelverzorging

6 TRUCS OM TE STOPPEN MET NAGEL BIJTEN

6 TRUCS OM TE STOPPEN MET NAGEL BIJTEN6 TRUCS OM NU TE STOPPEN MET NAGEL BIJTEN

Deze veel voorkomende nerveuze gewoonte kan je nagels verminkt achterlaten, gevoelig zijn voor infecties; deze pro-tips kunnen u helpen het nutteloze bijten voorgoed te stoppen

Vastleggen op specifieke doelen

6 TRUCS OM TE STOPPEN MET NAGEL BIJTENISTOCK / CHOKMANGO

Hier leest u hoe u kunt stoppen met nagelbijten op de juiste manier: . Als je eenmaal besloten hebt om nagelbijten te verbreken , duurt het een paar minuten voordat een gewoonte die ongeveer 20 tot 30 procent van de Amerikanen treft kan aanpakken, volgens de Journal of Dermatological Treatment . Overweeg om een ​​uurtje zonder nagelbijten te doen en werk je geleidelijk op tot twee uur, drie uur en hele dagen en weken. Als het helpt, beloon jezelf dan met kleine traktaties, zoals een gourmet koffie of een download van een iTunes-nummer. Dit is wat het bijten van je nagels zegt over je persoonlijkheid .

Rekruut hulp

6 TRUCS OM TE STOPPEN MET NAGEL BIJTENISTOCK / XIEBIYUN

Als je een gewone nagelbijter bent, is de kans groot dat je je niet eens herinnert wanneer deze gewoonte zich heeft gevormd. "De actie van bijtnagels is vaak een gewoonte van de jeugd die veel mensen tot in de volwassenheid dragen en na verloop van tijd wordt het bijzonder moeilijk om ermee te stoppen", zegt David Bank, MD, gecertificeerde dermatoloog en directeur van The Center for Dermatology, Cosmetic and Laser Surgery. Als je nagelbijtende gewoonte zo een tweede natuur is geworden dat je je niet eens realiseert dat je aan het bijten bent, heb je wellicht een tegenreactie van familie of vrienden nodig. Dr. Bank raadt aan om uw doel te delen met de mensen die het dichtst bij u in de buurt zijn en vraag hen om uw afwezige munching onder uw aandacht te brengen. Nagelbijten is slechts een van de  acht vervelende gewoonten met een wetenschappelijke verklaring .

Herinneringen of alarmen instellen

6 TRUCS OM TE STOPPEN MET NAGEL BIJTENISTOCK / ANYABERKUT

In de gekte van je dagelijkse leven, zou je toewijding om nagelbijten op te geven je geest kunnen laten schieten. "Al met al is het de bedoeling om bewust te worden van de gewoonte en deze langzaam te elimineren", zegt dr. Bank. Als je wilt leren stoppen met bijten, adviseert hij mensen om kleine herinneringen te maken die de aandacht vestigen op hun oorspronkelijke doel. Bekijk de reden  waarom het bijten van je nagels zo slecht voor je is .

Knip je nagels kort

 

6 TRUCS OM TE STOPPEN MET NAGEL BIJTENNARONGJONGSIRIKUL / SHUTTERSTOCK

Zodra je de verbintenis aangaat om je nagelbijtende gewoonte te doorbreken, pak dan een nagelknipper of een nagelvijl en begin je nagels netjes bijgesneden te houden. "Nagels knippen is belangrijk omdat het helpt bij het voorkomen van het bijten van nagels en het voorkomen van infecties," zegt Dr. Bank. Je hebt misschien al nagelschade, rode nagelbedden en mogelijke zweren rond het nagelbed van jarenlang bijten, maar als je nu stopt, verlaag je meteen je risico op een mogelijk gevaarlijke infectie. Mis deze  zeven dingen die je vingernagels zeggen over je gezondheid niet .

Kauwgom of pepermuntjes

6 TRUCS OM TE STOPPEN MET NAGEL BIJTENISTOCK / NYUL

Bij het begin van het stoppen van je gewoonte, moet je misschien nagelbijten vervangen door een neutrale gewoonte. Door kauwgom te kauwen of gedurende de hele dag pepermuntjes te eten, die je mond bezig houden en minder beschikbaar om te bijten, kun je mogelijk voorkomen dat het automatische instinct je nagels bijt, volgens Dr. Bank. Volg deze 14 pro-tips voor de gezondste nagelsdie je ooit zult laten groeien!

Vind nieuwe manieren om angst te beheersen

6 TRUCS OM TE STOPPEN MET NAGEL BIJTENISTOCK / MONKEYBUSINESSIMAGES

Als je je afvraagt ​​hoe je op nagels kunt bijten, leer dan hoe je effectief je angsten kunt aanpakken. "Angst staat bijna altijd aan de basis van deze gewoonte," zegt Dr. Bank. Daarom is het van cruciaal belang om uw stresstriggers te identificeren en deze voorlopig te vermijden. De volgende stap is om je nerveuze energie om te buigen in de richting van activiteiten die je geest kunnen verzachten, zoals diepe ademhalingsoefeningen, yoga, boksen of lange wandelingen maken. Zorg ervoor dat je deze dagelijkse gewoonten die je nagels verwoesten vermijd  .

6 TRUCS OM U TE STOPPEN MET NAGEL BIJTEN

DE GROOTSTE COLLECTIE NAGEL PRODUCTEN VIND JE OP BOL.COM

6 TRUCS OM TE STOPPEN MET NAGEL BIJTEN

6 TRUCS OM TE STOPPEN MET NAGEL BIJTEN

1.2k