...

10 Beste Tips Voor Een Droge Huid | Behandeling voor Droge Huidverzorging

10 Beste Tips Voor Een Droge Huid | Behandeling voor Droge Huidverzorging

Wat is een droge huid?

Het is een aandoening waarbij de huid haar vocht niet kan vasthouden of een lage talgproductie heeft. Het kan natuurlijk zijn of door verschillende omgevingsfactoren.

Schoonheidstips voor een droge huid:

Droge huid kan lastig zijn, vooral in de winter !!! Het kan echter een van de redenen zijn, naast andere, zoals erfelijke, overmatige medicatie en overmatige blootstelling aan vervuiling.

Geen enkel individu zou er de voorkeur aan geven zichzelf in een toestand te houden waarin de huid droog is en rekbaar aanvoelt. Dus wat denk je dat je kunt doen?

Wees niet bang! Hier zijn een paar geweldige en natuurlijke tips voor droge huidverzorging die u zullen helpen uw uitgedroogde huid te verlichten om u een zachte, glanzende en gehydrateerde huid te bieden.

10 Beste Tips Voor Een Droge Huid | Behandeling voor Droge Huidverzorging

Getty

1. Badtijdregels:

Zorg er elke dag voor dat de douchetijd kort is. Zorg er daarnaast voor dat je met warm water doucht, omdat te veel heet water op de huid de natuurlijke oliën kan uitdrogen, waardoor de huid direct uitdroogt. Het zou raadzaam zijn om zeep en gezichtswassingen te gebruiken die zacht zijn, omdat ze het risico op vochtstrippen helpen verminderen.

2. Na het douchen:

Wrijf jezelf na het douchen nooit met een handdoek om te drogen, dep in plaats daarvan het overtollige water droog. Dit helpt je je huid zacht en soepel te houden en helpt je het risico op huidirritatie te verminderen. Zorg ervoor dat je hydrateert zodra je uit het bad komt! Moisturizer voegt geen vocht aan uw huid toe, maar het helpt uw ​​huid het reeds aanwezige water vast te houden. Dus na het bad is de beste tijd voor lotion!

[Lees: remedies voor droge huid ]

3. Het beste vochtrecept:

Zorg ervoor dat de hydraterende lotion die je gebruikt, droge huidvriendelijke ingrediënten bevat, zoals dimethicon, een siliconen die vocht vasthoudt. Hyaluronzuur, minerale olie en vaseline worden allemaal beweerd huidvriendelijke ingrediënten te zijn.

10 Beste Tips Voor Een Droge Huid | Behandeling voor Droge Huidverzorging

Getty

4. Anti-veroudering nee-nee:

Anti-Aging-producten zijn een strikte nee voor de droge huid. Als u er echter een gebruikt, zorg er dan voor dat ze vrij zijn van retinoïden of AHA's, omdat deze ingrediënten als zeer irriterend voor de droge huid worden beschouwd.

5. Probeer visoliepillen:

Om de huid grondig te voeden, is het belangrijk om gezond voedsel en supplementen te nemen. Sommige oliën werken ook het beste wanneer ze intern worden ingenomen. Studies tonen aan dat visolie zoals levertraan kan helpen bij het verzachten van de droge huid, voornamelijk vanwege de omega-3-zuren.

6. Behandel je handen en voeten:

Gebruik handschoenen en sokken in het winterseizoen om uw handen en voeten tegen uitdrogen te beschermen. Zorg ervoor dat u uw handen en voeten hydrateert met scrubs en moisturizers die speciaal zijn ontworpen voor de droge huid.

7. Vergeet je lippen niet:

Lippen zijn vooral gevoelig voor kloven, dus gebruik een lip scrub om je lippen te exfoliëren en te voeden. Zelfs een zelfgemaakte lip scrub met suiker en citroen is goed. Gebruik een goede zware lippenbalsem en breng deze om de paar uur aan! Zorg ervoor dat je je lippen beschermt tegen stof, vervuiling en de zware winterwinden. Het zijn de meest voorkomende redenen die de lippen hoog en droog houden.

10 Beste Tips Voor Een Droge Huid | Behandeling voor Droge Huidverzorging

Door Andres Hernandez [ CC-BY-2.0 ], via Wikimedia Commons

8. Scrubben:

Scrub je huid minstens twee keer per week goed, als je een gevoelige huid hebt, dan een keer per week. Maar haal die dode huid van je gezicht. Zorg er echter voor dat u producten gebruikt die geschikt zijn voor uw droge huid en zorg ervoor dat het product van een hoge merkkwaliteit is.

9. Gebruik een goede zonnebrandcrème:

Omdat een droge huid al gevoelig is voor rimpels en veroudering, kan de zon meer schade veroorzaken. Dus als je een goede zonnebrandcrème of zonnebrandcrème op hebt, kan je huid er jonger uitzien. Het is ook erg belangrijk om de juiste SPF te weten die nodig is voor uw huidskleur en -type. Vraag aanbevelingen voor dermatologen voordat u zonnebrandproducten gebruikt,

10. Zie een dermatoloog:

Als je alles probeert en nog steeds een extreem droge huid hebt, ga dan naar een arts, je hebt misschien een probleem zoals eczeem en je hebt er misschien medicijnen voor nodig.

Homemade Beauty Tips voor droge huidverzorging:

1. Meng aloë vera pulp met een lepel geklopte room of zelfgemaakte wrongel en een lepel honing. Meng deze ingrediënten grondig en breng het gedurende 10 tot 15 minuten aan op het gezicht. Spoel het later af met schoon water.

[  Lees: zelfgemaakte gezichtspakketten voor de droge huid  ]

2. Boen een eetlepel papajapulp en breng het een tijdje aan op je droge gezichtshuid. Spoel het vervolgens af met normaal water.

Regelmatige huidverzorging helpt u een zachte, soepele en glanzende huid te bereiken, waardoor u het risico op fijne lijntjes, rimpels, kraaienpootjes en huiduitslag vermindert.

Ik hoop dat deze schoonheidstips voor de droge huid je baby helpen zacht te blijven!